avatar_Keltan

Pitaj ovde ako ne znaš gde...

Započeo Keltan, 08 Decembar 2010, 20:31:05

prethodna tema - sledeća tema

vukatrot i 4 gostiju pregledaju ovu temu.

BobaUgalj

Hvala na odgovorima, jasno mi je to, samo sam pitao zato sto nisam izvukao nikad na varalicu da me neko uputi uzivo kako sta treba da radim i kakva mesta da trazim, jer ocigledno nesto radim pogresno. Ne smeta meni to toliko jer svakako uzivam na vodi kad god odem, ali bi neki ulov upotpunio to naravno

glos

Da ima ribe uhvatio bi ti poneku i radeći pogrešno.
Nego si rođen u Srbiji..
U spoljnjem svjetu za cjenu godišnje dozvole lagano uhvatiš u par izlazaka, protuvrednost u cjeni ribe. U Srbiji za cjelu godinu ne možeš da tu istu protuvrednost u količini plemenite ribe nadoknadiš. Samo ti i takvi prije pomenuti maheri ( fanatici koji pola godine provedu pecajući ) uspiju da se približe, toj cjeni.

I ne radi se ovom izjavom i mojim stavom o kalkulaciji, računanju u pecanju, nego o vrlo jasnom poređenju, stanja stvari.

Nego, taj prije pomenuti, "prijateljski" raspoložen pecaroš, koji će da odglumi sve što treba ne bi li te oterao sa svog mjesta, ako mu udovoljiš vjerovatno će pokušati savjest da primiri, pa će ti nakon što stane di je htjeo početi pomalo i objašnjavati, šta i kako treba raditi.

Treba takođe da znaš da ukoliko ne znaš šta radiš, teško da ćeš i na dobrom mjestu ribu da uhvatiš. Tako da je svakako potrebno prvo znati tehnikom baratati, pa tek onda o izglednim mjestima razmišljati.
A tehnika se najbolje uči hvatajući ribe..
 I tako, zatvoren krug, jelte.
" It's not what happens, it's how you handle it "

ibanezi

 Otiđi za početak jedno veče ispod kameničke tvrđave, tamo gde je kej i šetelište iznad obale, tačno naspram ribarskog ostrva sa duge strane i bacaj plitkoroneći vobler uzane forme. Bacaj i vuci pravolinijski umerenom brzinom bez neke filozofije. Na par hitaca se pomeraj po koji metar, pretraži ceo potez, zadržavaj se malo više oko hridi koje štrče iznad ili menjaju izgled toka ispod površine vode. Sigurno ćeš obaviti upis nekim smuđarkom oko mere, a uz malo sreće možda i sa dobro preko kilogram. Čisto da skineš "mrak sa očiju" i dobiješ malo volje za ozbiljnije poduhvate.

BobaUgalj

Puno hvala na velikodušnim odgovorima
Pozdrav i bistro svima

avalit

Pozdrav!
Treba mi informacija.

Dolaze mi rođaci izdaleka koji su navikli da pecaju na moru.
Da li negde kod nas postoji ribnjak ili nešto slično gde se može pecati i oprema iznajmiti?

Pro_Fishing

Znam da ovo nije ta tema i unapred se izvinjavam, ali nov sam i ne mogu započeti novu temu, a po starim nisam našao nikakvu informaciju da mi je pomogla. LM pacam šarana i sticajem okolnosti sam se preselio u BIH tačnije Čitluk. Interesuje me ima li ko savet za vodu,privatni revir gde se moze fino pecati šaran i amur negde u blizini?? Bistro ! 

nera

Kolege treba mi pomoc dal je bolje popraviti ili kupiti drugi stap polomila sam 4 deo od cingakara to mi je poklon evo slike i cini mi se da mi je napukao prvi od river kraft 3.90


Ljuba

Može li neko ko je pecao na Tisi, Taraš i (ili) uzvodno od njega, da iznese svoje iskustvo sa tog područja.
Plan je da nas 3-4 brodića u Septembru otplovi tamo i postavi kamp na desetak dana, snabdevanje u Tarašu a išli bi 5-6km uzvodno.
Prema G-mapi to je baš divljina, nema puteva niti industrije okolo pa predpostavljsam da može biti interesantno za pecanje.

laki22


Jova

Pozdrav kolegama.
Idem na kraći odmor u Usije, Golubac što neumitno vodi ka nekoj vrsti pecanja. :cheesy:
Šta, kako i gde bila bi pitanja za poznavaoce navedene lokacije.
Unapred zahvalan  smiley033Supercub

Pozdrav pripremam se na odlazak na srebrno zezero pa me zanima juneki uslovi ribolova na šarana i sva neka pravila koja važe......

vedips

Hteo bi da kupim fider stap pa sam nasao nesto jeftiniji na oglasu,prodavac trenutno nema fider stap pa mi nudi telefider slicnih dimennzija i gramaze sta je bolje za mene kao pocetnika fider ili telefider

sona

Po meni bolje sacekaj redovan fider,ili traži dalje ima fidera po pristupačnim cenama ili skupi Jos malo pa pazari jedan bolji.

vedips

Hvala vam puno,poslusacu vas

sona

Trebalo bi da procesljas teme vezane za fider stapove i komplet na koji pecamo tu imas objasnjenja koliko ti srce zeli od osnovnih do vrhunskih.Jedino bi trebao da navedes koja voda je u pitanju,koliko sredstava si spreman da izdvois onda ce se clanovi javiti sa preporukama i savetima i nema da omanes to ti garantujem. :wink: