Pitaj ovde ako ne znaš gde...

Započeo Keltan, 08 Decembar 2010, 20:31:05

prethodna tema - sledeća tema

0 članova i 3 gostiju pregledaju ovu temu.

marina1983

Prvi izlazak i nosim ga na test da vidim na koliko ce da pukne  ili ti sta moze :cheesy:

mrcko

Pozdrav. Treba mi pomoc. Nikada nisam obracao paznju u koje doba dana ili noci idem na pecanje. Cak priblizno polovina mojih izlazaka su nocni  izlasci. Danas me kolega ubedjuje kako mu je kontrolor Srbija suma rekao da je u prekrsaju pecajuci nakon 18h u periodu zimskog racunanja vremena. Zanima me da li je to istina.  Jer sam i ja onda precesto u prekrsaju.

robertnfv

Ja bi voleo da vidim bar jednom kontrolora,kod nas su izgleda izumrla vrsta. Nikada ga nisam video, jedno vreme sam ih tražio i uspeo sam naći divljeg bučka,al ribocuvara nikad.

Послато са Redmi Note 6 Pro помоћу Тапатока


Trigga

Zabranjeno je nocno pecanje kod nas,e sada neko ce progledati kroz prste a neko nece,zavisi od cuvara. .
Neki dan bio na kanalu(prema Neoplanti) na sat dva vremena,cuvari bili u kontroli...

Poslato sa rolera za boile uz pomoc kompresora

Saran=Mama

nemilose

Mislim da je noćno pecanje zabranjeno, osim ako drugačije ne odluči onaj ko upravlja vodom.

Panonski vuk

Pozdrav! Ja pecam u glavnom nocu u Novom Sadu na Dunavu. Dodju ribocuvari, pogledaju dozvolu i laku noc prijatno. Meni nikad nisu pravili problem, niti skrenuli paznju da je pecanje nocu zabranjeno. Doduse ja ribu ni ne nosim kuci.

mrcko

Ni mene nisu dirali, dok smo se poznavali. Tj. dok su obilazili teren. Ali zato ovo leto drkeljišu penzionere i žene i decu, koje ne poznaju. Što je i u redu. Ali nonšalantno zaobilaze ribare koji postavljaju rine i senkere.
Hvala Vam na odgovorima.

Sax

Citat: Panonski vuk poslato 11 Novembar 2019, 20:17:29
Pozdrav! Ja pecam u glavnom nocu u Novom Sadu na Dunavu. Dodju ribocuvari, pogledaju dozvolu i laku noc prijatno. Meni nikad nisu pravili problem, niti skrenuli paznju da je pecanje nocu zabranjeno. Doduse ja ribu ni ne nosim kuci.

Uglavnom pecas nocu,dodju ribocuvari,laku noc i prijatno...
Paralelna prica iz druge teme:
Izlov mrene u Ns,ljudi iz svih krajeva dolaze na  dan,dva dana,kampovanje,ribocuvara nigde...

Kako meni ovo sve smesno izgleda pa nek je i sve 100% tacno....

Gremlin

U BG nema kontrole ni danju, a kamoli noću :cheesy:
Jedne godine, posle tuče za somovska mesta pod Pančevcem, i intervencije rečne policije, kontrola dolazila i bila neka priča "ne sme da se peca posle 21 h"...i to je bilo tih par večeri i nikad više.

:huh:

mrcko

Da ne sme da se lovi uveče, posle 21h, mi je poznato. Mada je po meni glupost. To direktno ide u prilog krivolovcima svih fela i čak ne mislim da je ovako štetna odluka, slučajno donesena. Ali me interesuje zakonsko ograničenje u zimskom periodu, tj. ako ga ima. Neću zbog njega odustati od noćnih izlazaka. Naprotiv! Plaćam uredno dozvolu, ne zagađujem okolinu i poštujem ograničenja. Od mene dosta. Zarad toga, ne dobijajam nikakvu satisfakciju od strane onih koji bi morali da se brinu o stanju na vodama.
Dolazim s posla u četiri popodne, na vodi ne mogu biti pre šest, najranije. Da ne izlazim tako, ne bih godišnje skupio deset izlazaka. Ali opet, ako sam već u prekršaju, hteo bih to da znam.
Inače najveći broj mojih izlazaka su u gradskom području Dunava i Save. Ove godine me nisu niti jednom legitimisali. A skupio sam tridesetak izlazaka do sada. Od prijatelja koji imaju kućice na Dunavu kod Zemuna (tj. konstantno su na vodi), saznajem da ponekad čamac Srbija šuma, samo prozuji, eventualno mahne (jer se poznaju) ali nikada ne staje da legitimiše. Ponekad stanu da maltretiraju decu i penzionere koji najčešće pecaju bez dozvole. Ali ne diraju prave krivolovce. Pa se nedozvoljenim alatima, nesmetano barata. Znači ima ih, ponekada rade svoj posao ali apsolutno nedovoljno da bi opradali svrhu svog postojanja. Inače, ne mogu se setiti da je ikada ikoga kontrola legitimisala u noćnim satima. Samo u dva slučaja sam za to čuo. I to ove i pre par godina u zimovniku na Savi.

vlajko975

Zabrana nocnog ribolova je od 21 do 03 u letnjem racunanju vremena, a od 18 do 05 u zimskom racunanju vremena  smiley033

slob

Tako je, ali mislim da na ovo teba i pridodati: ...ukoliko korisnik vode drugačije ne odredi.

Nije mi poznato gde je korisnik drugačije odredio, ali mislim da postoji i ta mogućnost.
"Ako  nismo u stanju da nešto predstavimo brojevima, to svakako znači da je naše znanje o tome nedovoljno."
                                                          Lord Kelvin

Bobiska

Citat: marina1983 poslato 08 Novembar 2019, 20:22:02
Prvi izlazak i nosim ga na test da vidim na koliko ce da pukne  ili ti sta moze :cheesy:

Stvarno verujem da ce ti odgovarati. E sada sto je kolegi pukao stap i to na prvom pecanju stvarno je maler, smatram da to moze da se desi sa svakim stapom. A da je 80-gramac slab, pa ne znam bas ali dobro.

Spojene poruke: 15 Novembar 2019, 13:48:24

U svakom slucaju javi utiske.

mrcko

"Vlajko975", to je odgovor koji sam tražio. Nekada je to pisalo kao podsetnik u svakoj ribolovnoj dozvoli ali poslednjih nekoliko sezona, izgleda da pored ostalog, štede i na kartonu.

Trigga

Dali je neko koristio ovakaav tip method hranilice?

Poslato sa rolera za boile uz pomoc kompresora

Saran=Mama

Teme sličnog naslova (1)