Može li se nešto protiv ribokrađe?

Započeo Sahib, 08 Januar 2011, 09:58:28

prethodna tema - sledeća tema

0 članova i 2 gostiju pregledaju ovu temu.

sona

Slob maznuo si krilaticu od Konstrakte "I sta ce mo sad" :smiley:
Kao i u vecini komentara sve se svodi na pojedinca i njegovom poimanju radnih obaveza,kad bi svaki pojedinac savesno i sa odgovornoscu radio svoj posao onda bi i drustvo bolje funkcionisalo.Medjutim to je u danasnje vreme gotovo nemoguce izvesti ne samo kod nas na nasim terenima nego i sire.
Generalno posmatrajuci javasluk u drustvu svuda oko nas,a drustvo cine pojedinci.

slob

Tako je sona!
Svaki pojedinac bi trebalo da stisne zube i da uradi svoj posao, bez obzira na svakakve poteškoće, pa će svima biti bolje.
Ali za to je potrebna i energija i hrabrost, požrtvovanje i odgovornost.
Mogu da razumem da to ne može baš svako. Zbog toga je potrebna tzv kritična masa. Većina koja će da ohrabri i one neodlučne i plašljive.

Kada će to da se dogodi? Najkraće rečeno "bem li ga"!
"Ako  nismo u stanju da nešto predstavimo brojevima, to svakako znači da je naše znanje o tome nedovoljno."
                                                          Lord Kelvin

obradovicsrdjan

Kaznu ne naplacuje pojedinac nego institucija. U nasem slucaju to znaci da bi AV morao svaki dan da bdi nad vodama.i kaznjava jer nema ko drugi. I te kazne za pojaseve ne naplacuje policajac nego MUP ili sud. Taj radnik u drzavnoj instituciji ce raditi svoj posao samo ako postoji opasnost da izgubi posao jer ga radi nedovoljno dobro. Ako je institucija u kojoj radi srozana i ne sluzi nicemu nego samo zaposljavanju partijskih kadrova, onda je rad nije merilo i moze da radi ko kako i koliko hoce i onda to nije institucija i to nije drzava. Znamo mi da potegnemo kad treba nesto da se gradi, put, bolnica, skola, ali institucije, drzavu i zakon nikada nismo imali i ribokradja je samo propratna pojava koja oslikava koliko ne postujemo nesto sto je nase i zajednicko i sto treba da nadzivi i nas i AV-a.

Sent from my SM-A217F using Tapatalk


orka

Slika i prilika, kako juče, tako i danas ..



glos

Samo, nije tu faktor ni AV ni narod svakakav, nego američki lav.
Uzme ogroman dio plena a nama ostavi sitnice da se otimamo poput hijena.
ZOV

Grbo

Kada ih vidis na vodi, slikaj ih, zapisi tablice, registracuju, nesto karakteristicno, identifikuj ih ako mozes, skontaj gde zivi lopov, a onda batina, batina i samo batina. je.es drzavu i sistem, to ovde nikada nije funkcionisalo kako treba, a verovatno ni nece. Sa druge strane, dobre batine se dobro pamte, a imaju i to blagotvorno dejstvo da fizicki sprecavaju lopova da se bavi kradjom dok se ne oporavi od batina. Ma ne kaze se dzabe - batina je iz raja izasla.

petar_kozic


laki22

Samo parcelisanje reka na privatne korisnike tj udruženja. Gledao sam pre par meseci kako funkcioniše u engleskoj. Lepo na reci su sva mesta diskretno uređena. Online je svako mesto numerisano. Uplatite dnevnu kartu za određeno mesto i odete. Nema nošenja ribe, nema smeća, roštilja, muzike... Nema "to mesto sam ja pravio i tu hranim".

Samo se pitam da li će ovi sto su protiv revira tu da se osećaju loše ili dobro

Sent from my ELS-NX9 using Tapatalk


ljuba1970


orka


Drill Junkie

Radno vreme im je hit  smiley325 , dobro su i tih 30kom prodali

Za**bali su arhivatore.. Svaki peti petak u mesecu od pet do pet, do pet i petnaest  :cheesy:
First slomi ovu palmu, then I will teach you !!!

sona

Ne moze se tu nista,takvi smo samo da je bez ulaganja i umaranja (cast izuzecima).Naravno i da drugi uradi sve umsto tebe i posle se nadju kad su prozvani kad ih kazne....

mladinaucnik


iwander

Svaki put se iznova zaprepastim, kao nisam verovao da od prethodne loše/luđe vesti postoji gora...Kao potajno se nadam da ovom narodu nije odzvonilo odavno, da se nešto menja pozitivno...Da li je stvarno došlo vreme da sva moguća g...a isplivaju na površinu i uguše ostale ? Jbte, pa stvarno nam nema spasa sa nama samima...Kolika je to količina ribe odneta kad im se isplati da dovlače bager i da ga koriste? Pa naše su guzice stvarno razvaljene kad nam je sve malo i nedovoljno... Čista bolest, ali ona u glavu, a ona je najgora, ne boli bolesnika, samo one koji ga gledaju...

Послато са Redmi 7 помоћу Тапатока


BGI

Danas celog dana slušam na Rock radiju na kraju vesti kako je Vojvodina vode pojačala kontrolu i za nedelju dana izvadila mreže u dužini od 3km. Otkud to odjednom na radiju...?  :huh:

Teme sličnog naslova (10)