Pitaj ovde ako ne znaš gde...

Započeo Keltan, 08 Decembar 2010, 20:31:05

prethodna tema - sledeća tema

0 članova i 3 gostiju pregledaju ovu temu.

milan.krstic

Ovo sto ti je gremlin postavio, nine nista bezveze.. Ovo sto ti ja pricam, isto nije bezveze.. E sad, ako hoces shimano, ili neki brend, probaj da nadjes negde, skuplje platis, i istu stvar dobijes. Nije krpljenje, vec dogovor proizvodjaca blankova sa ostalim proizvodjacima da se zaradi koji dinar.. Taj stap bi imao istu cenu da je dosao sa alkicom na vrhu, ovako moras da dodas jos najmanje tih 25 rsd, a gde je ponovni odlazak u radnju, pa kupovina jos nekih sitnica..  Itd itd..

Nego, da pitam i ja nesto...

U nedelju bi trebao da spustim na vodu Premix Tiger Shark 4.3m, komsijin, stoji mu tri godine, on nema vremena puno, bio je i preko skoro cele prosle godine itd itd..

Uglavnom, obezbedio sam vez na Savi, imam dve pente, 4.8 i 4 ks, imam nekog vremena da se ucim, zezam, pecam, pokusavam svasta itd itd..

Pitanje je sledece, na sta da obratim paznju? Nisam bio nikad na sharku, a pritom jos nemam puno, tj gotovo nikakvog iskustva u plovidbi, pa bi za pocetak isao jako kratke relacije, prakticno do 1 km uzvodno i nizvodno od veza, cisto da se ucim, ili bih pecao sa samog camca u marini.
Nikakve me brzine ne zanimaju, jurcanja, vec iskljucivo premestanje u priobalni deo gde se ne peca sa obale, radi sidrenja i pecanja. Procitah sve teme na forumu u vezi tiger sharka, i 90% pisanja je da sa 30+ks glisira, a da sa slabim motorom "gura vodu".
Pa ako neko ima neku novu info, tj, meni za moje potrebe nesto korisno da dobaci, bio bih mu zahvalan, i dobrodosao je da svrati na pivce/rakijicu/sok/kafu...
🚤 Mene babo za tarabu vez'o, sto sam feeder na mrene potez'o 🚤

pkv-pecaroš

Ako si neiskusam u plovidbi i upravljanju plovilom prvo i osnovno pravilo je da uvjek ali baš uvjek imaš pjutajući prsluk na sebi kao i osobe koje ćeš eventualno voziti. Na tom nemoj štedjeti,nesreće se ne događaju samo nekom drugom. Druga preporuka je da dok ne upoznaš čamac i motor bar prvih nekoliko izlazaka uvjek ideš uzvodno,lakše se spustiti km ili dva do veza nego nazivati nekog da te došlepa do veza od kojeg si ta ista dva- tri km nizvodno

Poslano sa mog POT-LX1 koristeći Tapatalk


DakiNS

Prvo razmisli kako ćeš proći kada te bude policija kontrolisala a ti nemaš položeno. Još bitnije je da ove cele godine pecaš i voziš se sa iskusnim upravljačem koji će te naučiti osnove . Tomosi znaju biti ćudljivi pa i potpuno ispravan motor nekad neće da upali. Moraš naučiti osnove održavanja i popravku glavnih ili najčešćih kvarova motora. Pre vožnje uvežbaj veslanje . Moraš upoznati i reku jer nije ista sa obale i iz čamca. Nadopunite me ako sam nešto zaboravio.
Kada budem lovio u večnim lovištima loviću sa Bretonom.

milan.krstic

Hvala za info. A sto se tice samog tigra? Jel ima on nekih specificnosti?
🚤 Mene babo za tarabu vez'o, sto sam feeder na mrene potez'o 🚤

Sax

Ama nema nikakve veze,jos ti je gore sto ti je neiskusnom prva voznja sa kabinasem,tezi je,drugaciji pregled vode i sl.Ja licno se ne bih sa kabinasem bez nekog iskusnog uputio u ucenje.Drugacije ti je pristajanje,zaustavljanje,uocavanje prepreka...Kolege su ti sve dobro napisale.Ako i krenes,pazi samo i polako.Zaustavljanje uz obalu kreni ranije u odnosu na camce bez kabine... smiley033

Gremlin

Citat: mi-ne poslato 02 Jul 2021, 00:14:42
Kupio sam shimano super ultegra 6,00m  8-18g.
Nije bas stap bez veze, pa ne bih na njega budzio bilo sta.
Verovatno je to sve manje vise isto.

