Pitaj ovde ako ne znaš gde...

Započeo Keltan, 08 Decembar 2010, 20:31:05

prethodna tema - sledeća tema

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

Goachild

Људи, треба ми апарат за варење. Више ће бити "хоби варијанта" . Треба да правим нешто и да "пецнем" с времена на време...
Да ли неко може да ми каже какви су инверторски апарати до 20.000 динара.
Хвала.

nemilose

Imaš ovde diskusiju o tome.
http://www.samsvojmajstor.com/portal/forums/uradi-sam/bravarija/koji-aparat-za-varenje-za-pocetnika-ssm

Ja sam za hobi potrebe kupio Jasic ARC 160A i zadovoljan sam. On je oko 200 evra.

marina1983

Često imam dodirne tačke sa bravarijom pa mi je samim tim i dosta aparata prešlo preko ruku . Prehjuče prijatelj uzeo mali lagani prenosivi CO2 čini mi se za 200 i koji e .
Juče drugara profesionalni bravar ode da ga našteluje i proba .Digitalno podešavanje.  Kaže saliva, oduševljen .
Ne znam o kojoj je marki reč ako stignem svratiću ovih dana i lično da ga proba i vidim .
Aparati sa elektrodama polako odlaze u zaborav i generalno nisam pristalica istih nikako . CO2 je mama. smiley033

milan ns

Mojih par drugara koriste aparate nepoznatih marki kupljenih na pijaci za 100€ i to ih koriste baš profesionalno.Znači svaki dan ih maltretiraju i odlično rade.Ja sam ih probavao i nisam primetio nikakvu razliku u radu naspram aparata koji imam u firmi od 42000 din i Varstroj.

Послато са SP6.2 уз помоћ Тапатока

Pecanje mi je opsesija.

Goachild

Хм... знам ја шта бих волео највише. То је онај апарат што има жицу на калему и шта још већ... Миг или Тиг лупам... Варење делује као цртање.  :cheesy:

Хоћу да направим роштиљ - пушницу који пече топлим ваздухом (димом).  Амери га зову BBQ smoker. Набавио сам све металне делове.  :takoje:

laki22

molim te, varenje je nesto drugo, tebi treba aparat za zavarivanje  :rolleyes:

Goachild

Заварио бих такођеР.  :lol:

Zoran

Takođe sam se nosio mišlju da nabavim tako neki aparatić za zavarivanje, kao ono za preko ramena, invertorski, pa da ja tu nešto popravljam i prepravljam kod mene. A onda su me ljudi od zanata uverili da su takvi jeftini aparati koje bih ja eventualno kupio, ustvari aparati za zavarAvanje a ne za zavarivanje. Ispostavilo se da mi je praktičnije i ekonomičnije da lepo napravim spisak radova, iskrojim glavninu delova koje bi trebalo zavariti i onda pozovem drugara/majstora koji to uradi/ispozavaruje profesionalno. Ostane ti malo sređivanja varova i zamazivanje nekom od farbi ako je potrebno. Hoću reći da je i za samo hobi varijantu aparata potrebna ozbiljnija i skuplja sprava, a za ovo ''ponekad mi treba'' ne treba se zanositi bacanjem para na pijačne varijante aparata za zavarAvanje  :takoje:

vradojicic

Hoce li neko od clanova ici u Zagreb skoro?
"...Krv je Krv! Njena boja i ukus ne zavise ni od kape koju nosis,ni od Boga kome se molis, ni od barjaka, ni od imena..."!

djoni_fan


vradojicic

Hocu da kupim jedan direktas u Skorpionu... Sad im je novogodisnja akcija, do 30.12. ali ne znam kako da iskombinujem dostavljanje, placanje itd... Za Srbiju ne salju...
"...Krv je Krv! Njena boja i ukus ne zavise ni od kape koju nosis,ni od Boga kome se molis, ni od barjaka, ni od imena..."!

Dva vuka

U svakom od nas postoje dva vuka, koji se neprestano bore između sebe. Jedan je dobar, a drugi je zao. Koji vuk na kraju pobeđuje?  Onaj koga hranimo...

Poslato po golubu .... ako ga kobac ne savata

alex_vzd

..mož" bit..danas je oko.. 0..

Dva vuka

U svakom od nas postoje dva vuka, koji se neprestano bore između sebe. Jedan je dobar, a drugi je zao. Koji vuk na kraju pobeđuje?  Onaj koga hranimo...

Poslato po golubu .... ako ga kobac ne savata

marina1983

Ovog trenutka natrčim na  gospodina  u sobi , kad se šlogirao nisam . Udarim mu jednu "karatu" i rešim se napasnika  :cheesy:
Verovatno sam ga uneo iz prirode , zna li ko o kojoj je vrsti reč . Velik je poprilično .



Teme sličnog naslova (1)