Nutrije

Započeo alehandro, 25 April 2021, 22:19:57

prethodna tema - sledeća tema

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

alehandro

Nutrije. Alohtona vrsta, meni lično deluju simpatično i umiljato, koriste se za ishranu a i krzno je dobrog kvaliteta. Isto kao i svi pacovi, prenosioci su mnogih opasnih zaraznih bolesti. Ali ono što nas interesuje je da li imaju uticaja na pecanje?
Evo nekoliko zapažanja mog dobrog drugara koji puno vremena provodi na pecanju. Konkretno, govorim o Toploj Mlavi kod Požarevca.
Prenamnožile su se. U petak ih je izbrojio tačno 30 komada na nekih 350-400 metara obale. Mnogo.
Nemaju prirodnih neprijatelja pa će ih biti još više. Niko ih ne jede od naših predatora, a i njih nema.
Nutrije su biljojedi, jedu vodeno rastinje. Na Toploj Mlavi je ranije bilo dosta podvodne vegetacije, koja je ponekad otežavala pecanje. Ali u toj vegetaciji je bilo i ribe koja se tu skrivala, i bucova i štuke i bandara i sve bele ribe. Sada vegetacije nema - pojedena je. Ta vegetacija je za svoj rast koristila ono što nanese Mlava, ispod nje je bio šljunak i pesak. Pošto više nema te podvodne vegetacije, stvara se mulj. Što je loše. Nema protoka i ova voda je sve plića i siromašnija ribom.
Zaključak koji smo mi izvukli je da su nutrije loše za pecanje.
Nije baš nešto sročeno, ali znate šta hoću da kažem. Ne znam kako je na drugim mestima, baš bih voleo da čujem. Pozdrav! 

Sent from my moto g(6) plus using Tapatalk


marina1983

Jes da mi je to tvoje obrazlozenje oko peska sljunka biljaka i mulja malo nejasno ali gledaj na to sa vedrije strane :cheesy:
https://www.google.rs/amp/s/bs.tierient.com/kako-kuhati-nutriju/
Koliko si kukao za temom o nutrijama ocekivao sam naslov : kako jednostavno i brzo dresirati nutrije da hvataju i donose ribu  :lol: smiley287 smiley296
Neka njih! Pobismo i potrovasmo sve sto zemljon i vodim ide  :wink: