Gde na vodu?

Započeo mile_blok1, 03 Jul 2010, 19:44:58

prethodna tema - sledeća tema

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

Zeljkoru

U kom delu si bio? Morovic? Dubinski ili plovak?

radicera

U Donjem Milanovcu juče alasi ulovili soma 98 kila -2,30 metara ,ja ga nisam video samo sliku koju sam dobio u MMS formatu na mobilni pa ne znam kako da je postavim  čim budem dobio sliku kačim

Goachild

Probaj preko kabla, da spojiš na kompjuter ili preko bluetooth-a.
Ima ribe dole... uh...

radicera

<stigla slika kačim je u somove

KoDar

Ribiči iz Osijeka i okoline, jel već netko bio ove godine na Šandoru u Jelisavcu? Jel što krenulo?
Na poslu je vrijeme predugo - u ribolovu je vrijeme prekratko !
P.S. Vrijeme provedeno u ribolovu ne uračunava se u trajanje života!!! Pozzz iz Osijeka!!!

TopMix

Radicera, nemoj mi zameriti, ali poslednja stvar koja me interesuje na ovom forumu jeste sta su ribari u mrezama ulovili. Pa necemo valjda sad da se radujemo zbog toga?  :huh:

vodozemac

Rodjen da peca nateran da radi

radicera

Bez namere da se radujem što su ribari ulovili ja sam samo želeo da podstaknem maštu svih koji teže tome da na udici imaju kapitalan primerak bilo koje ribe i da im skrenem pažnju gde je tako da se izrazim trend ulova velikih somova . Pošle godine 2010 u Donjem Milanovcu je uhvaćeno 5 (pet) kapitalnih primeraka somova od 50 do 118 kg od toga tri na udicu od toga je najveći oko osmdesetak kila na udicu ispred policije na keju (ima i video i foto zapisa) .Želja mi je bila da obavestim sve pasionirane somdžije da je krupan som tu ,pa ko voli nek izvoli ,jer kad je mogao ALAS U MREŽU, zbog čega ne bi mogao i ja ili bilo ko da se nada takvom ulovu.Samim tim što je toliko kapitalnih primeraka ulovljeno i ako se za ozbiljo uzmu priče svih onih koji su rekli da su imali dobru ribu na udici i nisu mogli da je izvuku treba razmisliti o izazovu ,ali pošto je sujeta ovde važnija od zdrave logike ja obećavam da nikad više neću napisati ni reč o tome šta je ulovljeno ovde na ovom delu Dunava ,tako da svi Vi koji ste se toliko trudili da naterate administratore da izbrišu moje postove nećete morati da trošite  vreme dabi postigli željeni cilj a to je da prikrijete svoju nemoć ,
BISTRO!!!

TopMix

Brate Radicera, nema potrebe da se palis ko hepo kocka. Mogao si nas obradovati sa informacijom da je ribolovac taj i taj uvatio soma od tolko i tolko na sportski nacin. To zanima mene i verujem vecinu ribolovaca sa ovog foruma. A sto vise alasi uvate ribe u mrezu, tacno toliko i jos na kvadrat cemo mi i generacije iza nas uvatiti manje na udicu.

mrjr

Neki ljudi nikako ne kapiraju šta je to sportski ribolov.Nijedan alas nije član pecaroških foruma zbog sportskog pecanja,već u svrhu da vidi gde se javlja riba,pa da oplevi sutradan.Ebe se njima šta ćemo mi da pecamo,već samo da napune zamrzivače po kafanama za lepu lovu.

Raskoljnikov Jr.

Da li ima nekih novih vesti za Beljanski Raj kod Srbobrana?
Pričalo se da su se promenili vlasnici i da se ni ne zna da li će biti otvoren revir za sportski ribolov ove godine.

