Nepravilnosti uočene na vodama vašim okom i foto aparatom!

Započeo rogy30, 17 Avgust 2009, 14:31:35

prethodna tema - sledeća tema

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

komša015


Kiza82

Prijavljeno kolega.


Sent from my iPhone using Tapatalk

vradojicic

Danas u sred dana, na Savi u mestu Usce blizu Obrenovca, ribokradice su na vise mesta na sredini toka izvlacile strukove a zatim i mrezu.
Nesto sam stigao da snimim ali je daleko a moj telefon los.
Obavestim cuvara, koji radi za Cassini fishing, kaze mi da nisu nadlezni. Da posaljem snimak i obavestim Vojvidina ili Srbijasume, kome je vec dodeljena ta voda.
Ribokradja zabelezena vise puta do sada, cuvari su ovde misaona imenica.
"...Krv je Krv! Njena boja i ukus ne zavise ni od kape koju nosis,ni od Boga kome se molis, ni od barjaka, ni od imena..."!

sona

Imao sam slicno iskustvo,zvao jedne kazu nismo nadležni. Daju mi drugi telefon nije ni njihovo,tek treci me je saslušao i rekao dobro i ode u zaborav. smiley033

damjan

Taj teren je prepun ribokradica. Ribočuvarska služba je svesna toga,kao i korisnik,ribokradice i rade pod njihovim podkroviteljstvom i zaštitom. Jedina moguća institucija koja bi tu nešto mogla da pokrene,ali i tu je slaba vajda jeste pokrajinska inspekcija za ribarstvo.
Tamo ti važi pravilo,ili gledaš kako kradu ribu i ćutiš,ili ne pecaš tamo.

NikolaNS

U poslednjih par dana situacija u Futogu se pogorsava! Vec duze vreme iz ovog malog kanala oznacenog na slici se izliva neka tecnost koja se povremeno moze uociti na povrsini. Ukoliko se ne vidi na povrsini onda se sigurno moze videti zdrava a mrtva riba na obali. Pre svega mrena, saran i deverika. Ne znam kome se vise obratiti jer niko nista nece preduzeti. Brzinski sam juce prosetao do vode da vidim da li se situacija popravila - nije. Zao mi je sto nisam poneo mobilni telefon da uslikam.



To je jedan problem, drugi problem, po meni mnogo veci, je taj sto je Karin komerc najbukvalnije obrisao prirodno riblje mrestiliste u Futogu sa lica Zemlje. Navodno ce se tu graditi vikendice, iako mislim da je zabranjeno da se bilo sta gradi uz obalu Dunava. Na slici sam zaokruzio mesto gde se ranije nalazio dunavac u koji je riba svake godine ulazila da se mresti, a na jesen su se dobijale lepe stuke sto mogu da potvrde futoski i okolni ribolovci. Prosto mi je neshvatljivo da niko nije ni reci prozborio o ovome...  Ovakve stvari zasluzuju ozbiljniju pricu! Da ne spominjem kako se vlasnici nekih restorana i slicnog hvale kako svakodnevno vuku mreze...


Rekao je Dunav, a on dobro zna, Na prvom je mestu zemlja Srbija. A gradovi i prije i sad, Kako Dunav rece, to je Novi Sad.

Majdan

Nisam znao u koju temu da ubacim , naleteh na kupujem prodajem da lik ladno prodaje smudjeve ispod mere bez problema. Ovo je stvarno prevrsilo svaku meru.
Samo ukucajte smudj u pretragu , ne dozvoljava mi da okacim link na sajt.

Milivoje

Grabuljanje sitnog tolstolobika, upravo u toku kod beogradskog pristanista. Najbolje je sto zabacuju prazne udice i stave stap u drzac, a onda "udaraju" kontru. Kante su im pune.

Послато са SM-A600F помоћу Тапатока


vladimir022

Sve omladinci

Послато са POCOPHONE F1 помоћу Тапатока


SlavkoR

To je sport koji se praktikuje godinama na tom terenu s' obzirom da je na tom potezu najveci zimovnik bele ribe. Ekipe iz cele Srbije dolaze,akcija traje 24h a bude i tuce zbog mesta i lomljenja pribora jednih o druge.

Sent from my SM-A605FN using Tapatalk


komša015

Citat: vladimir022 poslato 21 Januar 2021, 12:03:07
Sve omladinci

Послато са POCOPHONE F1 помоћу Тапатока
Šta ti je iskustvo...

mihabg

A tu uzvodno bila govnara, pa me bas cudi.
Brdo somarosa nocu tu sedelo  , ispod mosta grabuljali, levo od mosta bili plovkarosi... pola grada se seta i zapitkuje, klubovi nocu, razvrat i dekadencija  ... Haos na 300m i sve u simbiozi  !

bulmil

dtd ns
na smenu trojica grabuljaju.jedan stoji gore sa kesom i cuva strazu,a ovi izmedju izgrabuljanu ribu bacaju tom gore da trpa u kesu..
ocigledno uigrana ekipa lopurdina.
dok sam ja bio,6,7,koliko sam mogao da prepoznam od preko puta,krupnih deverika su izgrebali i 2 smudja..samo smo se spakovali i otisli odatle..tuga
Poslato sa STK-LX1 pomoću Tapatoka
Džamajka

Isa

Odeš na pecanje, poneseš mašinicu sa ovakvim najlonam


, a vratiš sa ovakvim


Da sam ubacio šibicu u vodu, kontam da bi planulo.
Daleko od bilo kakvog naseljenog mesta ili vikend naselja.
Izgleda neko radio mali servis na brodu.

djmisha77

To spulna pusta boju

Sent from my M2010J19SY using Tapatalk

Ja ne odlucujem da li cu ici u bitku po tome kolika je sila koja mi preti, vec po tome koliku svetinju branim.

Teme sličnog naslova (10)