Nepravilnosti uočene na vodama vašim okom i foto aparatom!

Započeo rogy30, 17 Avgust 2009, 14:31:35

prethodna tema - sledeća tema

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

munja

Citat: KAPITEN poslato 15 Januar 2018, 10:15:08
U uredjenim državama ako kupiš robu koja je kopija neke poznate marke a budeš uhvaćen u tom delu plaćaš više hiljada evra kaznu. Nije bitno jesi li upoznat za tim zakonom i jesi li strani državljanin. KAZNA...
Mi se ovde uporno raspravljamo da li je kupovina kradene ili nelegalne robe krivično delo. JESTE...
Pusti me uredjenih država i šta bi bilo kad bi bilo.Za ovu našu situaciju realnu gde čovek stoji na pijaci (ne krije se) i prodaje ribu daleko ispod mere javno , odgovarajuća inspekcija mu neće ništa ili nema naredbu, uopšte nije ni važan razlog zašto neće.Mi ne možemo ni zakon da sprovedemo ti sad hoćeš da uvodiš novi za kojim nema potrebe jer ovaj prethodni rešava problem ako se primenjuje.Nije Sloba kriv mi smo go*na ...

jugov

                                                                    PRAVA TEMA KOJA SE SLABO KORISTI :huh: .
                                                                                           smiley186

Pozivam sve članove foruma da u okviru ove teme stavljaju slike o uočenim mrežama, senkerima i drugim alatima za lov ribe. Za koji misle, znaju i sumljaju da je za kradju ribe.  Uz kratak opis gde (mesto) i kad (dan i vreme) je uočeno isto.

Takođe svi koji vide i slikaju ili su dobili sliku od nekog svog druga i rodjaka a iz bilo kakvih razloga, straha da nebi bili javno povezani sa kasnijim oduzimanjem i drugim radnjam u vezi tih mreža i drugih alata.  Te slike i kratak tekst kako sma već naveo slobodno mogu da puste na moj PP u okviru foruma ili na moj  smiley228

Dalji rad po istom ću pokušati da organizujem u što kraćem roku koliko god je to u mojoj moći.

(nažalost za sad prednost u ovakvim situacijama je na području Dunava od Bača do Tise, Tisa do 65km, kanalska mreža DTD za Policijsku Upravu Novi Sad. 4/3 navedenog područja je u nadležnosti ribočuvara i inspekcije sa kojima ima sjajnu saradnju. I da možete i u vezi Tamiša tamo vam je neznam dal znate jedan Oliver i sa njim imam odličnu saradnju, neću morati puno da ga nagovaram  smiley136 )

možda za neko skorije vreme proširimo naš (svih nas Vukova sa Foruma) uticaj i na druge vode.

дом је тамо, где је дунав
dom je tamo, gde je dunav

limovac74

Kad Sveti Ilija nebom sine grom na dnu reke Dunava probudi se som.
Na dnu reke Dunava kiseli se rovac a na obali stoji mokri ribolovac.
Som je snažno povukao ko kamion FAP i odneo ribolovcu i udicu i štap...

Zmaj Strasni

Pre neki dan pecam na dtd kanalu prema Somboru kod mosta kad se začuje auto kako usporava i nešto pljusnu. Pogledam nizvodno kad velika kesa puna smeća pluta. Kakav klošar! Nisam uspeo videti koji auto je bio pošto sam bio sa leve strane, a on bacio sa desne i otišao.

niki64


Isa

Danas mi poznanik jedan pokazao, pa sam prebacio slike. Na kanalu u donjem delu, naleteo na ovo. Zenka koliko sam saznao oko90cm.

Bio i ja danas, slabo je bilo ribolovaca, samo jednog sam video da grabulja (kosi) kod prevodnice na prosirenju.

Marko S

Opsti pokolj na dunavu (ulivanje kanala u dunav) sa jedene i druge strane (novi sad-sangaj).... sarani i bucovi na grab se vade... lik vadi sarana oko 4-5 kg na obalu, gazi mu glavu i nastavlja..


Veliki89


Marko S

Ja zabacio plovak uz pivo, i dolazi bucov, vracam ga u vodu a dva lika do mene komentarisu, "jbte ginemo ovde 3 dana za 20kg ribe dnevno a ovaj vraca u vodu"...... i sta reci.

komša015

Citat: Marko S poslato 19 April 2018, 18:28:21
... lik vadi sarana oko 4-5 kg na obalu, gazi mu glavu i nastavlja..

Što ga nisi gađao nekom cigLJom, parčem šuta..?

Marko S

Pa rado bih, ali sam i lovac i imam oruzije a ne bih da ga izgubim zbog idiota i mesara.... a nista ne bih promenio... oni kojo treba da sankcionisu, provozaju se camcem, mahnu pozdrave i produze dalje na vrucu JANJETINU.

milorad

Sto se tice nepravilnosti ne mogu da se pohvalim situcacijom na Limu  :sad: ,mreze su unistile populaciju ribe a i takodje izlivanje otpadnih
voda,npr.u sezoni mladice nazalost izmedju 5 pecaroa i mnogo dana provedenih na vodi nista.Sve smo probali i mamce i nacine
ali je populacija potpuno unistena :veryangry: :sad:

ivan3008

https://dnevnik.hr/vijesti/svijet/ekoloska-katastrofa-u-bih-pukla-brana-otrovna-tekucina-izlila-se-u-rijeku-sprecu-a-prijeti-i-savi---515361.html
Jel ima netko kakvih informacija, hoce li to napraviti veliku stetu na bosni i savi?

Spojene poruke: 01 Maj 2018, 19:50:45

Vidim da nikome ova tema bas nije zanimljiva ili mozda nisam u dobroj temi, ali mene bas zanima jesam li bezveze uzeo dozvolu ove godine. Jel ima netko iz tog kraja ovdje na forumu da dobijemo komentar iz prve ruke ili su samo naslovi na portalima senzacionalisticki?

komša015

Ovih dana se baš često mogu videti nepravilnosti, koje neke naše kolege sami čine na vodama i ovde dokumentuju u reči i slici ( uglavnom se radi o vrstama koje su trenutno u zabrani ).
Stoji da moderacija savesno to "čisti", ali ne menja činjenicu da se pomenuto čini od strane nekih vukova..  :shocked:

Mislim da je potrebno, ako ne na drugi način, bar na početku soba sa galerijama skrenuti pažnju na vrste u zabrani.

bolenbgd

Komsa015 je u pravu,neka se brise moj post u temi"Bio sam  na pecanju"!

Teme sličnog naslova (10)