Može li se nešto protiv ribokrađe?

Započeo Sahib, 08 Januar 2011, 09:58:28

prethodna tema - sledeća tema

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

niki64

Citat: TopMix poslato 26 Novembar 2018, 15:09:05
Ako pričamo o Tisi od ušća do brane, upravljač je tzv.ustanova iz Zrenjanina. I oni se mogu svrstati u lopove, ako ne direktne izvršioce, onda svakako u saučesnike. I ne samo to nego i u lažove! Krajem prošle godine udruženje "Dukatar" iz Mošorina dobija uveravanja od gosn.Čorokala da će bar deo Tise, konkretno od 21.-26.km biti izuzeto od privrednog ribolova. Postojeći ribari razmešteni su oko te zone pa smo se ponadali da će pecaroši ipak imati neki svoj prostor od 5km gde neće biti mreža i ostalih "alata". Međutim, ko u lošem filmu, jesenas dolazi do preokreta, odjedanput se pojedini "privredni ribari" (čitaj "lopine") pojavljuju i u toj zabranjenoj zoni. Prvo je išlo obrazloženje da su im privremeno dozvolili ribarenje tamo gde ne bi trebalo, dok traju vojne vežbe na Tisi na "njihovom" potezu, a onda kad su prošle i vojne vežbe, oni ostadoše tamo gde im nije mesto. Ovaj put bila je žvaka kako su se ribari izborili da mogu da ribare gde god hoće i da im upravljač ne može ništa   :shocked: Na pitanje pomenutom drugu Čorokalu šta se to dešava i pored njegovih obećanja, sledilo je sleganje ramenima i "savet" ribolovcima da se sami obračunavaju sa ribarima, da im sklanjaju mreže i sl... S druge strane, isti drug je redovan gost kod tih istih "ribara", gde se upražnajavaju druženja i sve ostalo što uz to ide... Tu očigledno nešto smrdi i to žestoko! A to što oni koriste mreže manjih okaca od dozvoljenih i što satiru smuđarke ispod mere i odnose u džakovima enormne količine plemenite ribe, ma, ko te pita...
Jel ima neko neki pametan savet? Da li je istina da upravljač na svom terenu nemože da odredi gde može a gde ne može da se vata riba sa mrežama? Gde piše da ribari više nemaju ograničenja kad je u pitanju određen teren?
G.din Corokalo..... On je sef ribocuvarke sluzbe ali ne i ribocuvar. Dali je na terenima oko Mosorina i Titela nekad neko video nekog drugog ribocuvara osim da on nije bio sa njim? Unazad neko vreme je vozao u camcu svog drugara privatno da covek upozna terene i zajedno su kontrolisali dozvole i ulov da bi ove godine taj njegov drugar postao p.ribar. Zajedno snabdevaju ribom riblje restorane, cak je u jednom od njih zaposlio i svog sina. Svasta je Stevo obecavao ali....Svoj intres je ipak na prvom mestu

komša015

Citat: komša015 poslato 12 April 2018, 10:36:10
Pre 45 min. je nahvatan jedan od naupornijih Drinskih "alasa", sa sve alatima na vodi  :tongue: .. kaže prvi mu put, socijalni slučaj... a izvadio je tone ribe.
Radi se, biće nešto.. svaka čast momcima i cassin-ja.
Da pohvalim i sudcke organe.. upravo je gospodin "alas" uplatio polovinu iznosa od 28.400 din. sa kojim ga časni sud nagradio.    :tongue:

js.bobrock

Jel moguce da neko legalno nabavlja sve ove vrste?
Mozda se varam, ali koliko sam obavesten, a pitao sam u udruzenju u Vrbasu nema privrednih ribolovaca. .

Sent from my Moto E (4) Plus using Tapatalk


marina1983

Jel obilazio neko pijace , Zemunsku npr ?
Prodaju li kečigu i dalje baš me zanima?

