Može li se nešto protiv ribokrađe?

Započeo Sahib, 08 Januar 2011, 09:58:28

prethodna tema - sledeća tema

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

Emanuel

Bilo i pre na KP takvih aparata a po prijavi su skinuti sa oglasa . e sad pitanje jel se neko od korisnika voda bavi ovakvim oglasima i slicnim ? jel to spada u neku vrstu tehnoloskog kriminala? imate li neku saradnju sa policijom po tom pitanju?

@ slob sto se tice "elektricnog cobanina" mislim da su to aparati koji ubijaju ribu

komša015


Oliverikus

Na žalost, niko od korisnika se ne bavi tim problemom prodaje nelegalnih alata. Ostaje sve to na entuzijazmu pojedinih ribolovaca (hvala vam  :tongue: ) i nas nekoliko ribočuvara koji razmišljamo izvan granica dodeljenog posla.

Postoje dobre šanse da se to promeni bar što se tiče RSV. Ostaje nam samo da se malo organizujemo i dogovorimo, šefu obrazložimo i dobijemo odobrenje za takve akcije. Na druge korisnike ne mogu da utičem, na RSV mislim da mogu.

ModusVivendiKG

Skinuse oglas pa mi odmah poslao poruku:
"kao sto vidite u samom oglasu aparat specifikacija se odnosi za hvatanje mamaca a ne elektro ribolov !!! ja sam vam samo napomenuo za sta koriste slicne aparate po svetu ali ne i kod nas !!! svaki pretvarac za struju kao i agregat moze da se koristi za krivolov sto je stvar savesti korisnika a ne stvar zakona, onaj ko koristi aparat u nedozvoljene svrhe snosi posledice ! , aparati su legalno uvezeni i placena carinske obaveze po specifikacijama za namenu koji su navedeni u samom oglasu koje su apsolutno legalne ! Za to sto ste prijavili oglas i dodali nameni za koju se ne koristi bicete blokirani !"

Naravno nije mi blokiran nalog, samo nemam vise mogucnost da mu posaljem pp :smiley:

Oliverikus

Ovo ti je poslao administrator ili onaj ko je postavio oglas?

ModusVivendiKG


Oliverikus

On može da piše šta hoće. Da je administrator, prijava bi išla inspektoru ZŽS.
Bitno je da je oglas uklonjen. Da je sve legalno, ne bi ga skinuo.

komša015

Može da piše on šta hoće i da blokira komunikaciju među vama, ali isto tako ti možeš sada da mu lupiš negativnu ocenu zbog pokušaja obmane i lažnog reklamiranja.

dragan2006

To si trebao da se setiš dok je oglas bio aktivan pa svi da mu polupamo negativne! :sad: :eek: :takoje:

marina1983

Eto načina da se i mi borimo malo

komša015

Citat: dragan2006 poslato 19 Jun 2018, 22:35:14
To si trebao da se setiš dok je oglas bio aktivan pa svi da mu polupamo negativne! :sad: :eek: :takoje:
Nekada nije moglo, sada može i blokiran da ostavi ocenu, provereno.

dragan2006

On može ali mi ne, zato što se nismo setili organizovano da se dopisujemo sa njim dok je oglas bio aktivan, tada bi više nas moglo negativno da ga oceni.Na to sam mislio, neophodna je komunikacija preko KP-a da bi se neko ocenio... smiley033

ModusVivendiKG

Dosta i ovo, sto su skinuli.
Mozda bi bilo dobro otvoriti jednu temu tipa "Prijava prodaje aparata za krivolov", ili tako nesto, gde bi, ko naleti na neki oglas napisao ko, gde i sta prodaje... i onda svi mi poslali zahteve da se skine, udarali negativne ocene i uticali na "prodavca" preko pp...
Ja ne mogu da otvorim temu, nemam jos 50 komentara (sje.ao sam se, nisam otvorio nalog kad sam naleteo na forum, samo citao godinama postove kao gost...)

Emanuel

Najlakse je skinuti oglas. prijavis i skinu bez problema.dal je prijavljeno policiji ? ako je zakonom zabranjeno posedovanje ovakvih aparata prijava i ministarstvu oni su pisali zakone!!!dzabe i kazne kad stize u ruke krivolovaca.stetu niko nece i nemoze nadoknaditi, spreciti prodaju spreciti upotrebu.nije mi jasno kako prolazi carinu? ko uvozi? ako prolazi na crno onda nista od toga .
Oliverikus vama svaka cast na trudu i upornosti  :tongue:  :tongue:

no names

Riba uvek jede. Na tebi je da otkriješ šta...

Teme sličnog naslova (10)