Postavljanje pontona - zakon

Započeo gnenad69, 08 Avgust 2011, 21:06:44

prethodna tema - sledeća tema

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

gnenad69

Pozdrav Vukovima

odavno me vec drzi neka luda zelja da negde na mirnoj vodi mogu postaviti mali ponton i kucicu na njemu gde se moze pobeci od zene koja se dere i dece koja se....u...... :)

predivno mesto za takve stvari je Mrtva Tisa kod Backog Gradista. Na obali koja vodi za Biserno ostrvo postoji veliki broj mesta gde bi se ponton mogao postaviti a da nikome ne smeta.


Da li neko zna kako i na koji nacin je to izvodljivo i da li je uopste izvodljivo, koliko to zadovoljstvo kosta, mislim na dozvole i kod koga uopste da se informisem.... :)

napominjem sa ako to sve moze svi ste pozvani na pecanje i sve ostalo :)

sremac13

Ako se ne varam trebao bi da odeš u Opštinu na kojoj se nalazi voda da tražiš dozvolu za postavljanje splava.
Ako već ne može živeti od pecanja, čovek može da živi za pecanje. I u najmračnijim vremenima čovek koji peca je slobodan čovek. S pravom da cele zime sanja, a celo proleće, leto i jesen čeka ribu svog života.

dedak

 smiley033

Vodom koja ima status zaštićenog podrućja gazduje  JP "Komunalac" Bećej, pretpostavljam da kontakt možeš ostvariti preko:     http://www.komunalacbecej.com/onama.php
pa ako saznaš nešto, javi i nama  smiley015

gnenad69

Danas sam razgovarao sa opstinarima i naravno samo su me slusali.
Nakon toga sam se pismeno obratio ombudsmanu opstine Becej da mi razjasni moze li ili ne i kako moze...... a sad sam se zainatio....

Naravno objavicu svima rezultate pregovora pa ako sve stima ima da napravimo pecarosku oazu samo takvu jer ono tamo je predivno za pecanje.

Imre

jest ono predivno mesto kolega ali ga ubiše cverglani...
Nije pametan onaj koji mnogo zna ,nego onaj koji zna šta hoće........

gnenad69

prosle godine je bio tek po koji....
nakotilo se izgleda mada sam svega par puta bio a pecao pa ih nije bilo....

sve u svemu istrajacu u nameri da se tu naselim na vodi pa kako bilo :)

obecah izvestaj o pokusaju postavljanja pontona ...... pa da obecanje i ispunim

Nadleznost za Backo Gradiste ima lokalna samouprava odnosno opstina Stari Becej. Sve sa zakon je naravno u redu ili kad dodje do primene nastaju problemi o mitu i korupciji....

Resenje problema koje je manje vise primenjivo i na dosta drugih mesta je dogovor sa komsijama kao i ribolovackim drustvom koje je nadlezno za kontrolu voda na svojoj teritoriji.
U neposrednom divanu sa istima uz placeno pivo i kotlic dobio sam odgovor da se se prvo dogovorim sa komsijama a nakon toga ce oni ( udruzenje ribolovaca ) meni dati precutnu dozvolu da postavim ponton i kucicu na mestu koje sami zeleo.

Ako pratim i postujem neke norme i pravila ponasanja i odrzavanja a budala nisam jer vodu volim vise od zene , nece biti nikakvih problema niti ce me iko pitati zasto sam to stavio bas tu.

sve u svemu zarad dobrog uzivanja u pecanju i odmoru ja od jeseni krecem sa postavljanjem pontona i kucice na Mrtvoj Tisi u Backom gradistu koji ce do proleca i pecaroske sezone biti gotovo a sve vas vukove kad i zvanicno objavim kraj radova pozivam u posetu, pecanje, uzivanje, pice i klopu....

Teme sličnog naslova (10)