Pitaj ovde ako ne znaš gde...

Započeo Keltan, 08 Decembar 2010, 20:31:05

prethodna tema - sledeća tema

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

Dragan Nešković

Поштоване колеге,

Уколико планирате годишњи одмор са пецањем, или пецање у свим осталим варијантама  :thumbup: :smiley: на подручју ЈП Националног парка Тара, на њиховом сајту имате телефон, па се можете распитати за дневне, или вишедневне дозволе. Ево њиховог сајта: https://www.ribolovsrbija.rs/index.php/k2-items/np-tara-korisnik.

Бистро  smiley033
Поштено на води  smiley033

Regan

Imam pitanje. Imam dozvolu koju izdaje RSV. Da li ja smem da vrsim ribolov na drugim vodama nad kojima oni nisu u nadleznosti sa tom dozvolom. Osim rezervata prirode naravno.

sona

Dozvola vazi na svim divljim vodama izuzev zasticenih podrucija.Tako da mozes da pecas na vodama drugih nadleznosti.

Regan


bosanac98

Pozdrav svima, pisao sam vec u jednoj temi ali nisam dobio odgovor pa da probam ovde...
Planiram da počnem sa varaličarenjem soma,sa obale, Dunav, Novi Sad, pa bih za istu namenu kupio neki početnički komplet, za nekih 100e. Gledao sam formaxov legacy spin do 150gr da uparim sa dam quick 6000fd, sta kažu iskusnije kolege, mišljena, predozi? Bistro!

Fortis

Imaš na YT dosta korisnih saveta šta uzeti za soma. Nešto jači štap nije na odmet

Mika Alas

Zna li neko koji lepak odgovara za lepljenje čamca od polipropilena?
Po mogućstvu ako nije nešto što je skuplje od samog gumenog čamca.  :cool:  smiley033

Goran2612

Miko, svrati do nekog obućara koji radi sa dvokomponentinim lepkovima i ima presu za lepljenje. Mogu i proizodjači papuča.
Super lepkovi se uglavnom kristalizuju i postanu krti kad se osuše pa je moguće da pukne pored ivice lepljenja. Ako ima neki koje ne postaje krt i to bi ti završilo posao. Na Loctite i slične lepokove zaboravi.

nesa69

Siguran si da je polipropilen u pitanju, meni tu nešto ne štima.

Ako je guma, ne znam, ima tu mali milon lepkova, zakrpa... Ima dole slika, uglavnom imaju par slojeva: https://artofboating.rs/berza/camci-2/
Ako je plastika ili poliester ako se ne varam, onda: https://industria.rs/poliesterski-set.html

Mika Alas

@Goran2612 @nesa69 hvala na odgovoru.

U pitanju je Inteksov Explorer K2.  :eek: Vol'o bih ja da imam nešto ozbiljnije, al' nemadem zasad.  :cheesy:
Gledao sam na netu, uglavnom piše da je od polipropilena, mada na je od "rugged vinyl", bukvalno prevedeno "hrapavi vinil".

Ako neko ima još neku ideju, bio bih zahvalan. Ako ne, da krenem po obućarima pa šta mi bog da.

Александар Бунчић

Поздрав.
Не знам хоће ли бити од помоћи али ево лепка који сам ја добио у сету за крпљење. У питању је чамац Украјинске производње аквасторм.
 smiley033Fisherman/Musician/Astronomer amateur

nesa69

Krpio sam ja uspešno jednom sestrin kajak (ne znam koja je firma, ali skoro isti dvosed). One dušeke za spavanje što se naduvaju. Ćaletu onaj dekubit dok je ležao nepokretan. To su sve neki vinili i kada ispratiš proceduru polimerizuju se sa materijalom čamca i ne može da se odlepi. Kod mene piše butanon, verovatno i poliuretan odradi tu polimerizaciju.
Ovo je Copy/Paste iz uputstva za tvoj kajak:
"Popravci:
Konstantnom upotrebom normalno je da povremeno probušite kajak. Većina rupa se zakrpa za samo nekoliko minuta. Uz vaš kajak dobili ste i set za popravak, a dodatne delove za zakrpe možete da naručite u ovlašćenom servisu Intex ili na našoj web stranici.
Najpre pronađite gde ispušta. Voda sa sapunicom pomaže vam da locirate mesto ispuštanja. Temeljno očistite područje oko rupe da biste uklonili prljavštinu ili garež. Isecite komad zakrpe dovoljno velike da preklapa oštećenu površinu od približno 1.5 cm (1/2"). Odsecite rubove i stavite zakrpu na oštećeni deo i ČVRSTO PRITISNITE PREMA DOLE. Postavite neki teret na zakrpu. Nemojte naduvavati 30 minuta nakon krpanja.
Ako zakrpa ne drži, možete da kupite PVC ili ljepilo na bazi silikona za popravak madraca za kampiranje, šatora ili cipela u lokalnom dućanu da zalepite plovilo. Molimo da za uputstva o krpanju potražite u priručniku."

Ja sam koristio Tip Top komplet koji sam uzeo u lokanoj radnji za biciklove (Kotik). Nije skup a fleke možeš i od samog čamca ako imaš negde lufta da isečeš a da neće više trebati (pocepano sedište npr.). Koristio sam onaj kraj od dekubit dušeka koji se ne naduvava, npr.
Ovo je taj, ali ne znam gde da potražiš na netu. Ta veća fleka je 7x4 cm.
Dobijaju se ti setovi sa bazenima, čamcima, dušecima ... pa vidi okolo.
Kucaj u google Set za krpljenje bazena, čamaca i dušeka. Imaš po Decathlonu, Intexovim lokacijama...

Mika Alas

Kakvi ste kraljevi!!!  :tongue:  :tongue:  :tongue:
Hvala puno za sve informacije i trud!!!

Teme sličnog naslova (1)