IHTIOLOGIJA, EKOLOGIJA & METEO > Ekologija & zaštita voda

Može li se nešto protiv ribokrađe?

<< < (2/543) > >>

Keltan:
Da hoce,drzava bi to sredila dok pucnes prstima.znaci jedino pritisak tamo moze uroditi plodom.Ostalo je samo lajanje na mesec i donosenja sebe u neprijatne i opasne situacije.jednom sam prijavio kradju u teku u veci market.cekao da vidim sta ce se desiti...dosle uniforme ,ugasili auto na dvesta metara od marketa i sede u auto (pola dvanaes nocu) cekam dalje,auto sa kojim su bili ''strujarosi'' krene a iz druge ulice bas tada dolazi drugi ''sluzbeni''auto razliazi se sa njima   :eek: (a ja lepo dao i opis koji je auto u pitaju) Ja budala izadjem na ulicu i kazem ovima sto sede u ugaseni auto ? Sta je sta cekate?? sto ne idete za njima?? Oni su anako iznenadjeni od mene,poskocili i samo rekli aha idemo....stali kod marketa,izasli i pricaju sa kolgema koji su se razisli sa '#strujarosima'' Posle nedelje dana sretnu me neki od ''vecih strujarosa'' rekli mi ovo : keltan,gledaj svoja posla,ne mesaj se gde ti nije mesto.Da je bio neko drugi goreo bi mu auto ili kuca:Pa vi zakljucite sa cime imate posla,ne verujem da je kod vas nesto drugacije  smiley033

Olovo:
tu se gubi krvna plazma , deluje se lokalno, ne razmišlja se globano..utepaj komšiju sas ražanj od prase ,kad ga viš na vodu da hapa..

zorro:
Kao što je keltan rekao "dok država ne napravi svoje ..."
Mi možemo samo brinuti za svoje postupke i učiti djecu kako biti fer prema
prirodi.
Par puta sam kupovao ribu(štuku) ispod mjere od ljudi koji su
pecali pokraj mene i puštao ju nazad u vodu.
Sada mislim da je to uzaludan trud. :sad:
Brz države na rijeci nema reda :no:
Olovo uvijek me nasmiješ sa tvojim textovima :lol: :lol:

Olovo:
pa što ću kukavac nego da urličem , evo jos 2 do 3 ure i idem da sječem mreže...pa ih cekam da vidim tko će da ih traži..pa neće oni meni bre mater im poganu znam ih sve i kurve im znam.. :veryangry:

Sahib:
Keltan, raazbiram sta mislis i nisam naivan pa da mislim da je to bezopasno, ono sto sam zeleo to je kako naterati te iste pandure da rade svoj posao. Naime, gomilu stvari sam resio u ovoj jadnoj Srbiji tako sto sam znao proceduru. Ako ti podneses usmenu (s pravne tacke anonimnu) prijavu ili prituzbu ili bilo sta drugo to se jako slabo (citaj nikako) realizuje, pa onda covek potegne svoje mehanizme pa se ti isti odjednom naprave "na Tosa" ili se eto niste razumeli itd, dok ukoliko ispostujes proceduru pa svoj materijal predas u pismenoj formi uz obavezne svoje primerke sa delovodnim pecatom e onda taj pandur MORA da odradi NESTO i ne moze da se vadi na neke izmisljene nesporazume, i naravno najvaznije ti imas svoj primerak pomocu kojeg mozes da ih pritiskas ili da se obratis visoj instanci. E sad ukoliko bi bilo nas nekoliko koji bi to radili na taj nacin 100% sam siguran da bi se vremenom nakupilo dosta materijala koji bi na kraju, ako nista drugo, bili dokaz da su te sluzbe nesposobne sto nije zanemarljivo. Ovako kako sada stoje stvari "pas laje, karavan prolazi". Ima jos jedna stvar koja se ZAISTA jeste promenila i ovde, a to je da je sud u Strazburu NADLEZAN i ovde, potpisali smo, ali da bi mogao tamo moras prvo da istrosis sve pravne mehanizme na gpre opisani nacin jer ce se na taj nacin sakupiti potrebna dokumentacija da se Strazburu i obratis. Moja ideja sa ovom temom je ta da upravo razmenimo ideje, iskustva, saznanja i nadjemo delotvoran nacin, sistem kako da se u interesu svih nas obracunamo sa nesavrsenoscu sistema i bednicima koji to koriste. Ukoliko se mi samo MALO organizujemo mozemo da uradimo nesto, evo ukoliko se neko plasi mozemo da napravimo neku organizaciju ili da se pridruzimo vec postojecoj i da na taj nacin sacuva anonimnost.
Spojene poruke: 08 Januar 2011, 23:02:27da budem jasniji o pitanjima koje mene muce:
da li je video snimak ili fotografija dokaz na sudu? recimo?
ja sam pre 10 godina kupio prvi telefon koji je moga da snima razgovor samo zbog posla gde sam dozivljavao isto, da se dogovoris s nekim jedno a da posle bude jeste-nije...dakle kao sto se oni organizuju pa jedan sedi kod nas u marini i obavestava kolege kad ribocuvari krenu sto se mi ne bi organizovali makar malo pa eto da Keltane ne ides sam nego s istomisljenikom koji je spreman na isto sto i ti?
ili ko Olovo u diverzantske misije....

Navigacija

[0] Indeks poruka

[#] Sledeća strana

[*] Prethodna strana

Idi na punu verziju