Piker62

U Pančevu se riba ispod mere prodaje iz auta u centru grada u podne. Potpuno neverovatno i krajnje bezobzirno. Smudjevi i kečige ko štapići. tip se ponaša kao narodni heroj. Ne verujem šta vidim, zovem jedne druge, odgovor, to nije naše, zovi ove, zovi one. Užas, šta činiti.

marina1983

Slikati pa poslati nekim novinama u neke vesti program

komša015

+1
Ministarstvo poljoprivrede, sumarstva i vodoprivrede. 011 2607960

orka

Iz više izvora sam čuo da je som u proteklih mesec dana, dakle u zabrani, izmasakriran kao nikad do sad na Dunavu na potezu od Pančevačkog mosta do Rama i da su uhvaćene i odnete na tone somova od strane regularnih alasa i naravno onih bez te dozvole koji su u većini..Zbog visokog vodostaja koji je potrajao, som je imao izuzetne uslove za mrest pa je izašao i pravio gnezda u razlivima, van korita..To su na žalost iskoristile ribokradice koje nisu imale nikakvu meru, pa nisu više znali šta će sa njim..Prodavali su ga za 300 din po kilogramu.. :grin: 

Veliki89

Može li se nešto protiv ribokrađe? Može, da povadimo svu ribu iz svih voda i vise nece biti ribokradica. E onda ce da se promeni zakon i za jedno 10tak godina ima da bude raj  :lol:

pikeman

Termalna kamera sprečava nelegalni ribolov na Skadarskom jezeru

Vlada Crne Gore je usvojila Informaciju o upotrebi termalne kamere u cilju sprečavanja nelegalnog ribolova u Nacionalnom parku Skadarsko jezero.

Ministarstvo poljoprivrede i ruralnog razvoja je iz projekta MIDAS II obezbedilo 25.000 evra za kupovinu i ugradnju termalne kamere.

Za smeštaj termalne kamere i prateće opreme, odabrana je lokacija sa koje će biti pokriveno blizu 70 odsto teritorije Nacionalnog parka Skadarsko jezero.

Pristup termalnoj kameri je obezbeđen u okviru Ribarskog monitoring centra, koji funkcioniše 24 časa svakodnevno, u Direktoratu za ribarstvo – Ministarstva poljoprivrede i ruralnog razvoja.

Takođe, pristup će biti obezbeđen i Ministarstvu unutrašnjih poslova, Nacionalnom parku Skadarsko jezero i drugim nadležnim institucijama koji iskažu potrebu za ovim vidom nadzora.

Milisav Pajević

Izvor: energetskiportal.rs


Gremlin

Citat: marina1983 poslato 19 Januar 2019, 23:38:49
Slikati pa poslati nekim novinama u neke vesti program

Da smo u normalnoj zemlji - da, ali u Srbistanu to na žalost niko neće objaviti - ribolokrađa je poslednja rupa na svirali.
Ali ako ima neka slika Karleušine ribe/guzice, to je već druga priča.

:sad:


Spojene poruke: 29 Jul 2019, 13:28:55

Citat: orka poslato 24 Jun 2019, 21:07:37
Iz više izvora sam čuo da je som u proteklih mesec dana, dakle u zabrani, izmasakriran kao nikad do sad na Dunavu na potezu od Pančevačkog mosta do Rama i da su uhvaćene i odnete na tone somova od strane regularnih alasa i naravno onih bez te dozvole koji su u većini..Zbog visokog vodostaja koji je potrajao, som je imao izuzetne uslove za mrest pa je izašao i pravio gnezda u razlivima, van korita..To su na žalost iskoristile ribokradice koje nisu imale nikakvu meru, pa nisu više znali šta će sa njim..Prodavali su ga za 300 din po kilogramu.. :grin:

Tačno tako, moj drugar upecao kod Donjeg Milanovca početkom jula soma od 35+ kg, regularno, na štap.
Ponudlil mu 200 din po kg.
Som se baškari u zamrzivaču i čeka "bolje dane".

:huh:

komša015

Nemoj druže to "srbistan", nije lepo.
A tom tvom drugaru svaka čast.. i da bog da se obogatio jednog dana, pa da ne mora da prodaje ribu.

tajson

Pa taj jedan drugar nije jedini,tamo 90% pecarosa dopunjuje budzet sa ribom,to svi znaju no se prave ludi ovde po forumima.

Sent from my SM-G960F using Tapatalk


Oliverikus


glos

Koliko sam shvatio sada će upravljačka dozvola biti 7 000 a prava jedinstvena nekih 27 000.

Čim kaže da treba da se dobro plati, što znači da je ovih sedam simbolično..
ZOV

Teme sličnog naslova (10)