Najezda smrdibuba

Započeo marina1983, 01 Oktobar 2019, 20:51:00

prethodna tema - sledeća tema

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

Drill Junkie

Ima nesto u svakom slucaju , doakacemo im kad tad  :wink:

Zadnji put kada sam bio na vodi bilo oblacno skoro pa ceo dan , nije bilo jedne
Cim je sunce izaslo malo iz oblaka nagrnule bube iz sume da mi nije bilo dobro ,
na vodi mi ne smeta ni sikire da padaju ali brate iritiraju  :veryangry:
First slomi ovu palmu, then I will teach you !!!

mihabg

Normalno da smetaju ... gmazovi neprorodni !
Citao negde, onaj miris je ustvari neki  cianid . Zato i mirise na badem puta 20, kao i  slicne kostice...Leatril, sta vec...NEsam hemicar i farmaceut pa nisam siguran.
Cim ga ne jede nista sem 2 -3 vrste, nije bas zdrav.

skespa

Radije bih sada pecao drugovi!

mladinaucnik

"na ostrvu" - preko puta Sr. Karlovaca

Boza Petrovic

Da li je ovo od prošle nedelje, ili je snimak današnji?

mladinaucnik


Ad fines

Nisam siguran da li su se namožile naše bube ili su to neke invazivne, ili je to neka kombinacija jednih i drugih. Ima ih svake godine manje ili više i prave mi velike štete u bašti. Pojavljuju se od sredine avgusta a najjači udar im je negde u septembru. Najčešće napadaju paradajiz, papriku, boraniju i mlad kukuruz. Na mestu gde je smrdibubua sisala plod ostaje žuta fleka koja kasnije truli. Skoro sam na jednoj zrelog paprici koja je ostavljena za seme izbrojao 48 ujeda smrdibube. Sa paradajiza uspevamo da ih fizički uklanjamo najviše zato što se deca lože da ih hvataju (obaraju ih u kanticu sa vodom) pa u toku dana imamo po 10 prolaza i u jeku njihove sezone ih bude po 10-50 u prolazu, što odraslih što mladih. Zanimljivo je da mlade onako male kada krenete rukom ka njima beže da se sakriju. U paprici je to malo teže ali smo i tu ih hvatali.  Mislio sam da nemaju predatore ali pre 20ak dana su deca ostavila kanticu u kojoj su bile bube i voda u dvorištu i video sam kako su ih pilići za tren oka pojeli. Od tada idu za mojim ocem, on protrese biljku a oni sve pokupe. Pustam ih od tada i u baštu svaki dan u 2-3 termina po sat vremena. Efikasni su veoma u paprici i niskoj boraniji, koje su nama bile nezgodne.
Sad su već malo smanjile aktivnost jer su noći postale hladnije i traže mesta koja su osunčana i topla.
Treba jedna jača i dobra zima da ih pobije što više. Zime su nam postale blage i kratke, naročito u nižim krajevima. I to može da bude jedan od uzroka njihovog prenamnožavanja.

Anker

hvala za utešnu informaciju, ali kakvog je ukusa piletina kada se najedu tih buba

dragan2006

U pravu je Miha, i ja sam čitao da su prilično otrovne.Kokoš je glupa pa me ne čudi što ih jede, pitanje je da li su jaja i meso kokoški bezbedne za ishranu... smiley033

Grof1204

Ja bih uvek pre konzumirao svakako te 'moje domace' koje gutaju smrdibube, nego ove 'nase' koje gutaju antibiotike.


Sent from my iPhone using Tapatalk
Dva vuka, jedan zavija, dok drugi odvija.

glos

Life is what`s supposed to happen while you`re at work

Zmaj Strasni

Pre neki dan covek zavrsio u hitnoj posto mu je usla u uvo i nije mogao da je izvadi. Gadan osecaj.

Dunav1

Koooliko mu je uhoooooo ?  :eek: :eek: :eek: :eek: :eek: :eek: :eek:

Mizge88

Zadnji put kad sam bio u Farkazdinu posle pecanja krenem da pakujem stvari u kola, kad imam sta da vidim..Nisam ni primetio da su usle kroz otvorene prozore u kola. Svuda ih je bilo... pola sata sam cistio kola od te gamadi..dosta ih se uvuklo u rubove, oko vrtata, svuda gde ima prodor... najvise izmedju stakla..nesto sam uspeo da iscackam, al ko zna gde ih ima jos, uglavnom kad pustim grejanje u kolima sve smrdi na njih  :sad:  :help: cak sam i razmisljao da teram kola kod majstora da rasklopim unutrasnje delove jer kad god sednem u kola one se iznova pojave, vire na sve strane  :cheesy:
Nije se usrao onaj koji nije stigao, nego onaj koji nije krenuo na vreme!

Ad fines

Ne brinem ja za piliće. Šta god da je priridnog je porekla i razgradiće se. Nisu oni odrasli jedući smrdibube, to rade tek neko vreme, a i to im je samo jedna od stvari koju jedu. Još uvek ne nose jaja, na proleće bi trebalo da pronesu. Možda bi u trenutku nošenja jaja bilo malo nezgodno da jedu puno smrdibubua, u smislu da bi se možda osećala jaja.
Nego sad nešto motam film, ne napadaju ljutu papriku. Čak sam i jednom pravio preparat od ljute paprike i prskao sa tim bez nekog uspeha ali sam možda trebao još koji put da probam to, možda bi i imalo efekta da sam malo bio uporniji sa možda malo izmenjenom koncetracijom. Negde sam pročitao da ne vole beli luk i nanu ali to nisam probao. Možda bi mogao da se proba i preparat od buhača jer sadrži prirodne piretrine, ali ove godine mi nije nikao i nisam ni to probao....