Pa pošalji email upit Shimano-u i pitaj šta oni preporučuju za kačenje najlona na štap, možda imaju neki svoj sistem, kopču, šta ja znam, ne verujem da je to nerešeno pitanje.

Ja obično te štapove kupujem za pecanje kedera, one najjeftinije do 1000 dinara maksimalno, i odma na licu mesta (ispod Pančevca) mi zalepe kopču i ćao, zdravo.

:wink:

marina1983

 Kod mene u drustvu je uvek neko imao plovilo pa si sa njim odlazio godinu dve na pecanje pa isto privezivao odvezivao bacao sidro ponekad dohvatio malo volan ili rucku , gledao i ucio od iskusnijeg.
Naucio kako se pristaje u odnosu na tok kako se seku talasi ......
Ovako s neba pa u rebra je bas nezahvalno .
A te cetvorke su upravo takve kako Daki rece " cudljive ".

milan.krstic

Ja na svu moju zelju, volju, strast i sve ostalo, nazalost nisam imao u drustvu pecarose sa camcima, pa sam stoga morao da ucim sam, koliko sam mogao. Nisam bio u prilici da isti kupim ranije, nisma jos uvek. Ovo mi je naletelo slucajno, pa moram da se snadjem. Jeste tezi nacin, ali kad bi sve u zivotu bilo lako, ne bi mozda bilo interesantno. Na camcu su dva prsluka za spasavanje, dve pente, jedna radna, druga pomocna. Nadam se da za 2-3 meseca, i 15-20 izlazaka na vodu, nece praviti probleme, bar ne u velikoj meri. Sve me kosta samo vez u marini, 2500 rsd mesecno, i gorivo sto potrosim, pa smatram da mi se isplati da ucim. Ne planiram ove sezone da plovim nikakve duze relacije, bar ne sam u camcu. Dozvolu jos nemam, ali u toku jula polazem, pa se nadam da ce i to biti zavrseno uredno. Dok ne polozim, necu mozda ni tih kilometar od veza da izlazim, vec bas samo oko marine, u par stotina metara. Mozda nije bas kako sam planirao, ali kad se ukaze prilika, ne bih je propustio.. Polako cu, lagano, da se upoznajem sa svim potrebnim i nepotrebnim stvarima vezanim za plovidbu, pa kad budem spreman, odoh u pohode.

Hvala svima...
🚤 Mene babo za tarabu vez'o, sto sam feeder na mrene potez'o 🚤

pex

Citat: mi-ne poslato 02 Jul 2021, 00:14:42
Kupio sam shimano super ultegra 6,00m  8-18g.
Nije bas stap bez veze, pa ne bih na njega budzio bilo sta.
Verovatno je to sve manje vise isto.

Jarane, izmeriš vrh, kupiš odgovarajuću kopču Stonfo (poželjno elite), zalepiš dvokomponentnim lepkom ili super lepkom i kraj.
To je najbolja moguća varijanta.

Pozdrav!
Čuvajmo prirodu pa ćemo sačuvati sebe

Milivoje

Vukovi, kakva je situacija sa komarcima na Tisi do Novog Beceja i u kanalima DTD na teritoriji Backe, tj. ka Somboru? Neki kazu da je nepodnosljivo, a ja planirao plovidbu...

Послато са SM-A600F помоћу Тапатока


god-ar

Ako je DTD nepodnosljiv, probaj Dunav.  :lol:
DTD je milina, kao i da i h nema.
Nemam ti ja pojma!...  Ali naučiću!!!

ljuba1970

pozdrav svim vukovima,pitam ovde za savet,išao bi  na Dunav da probam sreću na fider,pa me zanima kakav je prilaz autom  u Banovcima ILI Belegišu  nisam bio nikad tamo na pecanju ,da li može  da se priđe vodi sa  obale ,mislim da li ima i tamo vikendica i splavova kao na Savi, ako neko ima neki predlog , ne znam u Batajnici kakva  je situacija po tom pitanju ,dajte neki predlog  ,bitno mi je da mogu autom da priđem što bliže  invalid ,
pozdrav svima

marina1983

Voda je uzasna nemoj da ides dzabe. Samo iznad Tise negde.

ljuba1970

Hvala Marina, kad se unormali tebe pitam za savet gde i kako,  uvek imaš najbrže i najpre ciz nije odgovore.

misoo83

Danas sam kupio stap takmicarac, nema na vrhu montiranu kopcu, kupio sam i nju i trebam je namontirati i to je ok ali me zanima da li treba preko kopce kada se stavi najlon da se stavi neki buzir ili neka gumica ili tako nesto da najlon ne spadne posto je ta kopca kao obicna plasticna kukica i najlon lako moze spasti.

Ovako izgleda ta kopca.


Teme sličnog naslova (1)