Pitaj ovde ako ne znaš gde...

Započeo Keltan, 08 Decembar 2010, 20:31:05

prethodna tema - sledeća tema

0 članova i 2 gostiju pregledaju ovu temu.

NikolaNS

Kad priroda bas nalozi, samo moz' gledati kako plovak nestaje, a ako ustanes nastaje jos vece sra**e...  :lol:

Al' trazim i ozbiljan odgovor jer mi je stvarno cudno da stuka reaguje na nazovi "udarac" u zemlju.  :huh:
Rekao je Dunav, a on dobro zna, Na prvom je mestu zemlja Srbija. A gradovi i prije i sad, Kako Dunav rece, to je Novi Sad.

Mrkela

Meni se desavalo da sedim celo jutro, i naidje camac (pricam o Dunavu) i posle par minuta udarac, kontam da podigne ribu sa dna ili je istera iz svog sklonista,  pa onda zgrabi kedera.

NikolaNS

Rekao je Dunav, a on dobro zna, Na prvom je mestu zemlja Srbija. A gradovi i prije i sad, Kako Dunav rece, to je Novi Sad.

b.jovica

Stuka cesto ceka u zasedi i ako joj taj nas keder ne legne u blizinu ona cuti na svom mestu a keder na svom.. E sad bilo sta sto bi je pomerilo odatle moze da daje rezultate.. Dakle dobro je imati komsiju koji povremeno ustaje a ponekad eto i camac koji prodje ucini da se ona pomeri i naleti na naseg kedera.. Nema tu nista ni cudesno ni neobjasnjivo.. Svako ko uspe da shvati kako riba funkcionise uspesnije ce joj raditi o glavi.. ;)
Čamac je zakon.. :-)

Dušan Silni

Mada... :smiley: što je rekao "Vlajko 975", ima tu malo i Marfijevog zakona...  smiley033 Jesi li glavu okrenuo, eto ti udarca... :shocked:
Biće kako biti mora, al' će biti kako Dušan kaže!

Dva vuka

Pa ti, bate, ondak stalno okreći glavu  :wink: Jesi probao ?  :cheesy:
U svakom od nas postoje dva vuka, koji se neprestano bore između sebe. Jedan je dobar, a drugi je zao. Koji vuk na kraju pobeđuje?  Onaj koga hranimo...

Poslato po golubu .... ako ga kobac ne savata

Dušan Silni

Još ne, ali... :cheesy: To će biti taktika za ovu sezonu! :lol:
Biće kako biti mora, al' će biti kako Dušan kaže!

vradojicic

Ovo za camac je poznata stvar. Imao sam situacije na Drini dok pecamo skobalja koji nece da uzima a zbog bistrine vode vidis da je jato tu, vodis kroz jato ali dzabe... Zamolimo nekog ko naidje camcem samo da prodje 2, 3 puta kroz dzadu, valjda ga strujanje vode razdrma i posle toga smo dobijali po nekolio komada obavezno.
Takodje sam gledao i na Drini i na Kolubari, u istim situacijama, kad vidis da je riba tu ali nece, kako ljudi bace 5, 6 kamenih oblutaka i posle riba pocne...
"...Krv je Krv! Njena boja i ukus ne zavise ni od kape koju nosis,ni od Boga kome se molis, ni od barjaka, ni od imena..."!

mrjr

Kod smudjarenja obrnuto.ako prođe čamac preko mesta gde zabacujem, slobodno može 15 minuta puš pauza.Ako prođe brod sredinom reke,onda može da dođe.

mihabg

Meni na Dunavu kad leti vikendom krenu da glisiraju i skuterima rovare...obicno spremam klopu, a pecam radnim danima ako mogu
Jos kad prodje 50 automobila uz obalu, mozes samo da gledas u nju

vlada1978.

Pozdrav svim vukovima,moraću da probam tu foru zato što lovim na Kolubari,nisam ulovio skobalja ima dve godine i to uhvatim jednog malog na šećerac  a sećam se šta smo mu radili na belu kuvanu pšenicu "pre".Približim se polako do bržaje a oni se okreću kao da ima ogledalo u vodi jato preko sto komada i odjednom je stao da radi uopšte se nije javljao,kao da je nestao.A ima ga u Kolubari dosta i to lepih komada.Šta sve nismo probali i na travu,minijaturne udice,najloni takoreći nevidljivi koliko su tanki ma sve živo,onda sam i odustao da ga (namenski pecam)jer stvarno nije hteo da radi i danas danju loše radi na Kolubari a zašto to samo on i Bog znaju.Od one poplave riba nešto slabo radi na Kolubari,nije da je nema puna bre reka ribe,vidim bar još uvek dobro.Verovatno ima dosta uticaja ono izlivanje,tj.nije verovatno nego sigurno.Ja volim da ga lovim dobar je borac.Pozdrav.
Strpljenje je umetnost nadanja.

vradojicic

Ja sam iz Valjeva i ne dolazim s Kolubare, najvise doduse od oktobra do juna, posle se selim na Drinu.
Pecam ga veoma uspesno godinama, na hleb, crva, glistu i travu... Komadi su od 250gr do 1.2kg. Pre 15ak dana sa uhvatio na travu za par sati 5 komada, 3 su bila preko 1kg...
Iskreno nemam masinu i neki najlon od 0.20mm, ali sad bih za ovo otopljenje koje najavljuju najradije probao u Lukavcu soma na match stap i plovke od 7, 8gr, i dole snop debelih glista.
"...Krv je Krv! Njena boja i ukus ne zavise ni od kape koju nosis,ni od Boga kome se molis, ni od barjaka, ni od imena..."!

vlada1978.

Pošto smo takoreći komšije,ja lovim na Kolubari od Vreoci,Tamnava,(crpna stanica)ako znaš,Protočno jezero,Veliki Crljeni,Cvetovac železnički most gde ide ugalj za Obrenovac u TENT,to je mršavo bilo prošle godine mnogo,zato sam se više preorjentisao na šarana,nije ni babuška htela prošle godine (na ružu od hleba)ako je neko nešto ulovio to je to.A to ti nije loša ideja za gliste možda i neki durdubak bih dobro došo ako ima negde da se kupi,ovde u Lazarevcu nema.Pozdrav i bistro na vodi.
Strpljenje je umetnost nadanja.

todor

Kolege,imam jedno pitanje koje ce mozda nekima izgledati glupo.Da li pecanje feeder stapovima podrazumeva i feeder sisteme? Da li mogu da pecam sa feeder stapom,ali da mi sistem bude kao na dubinci,klizeca hranilica i jedna ili dve udice,koliko je to pametno? Pitam iz razloga sto najvise volim pecanje na klasicnu dubinku,a jako mi se svidjaju feeder stapovi

mihabg


Teme sličnog naslova (1)