Može li se nešto protiv ribokrađe?

Započeo Sahib, 08 Januar 2011, 09:58:28

prethodna tema - sledeća tema

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

pikeman

Citat: damjan poslato 03 Oktobar 2019, 17:22:47
Tu je već sa jednim somom dostignut dnevni limit rekreativnog ribolovca. Samo što je osoba sa slike ne rekreativac,nego krivolovac. Kako čujem svaki dan na tom području ribu izlovljavaju iz desetina čamaca,gde je tu korisnik,kontrola ? Isto po mojim informacijama korisnik ,zna za radnje koje se rade na vodi,tj krivolov,ali ne preduzima ništa i prošle godine je bilo isto na tim terenima. Uz ovu količinu ribe u čamcu,uz kaznu i odštetni zahtev,odrali bi mu kožu sa leđa. Treba uvesti i da bilo čija fotografija i snimak bude validan dokaz na sudu.

To što se dešava poslednjih godina na apatinskim terenima je katastrofa, uskoro će i soma bukvalno istrebiti. Prošle godine sam jedno popodne na terenu Malog-Velikog Limana izbrojao 27 čamaca sa "vertikalistima".


komša015

Citat: acasim75 poslato 03 Oktobar 2019, 19:26:01
jedino kao politicka stranka ribolovci mogu biti primeceni
Da li nas ima 5% koji bi glasali za nas..?

acasim75

bojim se da od nas svih ribolovaca,5% glasalo za nas
od mene uvek mozete dobiti bezplatne i bezkorisne savete  :rolleyes: :lol:

js.bobrock

Kad smo kod one slike sa camcem punim somova, jedini nacin da se skine ljaga sa ljudi koji istinski vole ribolov je zahtevati ispred udruzenja sportskih ribolovaca da se slucaj istrazi, da se takva gamad osudi i robija. Nista drugo.
Mada meni ovo smrdi na propagandu.
Bas u ovom trenutku ovakva slika!?
Posle zahteva alasa da se ogranici sportski ribolov?
Ko bi normalan okacio ovo!?

Послато са SM-A405FN помоћу Тапатока


milan.krstic

@js.bobrock

Niko normalan ne bi ni napunio camac ovako. Ocigledno je rec o totalno nesavesnom tipu pecarosa, za koga verujem da nema ni redovnu dozvolu, jer da placa dozvolu, sigurno ne bi ovako nesto radio. Ako gresim, izvinjavam se. Ali nazalost mislim da tu greske nema...
🚤 Mene babo za tarabu vez'o, sto sam feeder na mrene potez'o 🚤

Oliverikus

Pošto su mnogi zgranuti rekli kako je ovo katastrofa (ja to stalno tvrdim) da vas malo i uputim. Da li ste izbrojali koliko somova (+1 smuđ napred) ima u čamcu? Da li možete da tvrdite da iza objektiva fotoaparata/telefona ne stoji bar 10 "nazoviribolovaca" grabuljaša koji će posvedočiti da je svako uhvatio skroz pošteno po jednu ribu?  Iako mi mislimo da znamo da je to delo samo 2 mesara!
A za otštetni zahtev nije bitno da li su ribe bile teške 100g ili 100kg, kada je u prekršaju računa se komad 6500 din! i to morate oduzeti jednu ribu ako ima dozvolu (1 riba ako i prelazi 5kg nije prekršaj)!
Tako da za ovo nikako ne ide robija nego bi bilo glupo pokrenuti i prekršajni postupak bez adekvatnih dokaza: vreme, mesto i način izvršenja prekršaja, eventualno svedoci ili fotografija/videozapis napravljen od strane ovlašćenog lica.
Kako god to vama izgledalo, ovaj dripac i da bude oglašen odgovornim za štetu koju je prouzrokovao može dobiti standardnih 5000 - 150000 din. kazne, troškove suđenja 5000-15000 din., troškove advokata 25500 i to vam je to.
Više će kazne platiti dripac kom sam letos pisao prijavu za 9 somića od 15-25cm i šarančić od 12cm nego ovaj mesar! Po komadima i pred zakonom su egal.

ravucobir

 smiley033 I onda se čudimo što su ribari jaki....., pa pametniji su od "ovog" ribolovca, a ima takvih još!!! POD HITNO ZABRANITI GLAVINJARE I TROKRAKE UDICE!!!!  smiley033

Emanuel

Sve sto u svetu nije normalno to kod nas prolazi  i lako se mogu izvuci sa nekom blagom kaznom. Kao sto sam napisao na pocetku teme da su velike pare u pitanju svi bi se zalagali maximalno . Ovakvom kaznenom politikom se stimulisu ribokradice . 6500 din odstete za komad ?????? Pa to bi trebalo da plati za ribu ispod mere ne za maticne primerke, za ribu preko dozvoljenih 5 kg treba da bude 6500 odsteta po kg a  za  konkretni slucaj istrazni organi i  bez mogucnosti sklapanja dogovora o priznanju krivice ,puna kazna i 6meseci prinudnog rada .


mihabg

Nema tu osude i odgovornosti nigde...
Realno, meni je jedino logicna igra koja podrazumeva zaplenu pribora,  losih alata , camaca, glisera i ostalih bisera .  Plus naravno novcana  kazna, i to ona " drakonska" ...
Dakle, zlo je u nama, a o zlotvorima se pise dok ne placaju !

Copetić

Ne postoji taj njuh kod dinaroidnog tipa gde realno leži kinta a da je održiv sistem... gledam slike nekih ulova kome šalju prijatelju koji pravi ulivene šedove za brancina, čovek mu šalje slike dnevnih ulova po 5-6 komada, prosek ribe retko ispod 3kg, krupniji i do 7 - stavi ih na gradele i proda da "isplati čorbu"... a realno može makar 3put nedeljno da dovodi turističke ribolovce i namakne sebi u džep mnooogo više od tih 20€ po kilu u sezoni.

mihabg

Moze, al' zato postoji razlika ko tu pravi lovu.
Imas majstore koji ne mogu da pogode gredu u svoju korist  , a ne posao . Zato ih neko koristi...ili iskoristi.
To su 2 razlicita posla i zvanja , a svakoko jedan mora da dogovara, drugi radi i to je tako.
Nije problem ako je manufaktura za sebe, al' ako ima vise dusa koji primaju platu i zavise od ugovora , dzaba ti majstorska ruka. On je zamenjiva komponenta za izvrsenje ugovora.
Ako je mozda kadar da i to uradi, onda mora da nadje zamenu dok se sedi u kafani.
Dakle , ne moze da se covek klonira, al' moze da napreduje .

Dva vuka

Citat: Copetić poslato 08 Oktobar 2019, 23:55:21
Ne postoji taj njuh kod dinaroidnog tipa gde realno leži kinta a da je održiv sistem...
Copetiću,misliš li pritom na HG I2-PH908 Dinaric south tip ili na HG I2a1b Dinaric north tip,  ili na obadva ?  :cheesy:
U svakom od nas postoje dva vuka, koji se neprestano bore između sebe. Jedan je dobar, a drugi je zao. Koji vuk na kraju pobeđuje?  Onaj koga hranimo...

Poslato po golubu .... ako ga kobac ne savata

DOXAT

Mi da smo umeli, ne bi sebe upropastili ovako, kad smo bili na vrhuncu industrijalizacije, na svetskom nivou... i za manje od  dvajes' godina pali na osnovnu poljoprivrednu proizvodnju za sopstvene potrebe, k'o pre 200 godina... a ni to ne umemo kako treba... Baš smo prsli...

Sent from my S60 using Tapatalk


Copetić

Citat: Dva vuka poslato 09 Oktobar 2019, 14:50:45
Copetiću,misliš li pritom na HG I2-PH908 Dinaric south tip ili na HG I2a1b Dinaric north tip,  ili na obadva ?  :cheesy:

Pa ovaj dinaroidni primerak je konkretno iz Karinskog Mora, verovatno je CRO I7a3b Dinaric tip, mada možda je i neki preživeli/neproterani iz CG L4-Zs333 Dinaric tipa ili SR B:666-999a Dinaric tipa.

Teme sličnog naslova (10)