IHTIOLOGIJA, EKOLOGIJA & METEO > Ekologija & zaštita voda

Može li se nešto protiv ribokrađe?

(1/543) > >>

Sahib:
Evo mene interesuje da li moze nesto da se preduzme samoinicijativno, a da ima efekta tj da hapse gamad?
Profesor napisa da ima kome da preda fotografije, ako je tako ja mu obeco celu izlozbu za ovu godinu  :bye:
Ono sto ja zelim da postignem ovom temom je da na jednom mestu razmenimo iskustva i saznanja o tome  sta se moze po tom pitanju. Ja cu malo pogledati i raspitati se kod zakonodavca, konsultovacu pravnike i ribocuvarske sluzbe i naravno traziti napismeno sve sto mi se kaze, pa mozemo shodno tome nesto i preduzeti, ko je zainteresovan.

Emanuel:
e kad bi bila velika lova u pitanju!!! zavisi za koga , za nadlezne sigurno ne pretstavlja neki izazov , dobijaju svoj deo kolaca , navikli su na kancelarijski rad pa ih to i ne zanima , a sudovi su neefikasni , pretrpani predmetima koji hvataju paucinu , bice sigurno neki pojedini slucaj da se vidi kako su uhvatili nekog jadnika koji je hvatao kilo ribe da bi imao sta da jede  o ove velike "ribe" je tesko uhvatiti. ja sam digo ruke od toga , pokusao sam u udruzenju al niko nema vremena da gubi niti je ko zainteresovan niti imaju sluha za to samo kukaju kako nema ribe iz godine u godinu i nisu "isplatili" dozvolu.  :bye:

zankiki:
ja sam više nego zainteresovan, samo što stvarno ne znam šta bih radio i odakle bih počeo...

zivko_89:
na Grliskom jezeru (ima ga u tereni za pecanje) je do pre par god bilo pojedinacnih pokusaja ribokradja ali su upornim radom ribocuvarske sluzbe gotovo u potpunosti suzbijene...s toga mogu reci se dobrom org moze sacuvati voda ....a kako mi da delujemo ako nesto vidimo...jedino javiti ribocuvarskoj sluzbi...a posle od njih zavisi da li ce nesto preduzeti ili nece... :veryangry:

TopMix:
Sahibe, svaka cast za inicijativu, bilo je toga i ranije.... Na jezerima se  jos nekako i moze zavesti red, al na rekama... Muka me hvata kad cujem sta radi banda po Dunavu sa strujom i ostalim "ausvic" metodama. Pazi, to su bolesni ljudi, njih treba leciti u psihijstrijskim ustanovama zatvorenog tipa. Samo ih treba prvo navatati. Danju ne vredi, izgledaju ko svi normalni ljudi, al  zamisli nocu po Dunavu, uigrane ekipe u belim mantilima, sa motorima od najmanje 50ks, kako jure strujarose...
A i ja se ponekad pitam da l sam sasvim normalan, kad uporno pecam po ovim nasim ojadjenim vodama...

Navigacija

[0] Indeks poruka

[#] Sledeća strana

Idi na punu verziju