Može li se nešto protiv ribokrađe?

Započeo Sahib, 08 Januar 2011, 09:58:28

prethodna tema - sledeća tema

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

Gremlin

Ja na pecanje i reku bežim od popunjavanja raznih papira, uplatnica, formulara, e-mailova, i ostale birokratije.

"Evidenciju ulova" ne popunjavam - ne pada mi napamet da se i na vodi bavim birokratijom.

:takoje:


Oliverikus

Rekoh ja da se krenulo sa mrtve tačke  smiley033

Govori se o ribokrađi, tema se više ne sakriva i sve češće i više se priča o tome. Trude se upravljači i ribočuvari da odrade svoj deo posla da ne bi osvanuli negde na nekoj crnoj listi gde bi ih ocrnili znani i neznani.

Još samo da sve to isprate ribolovci koji bi se složili oko bitnih ciljeva i da ne dozvole bilo kome da se ti ciljevi promaše...

Gremlin

Ja na Savi ribočuvara nisam video cele ove sezone...u poslendjih 3 meseca sam skoro svaki drugi dan na vodi - jedno veče naišao lovočuvar iz drugog "reona" na Dunavu, ispričali se lepo o svemu i svačemu i ćao.

Meni to nije normalno...

:no:



DakiNS

Juče sam izašao varaličariti  na kanal , posle par zabačaja čujem pozdrav iza leđa . Ribočuvar uljudno pozdravio , ja mu odgovorim , kulturno je zatražio dozvolu , zapisao podatke , razmenismo nekoliko reči , usput mu zahvalim na kontroli jer me do sada za 23 godine koliko živim u NS, nikad nije niko kontrolisao. Kulturno ophođenje uz smešak , kontrolor - gospodin , jedino ga tako mogu opisati , uz malo sede kose i prijatnog ali službenog izgleda. Žao mi je što sam ga ja možda odmeravao kao retku zverku , jer me niko do sada nije kontrolisao . Reče mi da su tu svaki dan i vrše kontrolu . Pohvalno i uleva nadu da  kreće na bolje barem u mojoj okolini. Što češće kontrolišu veći su izgledi da će ipak biti lepših izlazaka na vodu.
Kada budem lovio u večnim lovištima loviću sa Bretonom.

mrcko

Do sada tridesetak izlazaka. Uglavnom gradski deo Dunava i Save. Niti jedno sretanje mitskog bića Srbijašuma, ove sezone. A prošle samo jedno. A kormorana u obliku nezajažljivih ribolovaca da ti pamet stane.

mknezevic

Ja ove godine ne mogu da se požalim na srbijašume. Imam više potpisa ribočuvara nego ulova u knjižici. Što sa obale, što iz čamca. Sve Dunav oko BGa. Na Savi nisam pecao. Posetili su me i na Drini i na Međešu ove godine. Gde god sam pecao obilazili su, jedino me na Dubovcu nisu kontrolisali. Kod mene su opravdali poskupljenje dozvole. smiley033

obradmiki

Ko ima fejs neka pogleda profil ovogodisnjeg alasa,a do skora ribokradice Gojka Ajdica iz Loka,i sve ce biti jasno :grin:

Grof1204

 Na Savi ove godine ne videh nikoga ko bi barem licio na ribocuvara,a izlazio sam  dosta preko 70 puta na vodu.
Tri puta kontrolisan i sva tri puta na Drini.
Tako da nikakve pohvale nemam za SrbijaSume apsolutno.


Sent from my iPhone using Tapatalk
Dva vuka, jedan zavija, dok drugi odvija.

dragan2006






Dobro poznata lica u zaboravljenim akcijama!Bravo za Olija i njegovu ekipu, Carpologiju,Mariju i sve ljude koji dele njihovo misljenje!Voda je bogatija za tonu mladji :tongue:

Germina

Svaka čast, zaista je lepo ovo videti što svakako uliva nadu  :tongue:

mrcko


Paki

Obzirom da Drzava ne zeli da se obracuna sa ribarskom mafijom koja lovi ribu nedozvoljenim sredstvima, onda neka navale jos vise dok nam u rekama ne ostanu samo zabe.... Ovakav odgovor Ministarstva je samo potvrda ribokradicama. Ministarstvo dozvoljava upotrebu neregistrovanih camaca i upotrebu camaca bez dozvola za upravljanje na reci koja nije plovna!





Spojene poruke: 25 Decembar 2019, 23:06:26

Kod nas i ribocuvari su ribokradice!
https://www.novosti.rs/vesti/naslovna/hronika/aktuelno.291.html:762663-PRIJEPOLjE-Uhapseni-ribocuvari

marina1983

Obavestise mene pa cu i ja vas.
Info o ovim lopovima je malo bajat .
Pogledajte datum .
Do sad su se najmanje barem utrostrucili .

DarkoFilipovic

Prolazim sada pored DTD u Srbobranu,a odmah pored mosta 15ak do 20 ljudi se poredjalo duz obale i grabuljaju,kao da ih niko ne vidi i kao da je to sasvim normalno  :veryangry: A riba se do pre mesec dana gusila i plutala po povrsini,mogu samo misliti to sto je prezivelo u kom je zdravstvenom stanju. Pa kakav smo mi to narod ? :grin:

dragan2006


Teme sličnog naslova (10)