Pitaj ovde ako ne znaš gde...

Započeo Keltan, 08 Decembar 2010, 20:31:05

prethodna tema - sledeća tema

0 članova i 3 gostiju pregledaju ovu temu.

sona

Laksa varijanta kod nekog Bravara da napravi.Parce cevi i armatura i gotovo za 20 min :cheesy:

Eukaliptus

Citat: ikovacevic poslato 24 Januar 2024, 18:10:18Da li neko zna gde može da se kupe ili gde bi mogle da se naprave čengele (mačak) za čišćenje travuljine?

Поздрав,

Погледајте у Мередову Матић.

kiraj

Ovo su ukrali a bile su odlične.Obične grabljice od 50 cm presečene na pola zavarene na gvožđe 3x2x25 cm plus omča za kanap.

Mecka

Imo bi pitanje vezano za Pravilnik koji se odnosi za rekreativni ribolov konkretno u svom 11. član koji glasi:

"Kao živi mamac za rekreativni ribolov ne mogu se koristiti alohtone vrste riba."

Pošto se više manje odnosi u članu, kde se ponajviše spominje pastrmka i mladica ali malo bode u oči, da je napisano generalno.

Ja to razumem da onda babuška kao keder za soma ne dolazi u obzir ili?

https://www.pravno-informacioni-sistem.rs/SlGlasnikPortal/eli/rep/sgrs/ministarstva/pravilnik/2018/34/6


Zahvaljujem.

Lp






Grbo

U pravu si, nije dozvoljeno koriscenje babuske kao zivog mamca. Znam da svi mahom koriste babuskice, ali zakon je zakon. Ova odredba Zakona ima za cilj da se spreci uvodjenje invazivnih vrsta u ekosistem. Secam se davno-davno, a siguran sam da se secaju i stariji ribolovci, kada je babuska bila na vrhu ekspanzije, bila je skoro u potpunosti potisnula sarana. Pored preuzimanja stanista, alohtone vrste sa sobom nose i rizik donosenja sa sobom odredjenih patogena na koje su te alohtone vrste otporne, ali domace vrste nisu i mogu imati bas zeznute posledice, tako da je to jos jedan rizik koji treba izbeci ako je moguce.

DuNo.Zemun

 :help:
Ko ima neku od Epiksor mašinica neka je odokativno oceni ocenom od 1-10 .. Hvala za pomoć !!
Deda Dušan

Mecka

Tako sam i mislijo. A šta da se radi recimo sa ovime, verujem da nije jedini koji tako razmišlja od 23 minute dalje. Uspešan čovek nema šta ali ovakve ideje su propast za domaču favnu i floru, ovo treba sprečiti tj. naučiti ljude;




Dragan Nešković

Колега, овај ебиветар Бранко је озбиљан човек, иако изгледа скроз блесав  :lol: Каква то пропаст прети домаћој фауни и флори од његовог размишљања шта ће направити на свом имању, и у свом приватном језеру. Да ли си неким случајем причао са Бранком па си упознат детаљно са тим његовим планом, па си зато сигуран да ће то што он планира да усели у своје језеро имати ефекат пропасти на нашу домаћу флору и фауну?
Дозволе за рекреативни риболов у Србији нису скупе, оне су бесмислене.

Mecka

Nadam se da samo priča. A šta se tiče faune i flore. Ukoliko unese strani organizam   na svoje imanje jel če moči on to da iskontroliše da koje kakve ptice i druge životinje ne prenesu to naokolo, kde nije njegovo imanje!? Ja bi reko da neče niti zna za to.

A drugo šta ima tu da se razpravlja, zakonom je zabranjeno unušenje tuđih organizama. Pazi ti to posebni račiči   :wink: . Pa mi več sad imamo invazivne vrste rakova, školjki i biljki. Da ste imali posla sa vodenom kugom na vodama kde pecate, drugčije bi razmišljali. To da je neko sposoban i uspešan nedaje mu zapravo da radi na svom imanju šta hoče, nije on na Marsu nego živi u zajednici.



Lp

Grbo

Upravo to, pozdravljam dobru nameru ali kako kazu - put do pakla je cesto poplocan dobrim namerama. Treba sagledati sve posledice pre nego sto se nesto tako uradi. Cim je pod vedrim nebom, izlozeno je prenosenju u druge ekosisteme.

komša015

Citat: Dragan Nešković poslato 27 Januar 2024, 13:39:56Колега, овај ебиветар Бранко је озбиљан човек, иако изгледа скроз блесав  :lol: Каква то пропаст прети домаћој фауни и флори од његовог размишљања шта ће направити на свом имању, и у свом приватном језеру. Да ли си неким случајем причао са Бранком па си упознат детаљно са тим његовим планом, па си зато сигуран да ће то што он планира да усели у своје језеро имати ефекат пропасти на нашу домаћу флору и фауну?
Neka bude on skroz blesav, a ozbiljan čovek u nekoj normalnoj državi, pa da proba tako da naseljava šta mu padne na pamet..  :smiley:

Dragan Nešković

Полако бре момци, све сте ви у праву, али само полако и без нервозе. Ја нисам био са човеком, и нисам упознат шта то он планира да насељава у своје језеро, па не бих унапред да осуђујем оно што не знам. То што човек каже "неки рачићи, ово оно", то мени ич не значи ништа. Можда човек нема намеру да насељава шта му падне на памет, можда се човек консултује са неким у држави шта може, а шта не, можда човек добије одобрење за то насељавање, итд. О тем се ради, када је моје мишљење на овај случај у питању. Што бих ја унапред нешто осуђивао, а о чему немам појма?
Дозволе за рекреативни риболов у Србији нису скупе, оне су бесмислене.

DejanC.

Pozdrav svima. Voleo bih da mi preporucite sta da kupim za neki prvi varalicki set. Nemam iskustva sa tim,pecao sam davno sa teleskopima i to je sve. Zadnjih dana gledam sta i kako to funkcionise i video sam da bih za nekih 100e mogao da kupim neku masinicu i stap. Pecalo bi sa obale(Dunav). Stvarno nemam neku ciljanu ribu,vodicu klince sa sobom tako da svaka riba koja se uhvati(ako se uhvati) ce biti super. Od novih masinica gledao sam npr Cardinal x 4000fd ali nisam siguran sa kojim stapom da je uparim. Koja duzina koji test gramaze.Takodje vidim ima i po oglasima dosta opreme jeftinije koja je prakticno nova tako da ne bezim ni od toga jer ce ovaj stap i masina biti za ucenje. Ako se vec pisalo na tu temu moze i samo link gde da procitam.

Unapred hvala

sona

Kolega probaj ovde https://vukovisadunava.com/varalicarski-stapovi/ Pretresaj forum ,ni sam ne mozes zamisliti koliko je tema obradjeno... smiley033

Mecka

Sa obale ako se peca onda preporuka za dužino štapa 2.7m.

Pošto vodiš klinca i pecanje ce biti sa obale možda nije na odmet neki ultra light spin štap dužine 2.4, gramaža 5-20 grama sa strunom 0.12. Em lagan štap, odličan osečaj ako se iole manja riba upeca. Može lepo da se juri bucov. A i za kakvog smuđa odradiče poso.

Teme sličnog naslova (1)