Muzika savremenog doba ili stare stvari?

Započeo Nemanja85, 14 Mart 2012, 01:31:34

prethodna tema - sledeća tema

0 članova i 2 gostiju pregledaju ovu temu.

sremac13

Au wrangler ala je pogodi. Jedan od prvih audio CDova koje sam kupio je omao ovu stvar na sebi, mnogo dobra kompilacija je bila :)
I dan danas čuvam taj cd
Ako već ne može živeti od pecanja, čovek može da živi za pecanje. I u najmračnijim vremenima čovek koji peca je slobodan čovek. S pravom da cele zime sanja, a celo proleće, leto i jesen čeka ribu svog života.

pedja81

pametan pise a budala pamti

Mangup

kako kad uglavnom zavisi od raspolozenja i sta mi se slusa...od Yu Grupe preko galie....lukasa....do stranih pesama i House....znaci apsolutno mi je sve ok ako je pesma dobra
Zver udara kad srce spava!

bassmaster


DDj

Citat: ibanezi poslato 14 Oktobar 2015, 17:27:34
Hvala, za sada samo sanjam. Nov TV i komp  u ćerkinoj sobi, da se konaćno "odelimo" i ne otimamo , zimnica, ćerkino besplatno školovanje i neke adaptacije u stanu...Našem Janku razvališe banku. :veryangry: Biće ponov u januaru kada izađem iz kredita, a mi tamburaši najviše zaradimo, ako Bog da i sve bude kako je u januaru dosada bilo. A stvarno nije skupo, što jes' jes. :thumbup:

Kako to "mi tamburasi" lepo zvuci...Svojevremeno sam desetak godina svirao u tamburaskom orkestru Abrasevica. Najvise E bas prim ali ponekad i prim ali i A bas prim. Najlepsa muzika.

Tako da smo ibanezi kolege ne samo po stapu vec i po tamburici:)

ibanezi

 Pozdrav kolega od kontraša. Kad smo već kod toga, slušam sve osim Turbo-džihad folka, ali kada baš hoću da slušam muziku onda se budi stari roker. najviše Jethro tull, Uriah heep, Pink floyd... a od malo novijih Nightwish i Axel Rudi Peel. Uz domaće legende poput Smaka, Rok mašine, YU grupe...i New wave-a, Azra, Haustor, Idoli (to i jeste muzika moje mladosti,, imao sam oko 15 kada je to počelo). Uz ćerku koja je rokerka poslušam i nešto sasvim novo, ima toga dobrog, ali ne znam ko je i šta je. I obožavam tamburaške aranžmane velikih  hitova koje radi tamburaški orkestar "Ravnica". Poslušajte kada budete raspoloženi.


Dva vuka

U svakom od nas postoje dva vuka, koji se neprestano bore između sebe. Jedan je dobar, a drugi je zao. Koji vuk na kraju pobeđuje?  Onaj koga hranimo...

Poslato po golubu .... ako ga kobac ne savata

DuleN

Ibanezi,
Ovo je pravi tamburas !!!
Na zdravlje !!!


ibanezi

  Hvala, predivno. Eni je super, a Tajra uf. Što je riba, a peva... Iako je crna, oličenje junakinje iz skandinavske mitologije.Otmar je stvarno virtuoz. Što bih ja voleo da znam tako da sviram. :tongue:

DuleN

Ex Ibanezi a kad bi ja ovako umeo da sviram, ko ovaj tamburas ...

Al, ipak, i da ne umem svirati, lepo je da slusam ....

lineker

Kad zelim da slusam muziku, da se prepustim, slusam samo dva velika majstora.Kompozicije Enia Morikonea i Boru Dugica.

ibanezi

 Joooj, Dule, asocijacija na mladost. Špic numera za poćetak ponoćnog programa radio Beograda. Inače, nije teška za sviranje. Jedan od najlakših instrumentala za EL gitaru. Genijalnost ove kompozicije je  lepota u jednostavnosti. I ono što je Zlatko uradio- izvukao je koloritom i srce i dušu iz gitare. To je veća stvar, nego nešto što zvuči kao teška lekcija za najnaprednije gitariste, a postane naporno  posle pola minuta slušanja. U stvari u pravu si. Mnogi znaju ovo da sviraju, tonski potpuno tačno i precizno, ali ipak ne zvuči tako. Teško je svirati kao ovaj tamburaš. :lol:

Dva vuka

Jedan tamburaš koga ja jako volim......  :takoje:
U svakom od nas postoje dva vuka, koji se neprestano bore između sebe. Jedan je dobar, a drugi je zao. Koji vuk na kraju pobeđuje?  Onaj koga hranimo...

Poslato po golubu .... ako ga kobac ne savata

nera


jugov

tražim neke teme slušajući muziku inaidjoh na ovu teme.
u zadnje vreme primećuje se velika promena u muzici od kvaliteta teksta do kvaliteta onih koji pevaju.
i danas ima dobrih novih pesama, ali starije pesme u ipak mnogo bolje.

upravo jedna stara dobra pesma koju slušam.
дом је тамо, где је дунав
dom je tamo, gde je dunav

Teme sličnog naslova (10)