Pitaj ovde ako ne znaš gde...

Započeo Keltan, 08 Decembar 2010, 20:31:05

prethodna tema - sledeća tema

0 članova i 3 gostiju pregledaju ovu temu.

sona

Citat: mladinaucnik poslato 06 Jun 2022, 11:10:15Da li je neko video drzac za suncobran ali u obliku srafa, da se uvrne u zemlju pa da se onda u njega stavi suncobran? Ima li to kod nas da se nadje?
Da nosim jos onaj plasticni deo pa da ga punim vodom - fali mi jos jedna ruka za tako nesto, a stolicu jos nisam nabavio pa da krenem sa nastavcima za kacenje svega i svacega.

Sad vidim da ima svasta po netu (lmgtfy) :D

Tesko da ces naci a da je kvalitetan jedino da ga napravis po uzorku na vojni.Ja sam napravio ovakav od "L" profila i radi posao  :wink:








mladinaucnik

Nasao sam nesto slicno na kp, 1000 din
Metalni - ELOKSIRANI - ne rdja
DUŽINA ( ukupna ) - 42 cm,
DUŽINA ( dela za ukopavanje ) - 28 cm,
PREČNIK OTVORA  ( za dršku suncobrana )  - Φ  maksimalno 3,2 cm ( 32 mm )
Stezač omogućava postavljanje drški manjh od Φ  32 mm
TEŽINA : 0,48 Kg ( 480 gr )

Jos da stigne pa da proverimo.

Dok nabavim profil, pa nadjem nekog da zavari, pa castis sa crvenom (da te ne bude sramota...) jeftinije izadje da kupis.

Nasao sam i neke jeftinije, ali su oni fi 22mm a moj suncobran 23mm :(

BobaUgalj

Pozdrav svima, ne nogi da nadjem gde da zapocnem novu temu pa sma odlucio da pitam ovde, ima li neko iz novog sada da je raspolozen da mi pokaze mesta za varanlicarenje i da mi pokaze kako se to pravilno radi, od pribora mislim da imam sve, pecam neko vreme medjutim nisam nista uspeo da izvucem, ako ima neko za tu vrstu druzenja bilo bi super, hvala unapred :bye:

glos

BobaUgalje, to možeš otkriti jedino boravkom na obali.
U nekom momentu će ti jednoga dana, prići za razgovor raspoložen pecaroš.
Posle prijateljskog upoznavanja i ćaskanja, nakon nekih pola sata će da te onako neobavezno zamoli da mu prepustiš svoje mjesto..
Kada osjeti da ga ne možeš odbiti, jer ste već pomalo prijatelji.
Drugog načina nema. Sem naravno da sam provodiš godine na vodi upoznajući karakteristike terena i stalne busije.
Svako dobro mjesto poznaje barem desetak tih mahera, i relativno ( kako kada ko ima vremena ) redovno odatle isčačkaju smuđa, kako kome se zalomi, jer nakon vađenja treba vremena da se drugi u mjeri pojavi, koji će trkače rasterati i busiju zauzeti.
Kada bi svi te informacije kao čoko bananice djelili nikada na red od suvozemnih trkača ne bi stigli.
ZOV

sona

BubaUgalj Glos je u pravu moraš biti na vodi i kibicovati gde je riba aktivna gde ima zaklona vidiš gde neko varalicari  pa probaj i ti ovako onako do ulova mora doci.
Vezba i kibic smiley033

BobaUgalj

Hvala na odgovorima, jasno mi je to, samo sam pitao zato sto nisam izvukao nikad na varalicu da me neko uputi uzivo kako sta treba da radim i kakva mesta da trazim, jer ocigledno nesto radim pogresno. Ne smeta meni to toliko jer svakako uzivam na vodi kad god odem, ali bi neki ulov upotpunio to naravno

glos

Da ima ribe uhvatio bi ti poneku i radeći pogrešno.
Nego si rođen u Srbiji..
U spoljnjem svjetu za cjenu godišnje dozvole lagano uhvatiš u par izlazaka, protuvrednost u cjeni ribe. U Srbiji za cjelu godinu ne možeš da tu istu protuvrednost u količini plemenite ribe nadoknadiš. Samo ti i takvi prije pomenuti maheri ( fanatici koji pola godine provedu pecajući ) uspiju da se približe, toj cjeni.

I ne radi se ovom izjavom i mojim stavom o kalkulaciji, računanju u pecanju, nego o vrlo jasnom poređenju, stanja stvari.

Nego, taj prije pomenuti, "prijateljski" raspoložen pecaroš, koji će da odglumi sve što treba ne bi li te oterao sa svog mjesta, ako mu udovoljiš vjerovatno će pokušati savjest da primiri, pa će ti nakon što stane di je htjeo početi pomalo i objašnjavati, šta i kako treba raditi.

Treba takođe da znaš da ukoliko ne znaš šta radiš, teško da ćeš i na dobrom mjestu ribu da uhvatiš. Tako da je svakako potrebno prvo znati tehnikom baratati, pa tek onda o izglednim mjestima razmišljati.
A tehnika se najbolje uči hvatajući ribe..
 I tako, zatvoren krug, jelte.
ZOV

ibanezi

 Otiđi za početak jedno veče ispod kameničke tvrđave, tamo gde je kej i šetelište iznad obale, tačno naspram ribarskog ostrva sa duge strane i bacaj plitkoroneći vobler uzane forme. Bacaj i vuci pravolinijski umerenom brzinom bez neke filozofije. Na par hitaca se pomeraj po koji metar, pretraži ceo potez, zadržavaj se malo više oko hridi koje štrče iznad ili menjaju izgled toka ispod površine vode. Sigurno ćeš obaviti upis nekim smuđarkom oko mere, a uz malo sreće možda i sa dobro preko kilogram. Čisto da skineš "mrak sa očiju" i dobiješ malo volje za ozbiljnije poduhvate.

BobaUgalj

Puno hvala na velikodušnim odgovorima
Pozdrav i bistro svima

avalit

Pozdrav!
Treba mi informacija.

Dolaze mi rođaci izdaleka koji su navikli da pecaju na moru.
Da li negde kod nas postoji ribnjak ili nešto slično gde se može pecati i oprema iznajmiti?

Pro_Fishing

Znam da ovo nije ta tema i unapred se izvinjavam, ali nov sam i ne mogu započeti novu temu, a po starim nisam našao nikakvu informaciju da mi je pomogla. LM pacam šarana i sticajem okolnosti sam se preselio u BIH tačnije Čitluk. Interesuje me ima li ko savet za vodu,privatni revir gde se moze fino pecati šaran i amur negde u blizini?? Bistro ! 

nera

Kolege treba mi pomoc dal je bolje popraviti ili kupiti drugi stap polomila sam 4 deo od cingakara to mi je poklon evo slike i cini mi se da mi je napukao prvi od river kraft 3.90






Ljuba

Može li neko ko je pecao na Tisi, Taraš i (ili) uzvodno od njega, da iznese svoje iskustvo sa tog područja.
Plan je da nas 3-4 brodića u Septembru otplovi tamo i postavi kamp na desetak dana, snabdevanje u Tarašu a išli bi 5-6km uzvodno.
Prema G-mapi to je baš divljina, nema puteva niti industrije okolo pa predpostavljsam da može biti interesantno za pecanje.

laki22


Jova

Pozdrav kolegama.
Idem na kraći odmor u Usije, Golubac što neumitno vodi ka nekoj vrsti pecanja. :cheesy:
Šta, kako i gde bila bi pitanja za poznavaoce navedene lokacije.
Unapred zahvalan  smiley033



Teme sličnog naslova (1)