Nepravilnosti uočene na vodama vašim okom i foto aparatom!

Započeo rogy30, 17 Avgust 2009, 14:31:35

prethodna tema - sledeća tema

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

sona

Pa mi nemamo sluzbu koja bi reagovala na ovako nesto :no:.Ima toga na svakoj pijaci i noko im nista nemoze.....

NikolaNS

Pa gledaj kolicne su to kecige i smudjevi... Majku im  smiley110 :veryangry: :grin:
Rekao je Dunav, a on dobro zna, Na prvom je mestu zemlja Srbija. A gradovi i prije i sad, Kako Dunav rece, to je Novi Sad.

ravucobir

 smiley033 Eeeeee,ZALOSTI !!! Veca casa za kafu nego kecige ! smiley089 smiley080

vladimir022

Mene usere upecam prosle godine prvog smudja, on 4,5kg , a komsinica koja radi u ribarnici me pita koja ti to riba... Kad sam joj rekao da je smudj zena u soku hahahah
Kaze ona nije znala da moze da bude toliki, oni prodaju uglavnom "porcijase"

Sent from my Redmi 4 using Tapatalk


laki22

Pita me lik sto slikam. Reko da imam za uspomenu kad istrebite totalno i to malo sto ima.

Sent from my LG-H840 using Tapatalk


ravucobir

 Ma kazniti i ko PRODAJE,a i ko KUPUJE !!!Isto...,isto.....,isto.... :grin:

munja

Otišao si daleko na osnovu čega da kazniš onog što kupuje?Odakle prosečan potrošač zna kolika je mera koje ribe i uopšte što mora znati i poznavati vrste?Mnogo se bavimo filozofijom...uz dužno poštovanje.

mihabg

Ako je zabranjena prostitucija, kriv je i korisnik usluge i davalac .... Koja je razlika  ?

munja

Ajde Čika makro nadji gde u zakonu  piše da se zabranjuje kupovina riba  van mere ili u kom službenom glasniku stoji da kupac mora da poznaje vrstu ribe.I koja je dozvoljena mera orade u Italiji da te ne kazne

mihabg

Pa ni gudro kad kupujes neces lose da prodjes... po nasem zakonu. Kazes da si narkoman i prodjes ko musterija.
A ako te zaustavim i ti nosis kesu punu smudjeva od 13 cm?! Kazes kupio si !!
Cemu onda zakon uopste ...?
Kako selektujes to ?


munja

Bolje bi nam bilo da svako postavi sebi pitanje šta je uradio protiv ribokradja ili ako nije šta može a da bude Realno, a te gluposti da kazniš nekoga ko kupuje ribu je smesno i nerealno za našu zemlju u ovom veku.Da bi držao moralna predavanja moram ja da budem čist i ne kompromitovan i van vode...

Dunav1

Za pocetak bi komunalna policija trebala da zna i da radi a ne da rade recimo  posao parking servisa . 

KAPITEN

 U uredjenim državama ako kupiš robu koja je kopija neke poznate marke a budeš uhvaćen u tom delu plaćaš više hiljada evra kaznu. Nije bitno jesi li upoznat za tim zakonom i jesi li strani državljanin. KAZNA...
Mi se ovde uporno raspravljamo da li je kupovina kradene ili nelegalne robe krivično delo. JESTE...

mihabg

Nije po nasem zakonu, to kaze Munja.... I tu je u pravu, ali realno to treba promeniti i bice manje ovih kasapa sa gajbicom girica.
Sto kaze Zoki, udri po kazni ...pa nek angazuju advokata da objasnjava . Jedino tako moze da se spreci masakr , i brzo ce svi uz sankcije da budu upoznati.
Ovako nema smisla , jer stalno nekog moras da uhvatis na delu da bi ga kaznjavao.
Treba za opste dobro da se primeni i kazni i  prekrsaj iz nehata ili zablude.... Mislim da tako nesto  postoji negde u Krivicnom zakonu... Nisam pravnik , al' mora da postoji neki osnov negde... Jedino tako ce vecina sama da prijavljuje kad ugleda ovakve prodavce.
To vise nije nikakvo moralisanje, nego sušta potreba ! 

Zmaj Strasni

Kako nasi ribocuvari tumace član 10 Pravilnika o načinu, alatima, opremi i sredstvima kojima se obavljaju privredni i rekreativni ribolov u kome piše:

"Rekreativni ribolov obavlja se udičarskim alatima, tako da ribolovac može koristiti najviše tri štapa sa po dve udice na svakom štapu.
Izuzetno od stava 1. ovog člana prilikom ribolova veštačkim mamcima ribolovac može koristiti dva veštačka mamca koji ukupno ne mogu imati više od tri udice."

Konkretnije, kako ovaj Pravilnik tretira udicu? Šta je definicija udice? Samo ušica i jedan krak ili je svejedno da li udica ima 1, 2 ili 3 kraka? Pošto se u istom pravilniku pominje i trokraka udica kao udičarski alat za privredni ribolov, ispada da su trokrake udice udičarski alat za privredni ribolov koji nije dozvoljen na varalicama za rekreativni.

Teme sličnog naslova (10)