Može li se nešto protiv ribokrađe?

Započeo Sahib, 08 Januar 2011, 09:58:28

prethodna tema - sledeća tema

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

jugov

kad bi mogao da dodjem do listinga i podataka baznih stanica za mobilni telefon, u vremenu kad izlazimo na novosadski kej i deo kanala dtd. Mislim da je tada mreža preoperećena si odjednom kako i nekom fimlu imalu poziv.  :lol: :lol: :lol:
Komedija u Futogu i Beočinu je postala još bolja od te sa mobilnim telefonom, pre neki dan su na radio stanici Beočin i Futog dali obaveštenje da su ribočuvari i policiajci na vodi u kontroli.
Šta tek reći za ovakav vid uzbunjivanja i javljanja.
дом је тамо, где је дунав
dom je tamo, gde je dunav

Sax

Mozda razmotriti opciju da budete nekad i u civilu poput policajaca ako mogucnost postoji kao i zamena camaca,automobila...

Mads87

Ma zna se bre sve to ko sta i kako radi bar u ovim manjim mestima.Samo trebaju mehanizmi da se neko kazni.Kako sme da se prodaje skobalj plotica, som itd gde je tu inspekcija i drzava.Mada da ne gresim dusu posto sam ja na granici sa nase strane i nije tako strasno, ima li nije to sad masovno.A u Rebublici Srpskoj pa to je ljudi strasno. Evo jedan slucaj

Nas ribocuvar iz nacionalnog parka Tara je dvogledom video kako preko puta dizu mrezu, covek je otisao do njih i video u mrezi par smudjeva koji su tek poribljeni na jezeru(2015 godine).Posto on nazalost nema nadleznost tamo, mada ne znam zasto jer je jezero samo nase ne i bosansko, zamolio ih je da puste bar ta dva smudja jer je plotice u mrezi bilo jedno 20 kila.Dobio je odgovor "Znas li ti koja je ovo drzava" i cao zdravo.

A inace verovali ili ne tamo kod njih svaki 2 3 dan dolazi kombi koji odkupljuje svu ribokradjenu ribu.I opet pored svega u jezeru se moze pecati a sta bi bilo da se ne krade?

Svaka cast ribocuvaru sa jezera Vrutci(Uzicka opstina) sad bih mu pomenuo ime al mislim da ne sme :).Covek lepo dodje sve iskontrolise kao sto treba po zakonu ako si cist sve full jos ce te i uputiti na dobro mesto a ako imas samo jednu ispod mere ide kazna pa se pusi. I tako i treba da bude mene prvog nek za sve kazne za sta sam kriv

Milan.M

Oliverkus#
Dodjete lepo ujutru, ponesete stapove i sednete da pecate, jos ako ima nekih policajaca pecarosa da pecaju sa Vama jos bolje, onda kad je trenutak kazete "BUUU!"
Mozda cu doci u nedelju, pa ako mogu da pomognem...

ModusVivendiKG

Lik na limundu prodaje trokrake za grabuljanje, u opisu> "Zna se sta je u pitanju:)"

Ne znam da li da mu izlicitiram i da zahtevam licno preuzimanje...

Evo odgovor na moje pitanje



Oliverikus

Kada sam pokušao da prijavim oglas kao nešto što je zabranjeno da se prodaje, vidim da je sajt Lim*/*/*/do  totalno ograničen i može se prijaviti samo ono što je njihovim kategorijama određeno. Za krivolovačke alate nisu ni čuli... Najpribližnije je oružje i municija ali trokraka sa olovom to nije. Kada pokušam da dopišem zakonske odredbe, ne dobijam ništa...
Lik koji prodaje udice je iz Bečeja što nije ni čudo.
Katastrofa!  :grin:

sona

Ima tu i vrski i jos raznoraznog alata . smiley033

milan ns

Ranije kada je nas par u dogovoru prijavljivalo oglas skidali su ga brzo.

Poslato sa SLA-L22 uz pomoć Tapatoka

Pecanje mi je opsesija.

komša015

Ja sam na KP-u u januaru prijavio lika koji je prodavao alat za "električare", nalog je ugašen u roku od odmah.

Oliverikus

Celo popodne tražim pravi način da ovima sa li***da pošaljem poruku kojom bih prijavio dripca, ali ne ide. Izgleda da KP ima bolje rešenu administraciju.

ModusVivendiKG

Tebi Oli svaka cast..
Ne mogu da verujem da neko preko limunda slobodno prodaje alat za krivolov i kao sve je uredu, to je normalno...

jugov

Problem koji nije zakonski regulisan do kraja, nigde ni u prekršajunom u krivičnom zakonu nije zabraljeno posedovanje ovakvih udica, samim tim nije zabranjeno ni njohova proizvodnja.  Zabranjeno je loviti sa njima, e tu je sledeći deo uživanja objasniti sudiji koji nezna ništa o pecanju u čemu je problem.
Zakom o ribolovu (ma koko se on zvao ili se bude zvao) trebalo bi da se unese odredba ZABRANJENO POSEDOVANJE pa navesti sve moguće alate i pribore za koje se zna da se koriste za uništavanje ribe.
Pa tako kad sretneš gospodina na 10 km od najbliže vode sa takvim alatom odmah mu oduzeti i proslediti kod sudije.  A ne ko sad ako je u blizini ribolovne vode.
дом је тамо, где је дунав
dom je tamo, gde je dunav

ModusVivendiKG

Pokusao sam i ja i evo njihovih odgovora:

"Zdravo Žarko, Hvala vam na poruci. Koliko mogu videti, trokrake udice se mogu pronaći u slobodnoj prodaji. Zbog čega mislite da su alat za krivolov?"

Napisao sam zasta se konkretno koriste te trokrake sa olovom i da mi je on u poruci to potvrdio, pa je usledio odgovor:

"Hvala vam na odgovoru i pojašnjenju. Zamolili bismo vas za malo strpljenja,  budući da je potrebno da izvršimo dodatne provere u vezi sa nastalom situacijom. Hvala vam što ste nam skrenuli pažnju na ovaj predmet. Želim vam svako dobro."

i dr poruka

"Hvala vam na javljanju. Kontaktirali smo pravnu službu kako bismo dobili informacije o vašim tvrdnjama. Naime, prema dobijenim inforamacijama, navedeni način ribolova jeste zakonski zabranjen, ali  predmet prodaje, odnosno u ovom slučaju trokraka udica
nije jer se predmet može prodavati u kolekcionarske svrhe. Stoga ćemo upitiit prodavca da iz opisa aukcije ukloni da predmet služi za navedeni način ribolova koji nije dozvoljen."

Dakle u prevodu, sto se tice limunda, potrebno je ne napisati da sluzi za krivolov i onda ne sluzi, onda je uredu...

alexander28

Pa da, te trokrake su izuzetno retki i cenjeni antikviteti. Kolekcionari se biju za njih... :thumbup:
Mudrost je ćerka iskustva.

mongoose

Dobro, ne treba biti prestrog prema limundu, njima je jedino u interesu da zarade novac i da nemaju pravnih problema, zato i postoje. Ne možemo očekivati baš da poginu za naše interese, jer od svake prodate trokrake uzimaju procenat. Možda u nekom drugom sistemu i nekoj drugoj Srbiji...

Sent from my Le X626 using Tapatalk


Teme sličnog naslova (10)