Pitaj ovde ako ne znaš gde...

Započeo Keltan, 08 Decembar 2010, 20:31:05

prethodna tema - sledeća tema

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

stanky069

Okušao bih se u varaličarenju malo...štap sam nabavio,rolu isto(za početak)...sad što mene zanima koje su varalice pod obavezno za početnika,uzeo sam si tri Damove kašike(različite) i sad me zanima što još da uzmem??

Zanima me uglavnom štuka...

vradojicic

"...Krv je Krv! Njena boja i ukus ne zavise ni od kape koju nosis,ni od Boga kome se molis, ni od barjaka, ni od imena..."!

orka

Da li i gde mogu da se nađu teže hranilice za početno hranjenje, recimo od 60-100g . Vidim da Holdorado ima teže, od 80g , ali njih nema kod nas.

komša015


laki22


DuNo.Zemun

Ко пит'о ко не пит'о
После серије земљотреса од Невесиња, Косјерића, па до Мајданпека у последнјих 48 сат
ЗАБОРАВИМО на штапове, ..... и УЛОВ ..!
Deda Dušan

Spr1teNS94

Kako sondirate dno u brzim tokovima, konkretno na Dunavu? Sto se tice sporih i stajacih voda, donekle mogu da procenim, dubinu, uvale i podlogu, ali na dunavu, gde pecam sa hranilicama od 100-150 grama imam velikih problema sa sondiranjem, ne umem da raspoznam teren, tesko mi je proceniti i gde mi se olovo za sondiranje nalazi u datom momentu, jedino sto uspevam je donekle proceniti strukturu dna. Imate li nekih saveta sto se toga tice i kako pronalazite mesto za pecanje na takvim terenima koje ne poznajete?

DuNo.Zemun

Vlo jednostavno (deluje naivno) pitanje ali je ustvari vrlo ozbiljno i vrlo je težak odgovor. Kao "metuzalem" sa voda Dunava i sl. neću dati nikakav odgovor, ali ću priložiti jednu "skorašnju" sliku !! Za kasnije videćemo ...

Deda Dušan

laki22


DarkoFilipovic

Pozdrav varaličarci  :bye: Ovi hladni dani, teški uslovi za feeder i nekoliko zanimljivih klipova na yt naterali su jednog fideraša da prvi put zađe u ovu temu i ostale slične njoj. Naime, odjednom se u meni pojavila neka želja da se oprobam u ovom vidu ribolova, pa mi je kao totalnom početniku potrebno dosta saveta, od čega krenuti, kakav mi je komplet potreban za početak, koje varalice, kakvi sistemi itd.  :huh: Pecao bih na DTD kanalu, Srbobran i okolina. Ciljana riba uglavnom smuđ,bucov ili eventualno štuka.
P.S. Možda sam promašio temu ali nisam uspeo pronaći neku opštiju vezanu za varaličarenje.

DuNo.Zemun

PITAM sve cenjene kolege ovog foruma ..
Da li postoji i jedna zemlja na planeti u kojoj ŠUMARI brinu o ribi i vodama .... ?  :help:
Deda Dušan

marina1983

Izgleda da nemaju toliko sposobne ljude kao mi.
Smejem se a plakao bih!

sona

Manjak radne snage i stručnog kadra kao i u svemu mozda,i uvezeno stručni profil. :cheesy:

ns_salle

Proletos sam u Formaxu kupio Elegance metod 4000 masinicu, na pecanju mi je ispao šraf koji drži rukohvat od eva pene. Odem u radnju i trgovcu pokažem na izloženom primerku šta mi treba. Reče mi kako upravo piše mail u magacin, pa će ih pitati da li imaju neku rashodovanu, pa da skinu i uze mi broj telefona da mi javi. Naravno da se to nije desilo. Posle nekog vremena sam isao nesto da pazarim, pa rekoh da probam da pnovo pitam, sad je bio drugi trgovac. On mi rece:"Čovek koji nam održava opremu je na godišnjem, dođite neki drugi put." Opet posle nekog vremena ja tamo i zateknem ovog drugog. Ponovo ga pitah,a on će odsečno"NEMAMO TO!". Ne znam kako sam se suzdržao i ostao miran,ali dobro je da se tako završilo,jer sam jednostavno to leglo lažova izbrisao iz glave i više za mene ne postoji. Bez obzira na to problem je ostao. Da li neko zna gde to mogu da nabavim, ili kako na drugi način da rešim ovaj problem?

DuNo.Zemun

Postoje strugari, koji to i slične stvari, naprave kao od šale ! (koliko to košta,.. je drugi par opanaka..) "Poznat" Servis MG je možda rešenje .. U svakom slučaju DANAŠNJA etika kod mnogih NAŠIH trgovaca je Zapanjujuće ništavna .. pa prema tome - RAZMIŠLJAJMO o kupovini (a posebno o garantnom roku - ha ha ha, i servisu) pre pre kupovine ..

PS. iskreno, ..možda je najbolje rešenje - NOV šraf od aluminijuma, ..ili kompletno nova KINESKA "ručka" .. kao i oglas na KP !
Pozdrav ... 
Deda Dušan