Gde na vodu?

Započeo mile_blok1, 03 Jul 2010, 19:44:58

prethodna tema - sledeća tema

0 članova i 2 gostiju pregledaju ovu temu.

mariano 81

Kolege, idem na 4 dana u Sokobanju i ne plsniram da svraćam na Bovansko jezero. Da li na Moravici ima šta da se peca na varalicu ili da štapić ne nosim bezveze.

Послато са M2010J19SY помоћу Тапатока


Axkontra

Ovde jedno vreme ne,dtd nd most pred prevodnicu,totalno ozelenilo.


sona

Gde otici za vikend,a da je blizu NS na Dunav mislim.ili se drzati kanala.

15 Februar 2022, 18:36:33
Da li bi vredelo otici DTD kod prevodnice otisao bih sutra posle posla da malo bacam varalicu.

mareobr

Pozdrav kolege,
ima li neko ideju gde se može još pecati na Savi u Obrenovcu na fider? Pecao sam na Perilu, ali će uskoro kupači i gužva, Zabran takodje. TENT ok, ali uglavnom zauzeto preko leta.

dragan77

Drugari,

isao bih za vikend na pecanje na Uvac. Nikada nisam bio tamo. Prvenstveni cilj mi je saran a na drugom mestu bela riba. Molim vas za info, jel treba posebna dozvola za ta jezera? Svaki savet gde i na sta da pecam je vise nego dobrodosao.

Hvala!
Idemo dalje...

djmisha77

Uvac je mnogo sirok pojam sastavljen od 3 jezera. Sjenicko, Zlatarsko (Kokin brod) i Radoinjsko jezero. Bez nekog vodica nema sanse ista da uradis a sva tri jezera kriju bas krupne sarane. Eventualno mozes se zanimati belom ribom na Sjenickom mada imaj u vidu da tamo mrest kasni punih mesec dana.

Sent from my M2010J19SY using Tapatalk

Ja ne odlucujem da li cu ici u bitku po tome kolika je sila koja mi preti, vec po tome koliku svetinju branim.

sona

Sutra cu da se oprobam na Dunavu kod Bezdana.

DDj

Citat: djmisha77 poslato 01 Jun 2022, 20:27:30Uvac je mnogo sirok pojam sastavljen od 3 jezera. Sjenicko, Zlatarsko (Kokin brod) i Radoinjsko jezero. Bez nekog vodica nema sanse ista da uradis a sva tri jezera kriju bas krupne sarane. Eventualno mozes se zanimati belom ribom na Sjenickom mada imaj u vidu da tamo mrest kasni punih mesec dana.

Sent from my M2010J19SY using Tapatalk


Pa sad, zavisi od terminologije. Postoje u stvari 3 jezera u nizu, Uvacko, Zlatarsko i Radoinjsko. Bio i pecao na sva tri dosta puta, cesce na donja dva, jureci pastrmku, klena i smudja uglavnom. Proveo sam dosta vremena u tom podrucju ukljucujuci i Lim i Potpecko jezero zbog jednog lepog razloga iz Prijepolja:) To prvo jezero u nizu se u stvari  zove Uvacko jezero (https://www.zlatar.org.rs/priroda/jezera/uvacko-jezero), mada ljudi sa strane Sjenice vole da ga zovu Sjenicko i to ponekad unosi malo zabune. Sa druge strane a i mnogo sire, to je naravno Uvacko jezero.

Sto se tice pitanja kolege Dragana, saran se manje vise moze loviti bilo gde, meni se vise svidja Zlatarsko. Na Uvackom jezeru neke od poznatijih lokacija za sarana su Saponjica livade - lepa, posecena i pristupacna lokacija, zatim ulazni zaliv, oko pesackog mosta...moj drugar je godinama isao bas na lokacije oko pesackog mosta na visednevna kampovanja i imao dosta uspeha. Treba neki dan da se saran navuce na hranu.

U stvari, velika su to jezera, vecim delom nepristupacna bez camca ali prelepa u svakom smislu. Prvi odlazak bez nekoga ko zna to podrucje moze biti razlog za razocaranje.


vradojicic

Jezera (Uvacko i Zlatarsko) su oborena po 30, 40m, zbog visemesecnih problema u elektronergetskom sektoru. Imaj i to u vidu. Treba doplata jer su to specijani rezervati prirode.
A kada kazes Uvac, znaj da je Uvac reka na kojoj su napravljena 3 vestacka jezera, Uvacko (Sjenicko), Zlatarsko (Kokin brod) i Radoinjsko...
"...Krv je Krv! Njena boja i ukus ne zavise ni od kape koju nosis,ni od Boga kome se molis, ni od barjaka, ni od imena..."!

djmisha77

Ovde sve pocinje, usce Vape u Uvac...

Sent from my M2010J19SY using Tapatalk

Ja ne odlucujem da li cu ici u bitku po tome kolika je sila koja mi preti, vec po tome koliku svetinju branim.

Icazic

Kolega sa posla želi da ga vodim negde na pecanje jer nikada nije pecao.
E sad, razmišljao sam da bi sigurica bio neki revir u okolini do 100km od bg pa mi treba preporuka. Mislio sam da proba i varalicu pored fidera i plovka pa mi trebaju vaše preporuke. Dobro bi bilo i da je u blizini neka klopa/restoran

Sent from my RMX2170 using Tapatalk



jevta78

Isao bih za vikend negde na Dunav. Inace sam iz Beograda ali nije problem otici. Nikad nisam bio kod Bezdana, imate li preporuka i eventualno neki kontakt za neku vikendicu da se iznajmljuje. Otvoren i za druge predloge.

grga84

Jel pecao neko negde danas, jel radi nešto, varalica, melez, negde, nešto? NS, okolina?

Poslato sa YAL-L21 pomoću Tapatoka


Fortis

Da li je neko pecao na vršačkom jezeru? Vidim ima ribolovaca kada sam bio u tom gradu. Kakve ribe se hvataju, verujem da su manjih dimenzija.

Teme sličnog naslova (10)