Sp1tF1re

Iskreno receno ne volim da pricam gde radi i sta radi ,osim ako se radi o komercijalnim vodama ili proverenom sportskom pecarosu sa foruma na pp,zbog nazovi "pecarosa"
  Iskreno briga me za ulove alasa dok je po slovu zakona,ali kada predje okvire zakona vesla bi mu prebio o ledja  smiley080  smiley110

twister011

Iznosenjem "suvisnih" informacija mogu samo da ugrozim sebe od strane kolega pecarosa, a nikako od ribara :no:. Mislim da se bezrazlozno dize preterana fama oko toga i to iz vise razloga.
Koji je to procenat ribara koji ne zna gde ce sutra na vodu i koliko njih sedi pored kompijutera i ceka informacije :huh: :lol:

Inace ribari mi nisu ni malo dragi, oni koje sam znao a koji su valjali odavno ribare na drugom "mestu", gde nikome ne smetaju, valjda smiley033

Mnogi zaboravljaju da su to daleko veci smiley292 smiley292 smiley292 od 95% clanova na forumima (i pozitivno i negativno).
Takodje broj regularnih ribara je drasticno smanjen u oposlednjih par godina, a broj ribolovaca raste iz dana u dan. Sve smo opremljeniji, bolje informisani, mobilniji a i sve manje emocija imamo, kako prema drugima tako i prema terenima za pecanje. Sve u svemu pratimo "moderne tokove globalizacije" :sad:

Košava

Pozdrav za sve koji krecu na vodu. Osecam potrebu da kazem neku rec u vezi tih ribara, a ponajvise sto zbog njih netreba da se trvimo. Pogotovo u slucaju @radicere zato sto licno znam za njegova zalaganja u sprecavanju ribokradje i nezakonitog lova na podrucju sa kojeg se javlja. Ribara ima na tom delu dosta, a i vodena prostranstva su ogromna tako da ima mesta  za sve. Dok se privredni ribolov ne ukine skroz za skroz tako ce biti, samo sto ga mi ukinuti necemo sa ovog foruma u to sam siguran.

Era zivi i radi na terenu prebogatom sa ribom i ostalim zivotinjskim svetom. Svojom profesijom je vezan za sprecavanje nezakonitosti svih vrsta na ovom podrucju i u tome postize zavidne rezultate. Njegova porodica je tradicionalno vezana za Dunav i ribolov, a on kao srednja generacija sportski je pecaros i to "ortodoksni" naoruzan znanjem i bogatim terenima za smudja, sarana, a pogotovo soma. @radicera neprimaj sve srcu i ne jedi se, @TopMikxa isto razumem da ima razloga za svoje stavove oko ribara, odnosno ribokradica jer i tamosnju situaciju solidno poznajem. Bio sam u prilici odnosno dovoljno dugo u penziji i smucao se od Golubca do Milanovca,Dobre,sve do Hajduckih vodenica leti, a u jesen Tisom do Kanjize. Sada skracujem relacije zbog " prevelike kilometraze"(slabiji mi obrtomer) :lol: Koja mi je poenta bila sa ovom predhodnom recenicom :question: Upravo to da  sam upoznao mnoge ljude i obicaje. Milanovcani su ponosni na sve ozbiljnije trofeje bez obzira na koji su nacin uhvaceni stap, ribari, ili buckarosi. Kod njih se na ulov gleda sa pijetetom i daju mu veliki znacaj od lokalnog radija do TV. Ako bi mene pitali gde na vodu, a u donjem delu Dunava, ja Vam predlazem na "Erine terene", on je takodje  raspolozen uvek da Vas prihvati i pomogne ako nesto zatreba. Znam coveka i one kojima je pomogao od smestaja, do mesta za pecanje. smiley033

twister011 :tongue: :tongue: smiley033

mrjr

Evo,sad za vikend nameravam da odem do jednog rukavca,koga od Dunava deli ostrvo i pecam štuku,ako se javlja.Jesenas je tamo lepo radila.Medjutim razmišljam da li će prvi prizor na koji ću da naletim biti da je nizvodni ulaz u kanal ispresecan mrežama,kao što je to postalo uobičajeno,naročito na porast vode.Pobodu lepo kolce u vodu i razvuku mreže preko celog kanala,i tako preko cele sezone na svaki porast.Baš me zanima da li više uhvatimo mi sa obale,koji obično dodjemo za vikend,ili oni što svaki dan proveravaju mreže.

Teme sličnog naslova (10)