Nikako da pronadjem

Započeo maverick, 06 Januar 2011, 21:08:30

prethodna tema - sledeća tema

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

god-ar

Potreban mi je link za temu ( cini mi se da sam ovde citao,a ne mogu da je nadsjem) o spasavanju varalica, tj. o alatu za spasavanje fvooblera iz panjeva i kamenja, pogubih sve vobliske. :help:
Nemam ti ja pojma!...  Ali naučiću!!!

EnDzi

Ne znam za link, ali ti mogu preporuciti fazon kojim moj drugar spasava varalice. Treba malo truda da se napravi, ali je korisno. Naime, kupio je na buvljaku (ima ih i u prodavnicama) karabinjer sa oprugom:

On je duzine oko 6cm a najsirem mestu oko 2cm. Gledano na slici, na desnom kraju je kod komsije zavario kariku od nekog manjeg lanca. Na levom kraju, na gornjoj i donjoj "krivini" takodje po jednu alku u koje su prethodno ubacene po jedna doooobra trokraka sa odsecenim vrhovima. Za zavarenu kariku na uzem kraju (desno) vezao je jedno 20-30 metara najtanjeg planinarskog konopca (otprilike 3mmm, a ima ga takodje na buvljacima i prodaje se na metar).
Sistem vadjenja varke je prost. Kad se zakaci, zategnes najlon, navuces preko najlona ovaj preuredjeni karabinjer (kopca sa oprugom) i pustis ga da padne do varalice. Povlacis konopac po malo gore-dole dok ne osetis da se neka trokraka zakacila i onda VUCI NAPOLJE. Najcesce se tokrake sa karabinjera zakace za trokrake na varalici. Tako ces, verovatno, da ostetis trokraku na varalici sto je mnogo manja steta nego cela varalica. Po iskustvu mog drugara bilo je situacija kada je sa ovom "spravom" vadio na obalu i omanje panjeve. Neki od njih bivali su okiceni raznim varalicama kao novogodisnje jelke. LEPOTA !!!

god-ar

E to mi treba. Hvala!   smiley033
Nemam ti ja pojma!...  Ali naučiću!!!


batke001

Da li neko zna ko je uvoznik PROLOGIC opreme kod nas?

Pirke vuk s Tise

Ako neko zna: Mašinica "Šimano" 6500 Baytraner. Treba mi tri (3) komada. smiley264

OlovoOdo krečit šljive.

voja

Imali neko kontakt glavnog magacina za Šimano u Budimpesti ?
zzzz.......daj meredov!!!

twister011

Vojo ako niko ne utrci pre, od mene dobijes sutra smiley033

voja

zzzz.......daj meredov!!!

Pirke vuk s Tise


pikeman

http://fish.shimano-eu.com/publish/content/global_fish/en/nl/index/0.html

Distributor for the Balkan area:

Normark Hungary LTD.
Budafoki rd 91-93
1117 BUDAPEST
Hungary
phone: +36 1 206 0702
fax: +36 1 206 0703


Pirke vuk s Tise

Lako je nama, kad imamo pikemana smiley264

twister011

Jbga, dok bi ja zvao ljude, Pike to ocas posla sa interneta :takoje: :ok:  Uzgred, znam da su neozbiljni totalno. Mozda cete imati srece, alii :grin:

Pirke vuk s Tise

Ma kao i u ribolovu, bez  SREĆE  ništa. :takoje: :takoje: