Može li se nešto protiv ribokrađe?

Započeo Sahib, 08 Januar 2011, 09:58:28

prethodna tema - sledeća tema

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

Gremlin

Isto je i u BG... :sad:

A u rečnom "krugu dvojke" Pupinov most-Pančevalki most-Most na Adi gde je i najveća krađa se tačno zna ko, kako i koliko krade. To znaju svi koji su na vodi, shodno tome i lovočuvari, jer mali je prostor, obiđeš ga brzim čamcem za pola sata.

:huh:

Vladimir Jekic

Ja stvarno malo verujem da su ovi lopovi kod nas na neki način "zaštićeni" od čuvara jer bih primetio da nas kontrolišu a da njih zaobilaze. Mislim da je u pitanju hronična boljka rada u državnim službama (čast malobrojnim izuzetcima), lenjost i kurc...lja za posao!

Gremlin

Ako ribočuvar kad se jednom u par meseci na vrlo vidljiv način selektivno kontoliše samo i isključivo penzose koji pecaju na "Germine", a namerno pušta da high-end "varaličari-mesari" pobegnu u svojim brzim čamcima onda je to direktan dosluh.
I ako lovočuvar misli da u potezu od 4 km to niko ne vidi i ne provaljuje o čemu se radi - u debeloj je zabludi.

:sad:

Vladimir Jekic

Kako god...Ima i tih. Ne da ne rade kako treba, nego ne rade uopšte svoj posao. Ovi s "davkama" i rinama  svakako nisu high tech već obični klošari otimači. Oni su po meni veći problem. Nego, pogledajte na YouTube najnoviju epizodu Lov i Ribolov. Užas

marina1983


milan.krstic

Nema tu plakanja. Ti ispod mere su uglavnom sa "ribnjaka", kako vlasnici restorana objasnjavaju. Sramota.  :grin:

Btw, kupovao neke sitnice u jednoj ribolovackoj radnji, i kolega kupuje durdubake, crne gliste... Onako usput ga priupitam, ima li soma, javlja li se.. Lagano mi odgovori covek: Ima, kako nema.. Sad najbolje rade oni do kilo.. Pre neku noc 7 komada, za corbu najbolji.. Razgovor nisam nastavio, nisam imao snage da se svadjam i sve ostalo sto uz to ide. Al bitno je da radi, zar ne....  :huh: :huh: :huh:
🚤 Mene babo za tarabu vez'o, sto sam feeder na mrene potez'o 🚤

Vladimir Jekic

Marina, zna li se gde je ovo slikano? Ovi su još manji "porcijaši" od onog koje sam video u pustolovu

marina1983

Komsija na Dunavu slavi rodjendan covek nije pecaros i ne razume se u ribu porucio soma sarana i smudja covek mu doneo 21  smudja u 3 kg .  Upaljac je moj a riba je na stolu ispred mene.

Vladimir Jekic

Sa davke garant. Oni su najveći strvinari lopovi
Takve "kapitalne" primerke sam viđao samo kada ovi u 7h vade mrežu. Uzmem dvogled i vidim šta ima u mreži. Baš jutros gledao..

Gremlin

Citat: marina1983 poslato 11 Septembar 2021, 16:03:51
Sta reci a nezaplakati.


Da ne poveruješ...ajd čovek koji je kupio ne zna...ali onaj ko je prodao sigurno zna...

:sad:

god-ar

Tome sto ih je prodao, bitno samo da proda sto vecu kolicinu. .ebe se njemu za meru i ogranicenja.
Jedan nas kolega, clan foruma mi se hvalio da je 90-tih godina "nagazio" soma i prodao oko 2000 i kusur kila, a sada ne ide na pecanje vise jer nema ribe, lopovi kaze sve pokrali, javasluk na vodi... U pitanju je DTD. Svi su ostali krivi, ali on nije nikako !!!!
Nemam ti ja pojma!...  Ali naučiću!!!

Gremlin

Na Savi se na 4 km od ušća do Mosta na Adi u Maju pa do 15. Juna u sred lovostaja svake godine ukrade ne manje od tone somovine. Takođe, na istom potezu ekipa mesara masakrira matice smuđea svake zime pred sam lovostaj.

I onda se neko čudi kako nema ribe, e pa neće je ni biti.

:sad:


sona

https://www.021.rs/story/Info/Vojvodina/287471/Zapaljen-camac-Voda-Vojvodine-nakon-akcija-protiv-ribokradica.html
Ni sam ne znam kako da se prokomentarise ovakav postupak ,znaci da su ribokradice spremne da nekog ubiju.Trebalo bi da ih pohvataju i na robiju.

mi-ne

Nije tesko shvatiti ribokradice.
Borba protiv ribokradje nije samo hvatanje na licu mesta, na vodi, nego i pri prodaji ribe, skladistenju...
I sad,  za mene lopova niko se ne interesuje ni policija, ni inspektori, niti sudije samo se nasla tu neka lokalna budala da me zahebava.

Gremlin

Ovo je za zatvor...
Plus oduzimanje imovine u vrednosti zapaljenog čamca...
Dok neko ne fasuje robiju ovo će biti sve gore i gore...
Država mora da reaguje.

:sad:

Teme sličnog naslova (10)