Pitaj ovde ako ne znaš gde...

Započeo Keltan, 08 Decembar 2010, 20:31:05

prethodna tema - sledeća tema

jekicr i 5 gostiju pregledaju ovu temu.

js.bobrock

Ja imam onaj sak za sarane, ima 50grama, stane u dzepic torbe..  To je mrezica jedna sa vrpcom i ako nesto upecam, sto je nazalost jako retko- ubacim u vodu vezem za neku grancicu i zdravo. Mozes tako ceo dan. Kad menjam mesto ponesem- potopim..
Jedina negativa je sto obavezno mora da se dobro ispere vodom i osusi kad se vratis da se ne usmrdi od sluzi i opet u dzep.

Послато са SM-A405FN помоћу Тапатока

god-ar

Ja koristim stringer, sa kanapom od 3 i vise metara, tako da moze riba da ode i do svezije vode, a i to mi je nevazno, riba ostane sveza, nije mleko da se pokvari na vecoj temparaturi za par sati.
To sta ostali ribolovci komentarisu, bas me zagolica, ako imam nameru da nosim ribu,a iskreno cesto imam i nosim jer jedemo svi u porodici ribu, a sto bih kupovao ako je vec upecam, znam i da je na licu mesta usmrtim i spakujem u torbu (transportnu, onu najvecu , da moze sto vise da stane ( :rolleyes: :lol: ), a s obzirom da sam na pecanju samo 2-3 h ostane riba sveza.
Nemam ti ja pojma!...  Ali naučiću!!!

bobanchek

Хвала пуно свима на одговорима.
Једна риба између кило и две је и више него довољна за недељни ручак,
тако да после, колико год њих и колике год да биле ишле би назад у воду као и до сада.

Извините што нисам то нагласио, мислио сам када вараличариш у урбанијој средини са обале а желиш да понесеш тог првог кући и наставиш да пецаш, шеташ кејом или обалом. Стрингер је најбоље решење али мислим да није за град, кеј, и слична места где има много људи и пецароша. Значи једино преостаје плетена торба, кеса, ранац...и носи...али ми је некако глупо шетати са мртвом рибом у ранцу (кеси) и пецати, па сам зато хтео сам да сазнам како искусни вараличари ту дилему и проблем решавају када пецају у покрету, а на таквим местима, хоће једну рибу да понесу кући али коју и када, ако дођу пребрзо...а пеца нам се још.

Хвала пуно свима још једном на одговорима, много сте ми помогли иако нисам био конкретан. Затворићу тему да вас више не смарам.

Мало дечје шале, сада ми је пала једна идеја на памет:
Ако дође брзо, брзо га однесеш кући и још брже се вратиш на воду, и наставиш да пецаш ко човек   :lol:
ја покушавам да се прешалтам супротно  :cheesy: зато сам оптеретио и себе и вас   :lol:


marina1983

Treba mi info ko moze da mi izgugla tezinu motora yamaha 30 autolube 3 cilindra rucka i tezina honde 40 ks 4T takodje rucka .
Kratka cizma i jedan i drugi.
Mozda bi menjao pa racunam sta dobijam a sta gubim.

komša015

Dobijaš 10 konja i 10-20kg  :cheesy:
Ako je honda novije generacije, manja je razlika u težini.

vukatrot

Mislim da je razlika u tezini malo veca od 10 kg. Imas li jos neke podatke o motorima? Ima sve da se izgugla samo ima dosta modela motora i jednog i drugog, treba nam nesto da suzimo pretragu.

Sent from my Redmi Note 7 using Tapatalk


komša015

Treba Marina da gleda kuda vozi..  :lol:

marina1983


Ova yamaha


I ovakva honda karburator poslednja




Spojene poruke: 14 Jul 2020, 23:06:15

Stavljam na tas al je tesko izvagati. Malo vise brzine malo vise tezine malo novije manje potrosnje skuplji servis pa aj sad vagaj.

vukatrot

https://m.marine.honda.com/outboards/motor-detail/BF40-50
Ako je ovakva Honda onda je 98 kg, a Yamaha je 60 kg.

Sent from my Redmi Note 7 using Tapatalk


Kovesar

Pozdrav svima!

Ne znam da li je ovo pravo mesto da postavim ovo pitanje, ali bolje nisam nasao.
Hteo bih da kupim caletu neki ribolovacki poklon, ali je problem sto ja ne znam apsolutno nista o ribolovackoj opremi.  :smiley:
Budzet je 200-250 evra, pa mi trebaju predlozi. Ja sam razmisljao o nekoj masinici, ali nisam znao koju da odaberem. Video sam neku Shimano Ultegra XTC i4 14000 koja se uklapa u budzet, ali nemam pojma za kakvu vrstu ribolova je uopste ta masinica.

Cale inace peca na Savi 90% vremena (oko 150 km od usca u Dunav). Nekad iz camca, nekad sa obale. To je manje vise sve sto znam da kazem  :cheesy:
Ako imate bilo kakve pametne predloge bio bih veoma zahvalan.

marina1983

Jel znas barem koju ribu peca?
Tu je negde koliko sam pretpostavio 30-40 kg razlike.
Da me neukopa ta kilaza pa ne dobijem nista  , toga se bojim.

Kovesar

Pa mislim da peca manje vise svaku vrstu savske ribe, zavisno od sezone. Saran, stuka, smudj, som...(valjda nisam lupio neku koje nema u Savi  :cheesy:). Znam da ima gomilu opreme za razlicite vrste ribolova. Mene je prosto sramota koliko nista ne znam o tome, s obzirom da je njemu to jedna od najbitnijih stvari u zivotu. Pored Save, peca i po jezerima, ali dosta redje.

marina1983

S obzirom da se nista ne razumes a otac ti peca vise tehnika sto znaci da ima i vise kompleta pribora zakljucujem da jedino on zna sta mu je trenutno najneophodnije pa nije zgoreg da ga malo propitas ili u krajnjem slucaju das mu pare pa neka sam kupi. Da ne dodjes u situaciju da od njega ocekujes neko ogromno odusevljenje tvojim poklonom a on ostane razocaran pogresno potrosenim novcima .
Cudna su pecarosi fela nije to ni malo jednostavno .

Kovesar

Ima smisla to sto kazes. Hvala na odgovoru :)

komša015

Uplatiš mu vaučer u nekoj većoj radnji i pošalješ ga da bira.

Spojene poruke: 15 Jul 2020, 00:27:40

Citat: vukatrot poslato 14 Jul 2020, 23:12:01
https://m.marine.honda.com/outboards/motor-detail/BF40-50
Ako je ovakva Honda onda je 98 kg, a Yamaha je 60 kg.

Sent from my Redmi Note 7 using Tapatalk
Što su bre ove honde tako teške, 4-ka 27kg  :huh:

Teme sličnog naslova (1)