Pitaj ovde ako ne znaš gde...

Započeo Keltan, 08 Decembar 2010, 20:31:05

prethodna tema - sledeća tema

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

ibanezi

 Babuška jeste alohtona, ali toliko je odomaćena i razmnožena da će teško ikad biti potisnuta od vrste koju je ona proredila do nestajanja - domaćeg zlatnog karaša, na žalost. Pa kad je već tako, pošto su srodne vrste, slične veličine, anatomije i "fizičkog izgleda", načina života i ishrane, verovatno i ukusa (zadnjeg karaša sam pojeo u detinjstvu pa ne smem da tvrdim), a usput je dobila i kultni status i predstavlja glavni ciljni ulov ravničarskih ribolovaca, fideraša, vegleraša i klasičnih plovkaroša i dubinkaša, nije loše malo povesti računa o toj ribi. Armija današnjih ribolovaca pojma nema da to nije vrsta koja je oduvek bila tu, ne pamte karaša i babuškin "zločin", pa ne bi bilo loše koliko toliko je sačuvati jer je to izgleda riba budućnosti u našim opustošenim i pokradenim vodama. A i došla nam je iz "bratske" Rusije, :lol: a ne kao američka gamad, regan, bundevino seme - sunčanica i sl.  Svi se raduju kad umesto domaćih bodorki, crvenperki i američke gamadi upecaju koju babušku "zamaraču".  Kao ja na Jarčini neki dan, posle sigurno 25-6 godina otkako sam napustio plovak i uhvatio zadnju babušku do neki dan. Baš sam se obradovao i uživao dok sam kroz travu vadio nekoliko baš dobrih komada. A i slatko smo ih pojeli, baš su bile ukusne. Bar dok ne dođu neka bolja vremena, ako ikada dođu. Mislim, doći će, moraju jednom, ali ja ću verovatno tad pecati u večnim ribolovištima, a tamo hoću da lovim bele ajkule, marline i slične stvari koje nisam i neću u  kratkotrajnom boravku u ovoj dolini suza. :bye:

ribolovacnis

Ma meni uvek može čuvaraka "slučajno" da padne otvorena uvodu  :rolleyes: :rolleyes: :rolleyes:
Šalu na stranu, ribu pecam iz zadovoljstva i bas bas retko nešto ponesem, ne ide mi u glavu da me neko kazni zbog vraćanja upecane ribe.
Ibanezi vi bar imate i tu babusku gore severno. Mi sa juga ni nju nemamo gde lepo da pecamo.

vlada1978.

Kolege, interesuje me ova Cukk-ova aroma u bočici, koliko ide na kilogram partikli ili kukuruza doza? Aromatizovao bih kukuruz za udicu sa njom pa me zanimaju procenti.
Nisam je do sada koristio.  :huh: Pa sam mislio da je isprobam. 

Pozdrav i bistro na vodi.  :bye:
Strpljenje je umetnost nadanja.

no names

Odlične arome  :ok:
Problem je samo što ne piše doziranje pa moraš odokativnom metodom. Cukov med je najbolja aroma meda koju sam probao. Babuška ga obožava, a bukvalno na svakoj "divljoj" na vodi kojoj sam pecao taj med je radio. Njihov kukuruz u teglici sa mirisom meda i onaj sa mirisom školjke su mi obavezni deo asortimana. Nešto su uboli...samo doziranje nisu  :lol:
Riba uvek jede. Na tebi je da otkriješ šta...

Isa

Treba mi pomoc. Trazio sam po forumu  ali ne mogu da nadjem adekvatnu temu gde da ovo pitam, pa cu ovde. Treba da promenim suknjicu na jednom leptiru, poput one na lusoxu. Tako da ista pije sto bolje vodu kako bi se dobilo na izbacaju. Verovatno musicari znaju koji je materijal najbolji za to i gde moze da se kupi.

simpson_H

Pazi, vodu najbolje i najvise "piju" prirodni materijali. Znaci vunica, pamucna vlakna i slicno. Sintetike tu ne dolaze u obzir ali su daleko trajnije.
A good gamefish is too valuable to be caught only once"- Lee Wulff 1938.

Isa

A znas li mozda od kog je materijala i gde ima da se nabavi materijal kao na lusoxu, posto se vidno razlikuje od vune? Treba da obnovim jednog blue fox pikera kom su skresali repic a i udica se pohabala. Pa kad radim generalku da stavim u originalu. Ako ne uspem, vune hvala Bogu ima.

simpson_H

Odes na Aliexpress i kucas "glo bug yarn" ili "egg yarn". Ali ti je mnogo jeftinija i dostupnija opcija da odes u neki Sintelon ili bilo koju prodavnicu tepiha i uzmes im par metara polipropilena za opsivanje tepiha. Mozes da pravis gusce, rascesljavas ma sta god, prilicno je otporan ali slabo pije vodu.
A good gamefish is too valuable to be caught only once"- Lee Wulff 1938.

Isa

Hvala simpsone za ove informacije, videcu da nesto iskombinujem dok ne nadjem ono pravo.  smiley033

Mangup

Da li bi mogao neko preko plata da mi poruci deo za 04 certate 3000 broj 71...odnosno to je poklopac koji ide sa druge strane rucice, ispao mi je danas...ili ako zna neko gde bi mogao da nabavim drugi.... :help: :help: :help: :help:
Zver udara kad srce spava!

Mika Alas

Zna li neko gde mogu da vodim kumče na pecanje u blizini Sente, a da nije Tisa? Ili baš ako nema ništa drugo, onda neki mirniji deo Tise gde bi klinac od 7 godina mogao da peca?
Zapalio sam ga opasno, sad ako ga ne navadim, ništa nisam uradio. Ionako već malko kasni.  :lol: :cheesy:

Spojene poruke: 13 Maj 2018, 20:20:53

Imam još jedno pitnaje, zbog kojeg nadam se nećete preskočiti prethodno:  :cheesy:
Zna li neko zašto kad odem u "Galeriju ulova" ne mogu da vidim nijednu fofografiju? Vidim samo komentare.

Neko mi je davno već objasnio, ali ne mogu da pronađem tu poruku.
Hvala unapred!

marina1983

Trebala bi mi vaša pomoć!
Ovi što malo bolje  barataju kompom ako mogu da mi nadju tehnički crtež ili nacrt čamca elan 401
Bio bih zahvalan   smiley033

micko.tegi

Da li bi iko mogao da me uputi gde mogu da kupim 3 Daiwa sweepfire stapa, 2.7m, 50-180gr? Ne mogu nigde da nadjem, a hocu bas taj model...

Mangup

Ako bi ubacio u jezero jedno 50ak malih somica starih oko mesec dana koliko bi im trebalo da budu polno zreli jedno godinu, dve? I koja je bolja riba za jezero gde nema grabljivica som ili smudj? Iz mog nekog licnog misljenja stuka bi bila najbolja jer ima panjeva, granja, trave bas dosta mislim da bi se lepo prilagodila i bas nakotila a za koju godinu i pecanje bi bilo lepo, al nema da se kupi mladj nigde jedino da se prebaci koja iz reke.  smiley033
Zver udara kad srce spava!

Isa

Zvekni basa , Ibanez bi sigurno voleo.   :lol: Ako ima dosta povrsine i izgleda da se voda ne ocisti a riba poraste onda bi stuka bila mozda najbolji izbor. Mislim da su nekad jezero Joca poribljavali stukom, probaj da saznas gde su oni nabavljali ribu.

Teme sličnog naslova (1)