Pitaj ovde ako ne znaš gde...

Započeo Keltan, 08 Decembar 2010, 20:31:05

prethodna tema - sledeća tema

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

dragan77

Jel ima ovde neki prorok da prorokne kad ce na Tamisu moci da se peca?  :lol:
Idemo dalje...

Nebo

Nisam prorok, ali evo odgovora. Odnosi se na pecanje sa obale.

Ako Dunav kod Pančeva nastavi da opada ovim tempom, i Tamiš iz samo njemu znanih razloga ne počne da divlja, onda će moći da se peca za dve nedelje. Ovo pod uslovom da se obale isuše dovoljno, odnosno da ne pada kiša svaki bogovetni dan tj. da se kući nevraćaš u čarapama a po čizme dođeš sledeći put. :lol:. Ovo se odnosi na Tamiš recimo do Farkaždina.


Trenutni vodostaj Dunava kod Pančeva

Ko jamu drugom kopa ne čini proleće

alehandro

Drugaru pukla stopa na mašinici Shimano catana 2500 fb. Nema tu neke popravke, ostalo mu dve špulne pa bi hteo da kupi neki Shimano u veličini 2500-3000 a da mu odgovaraju špulne sa ove. Molim ako neko zna da javi.

Sent from my moto g(6) plus using Tapatalk


Grbo

Kod Shimana moguce da odgovara za drugu seriju iste masinice (FA, FE, FD) to moze da proba u nekoj prodavnici gde ima takva masinica. Za drugi model da odgovara, ne verujem. Ako ne odgovara, moze da stavi spulne i rucku na prodaju i izvuci ce pola vrednosti stare masinice.

igorsimo

Zna li neko sta se desava sa prodavnicom Profifishing iz Ade i Zoltom. Pokusavam ga dobiti jedno dva meseca i ni traga od njega?
Zvao na dva mobilna,dva fiksna,sms,mail, nista...

Ljusa

Hocu sada intenzivnije da pocnem da pecam metalnim glavinjarama pa gledam neke Savage gear modele. Da li je bolje uzeti 14 grama ili 8 grama glavinjarice obzirom da pecam samo sa obale? Kakva su iskustva? Da li previse duboko zaranjaju zbog pljosnatog oblika?

sona

Zaranja koliko je pustis, težina zavisi od terena na kojem pecas i koja ti je ciljana riba. Možda i jedna i druga gramaza u različitom dekoru.

Vladimir1999

2.7 ili 2.4 štap za varalicu  :cheesy:

orka


alehandro

Pitanje za kolege varaličare: da li postoji neka varalica iz ovog jeftinijeg Filex programa a da je dobra za varaličarenje na moru?

Sent from my moto g(6) plus using Tapatalk


Vuk_sa_Jezave

Pozdrav kolege :bye: !
Potreban mi je savet svih iskusnih lovaca Soma :cheesy: , kao i svih drugih, savet nije na odmet :lol: . Ove godine sam zapoceo varalicarenje soma na V. Moravi, zaista sam imao par lepih ulova. Ali, cesto mi dodje zelja da zabacim i koju dubinku. Moj budzet je 200 evra, uzeo bih dva stapa jer vise od toga mi nije potrebno. Sklopih sam neki komplet, a pre narucivanje htedoh da cujem i Vasa misljenja i savete :wink: ... Komplet se sastoji od DAM Quicka 3 FD u velicini 8000 a stap je Formax Tactic Cat 2.70 100-300 grama. S'obzirom da sam strastveniji u varalicarenju no u cekanju dubinaca  nije mi potrebno nista ni jace, ni kvalitetnije. Zanima me da li sam doneo dobru odluku , ili , mogu i bolje da odabrem... Unapred hvala svima :tongue: , bistro Vam bilo i sve najbolje!!! :bye:  :bye:  :bye:
Loš dan u ribolovu je bolji od najboljeg dana na poslu! :)

sasabosko

Ima jedan balzer andrenalin cat, oko 10,000, mislim da je do 400gr.Vrlo Lagan, no ne rece na sta planiras da pecas soma, nema stapa za sve mamce. Taj formax nije los, al mislim da nije stap na kome ces se zadrzati. Uzmi jednom, kad uzmes uzeo si. Od sigurno  30tak somovskih dubinki, mislim da imam mozda 5, Ostalo je kombinacija. Vidis koliko mozes da budes nesrecan sa njima, ne pravi moje greske... S vremenom ce te povuci taj vid ribolova  smiley033
Znoj nilskog konja je roze boje

DuNo.Zemun

🔻🔻
Oči se otvaraju tek kad se izgubi RIBA !! Poznajem vremešne i vrlo dobre majstore za soma, ..jedan je iz Smedereva, jedan iz D. Milanovca ... imaju oni novca za "ikstrim novo" ali još uvek UBIJAJU soma ..Germinom, DAMom, Šekspirom, ..Kvikom 550, 5001, Ambideksom 50 ... i MONOFILOM !! ..ima i drugih vrlo ineteresantnih i egzotičnih varijanti .. ali, zapamtimo Veliki Som je Som ... VELEmajstor !! smiley033
Deda Dušan

Vuk_sa_Jezave

Ma neka dodje i taj veliki pa nek pokida sve :cheesy:  :cheesy: , u sustini pecao bih na mamce poput durdubaka,skoljke,gliste i rovca. A i svestan sam da cu vrlo brzo posle kupljenog stapa zazeleti jos po neki nov :bye:
Loš dan u ribolovu je bolji od najboljeg dana na poslu! :)

Mika Alas

Kolege, zna li neko nekoga u okolini Beograda ili još bolje Zemuna ko bi mogao da mi zalepi čamac?
Kao što se vidi na slikama, pocepan je, ili bolje rečeno odvaren na fabričokm spoju, tako da nije baš jednostavno za domaću radinost, bar mi se čini.

Imate li ideju ko bi to mogao da odradi?





Teme sličnog naslova (1)