Fudbal⚽

Započeo alexdja, 10 Jun 2012, 23:07:05

prethodna tema - sledeća tema

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

Vlajko 1

I pored cinjenice da su se nasi fudbaleri stisli,i pomislili da mogu da se brane 90 minuta protiv Brazila,kvalitet u svim segmentima igre je na njihovoj strani .Uz to dodati i rezervne igrace koji su baba roge,mi smo sinoc dobro prosli.Nisu Brazilici vanzemaljci,ali su bolji tacno onoliko da im ne mozemo nista sa onakvim pristupom.

DuNo.Zemun

Da, .. čudno,..baš !?

Deda Dušan

orka

Da li je ovo moguće ?  :rolleyes: :smiley:
I opet smo u drugom poluvremenu fizički pali, bez žustrine, presinga na loptu, lošeg kretanja, gomilu nepreciznih dodavanja, kao da smo neuigrani. Na sve to Piksi drži jednog špica u napadu celu utakmicu, i to Mitrovića koji očigledno nije dovoljno spreman fizički i nije u formi. Nekoliko izglednih prilika je prokockao. Pre toga Piksi izjavljuje kako će Mitrović igrati i sa jednom nogom. Ne može tako, igra samo onaj ko je 100% spreman i fizički i psihički. Nisam mogao da verujem da kada je izvršena trojna izmena da nije ubačen svež napadač. Luka Jović je jedini koji je bio potpuno spreman i on je trebao da igra. Brži je od Mitrovića, prodorniji i bolje igra nogom, a u drugom poluvremenu je trebao da uđe i Vlahović .
Odbrana spora, neuigrana. Fizički je to moralo puno bolje, ceo tim, svaka čast pojedincima.
Krivo mi je jer smo i igrački i tehnički bolji od Kameruna, a nismo uspeli da pobedimo zahvaljujući našim greškama i lošim potezima .

ibanezi

Po ko zna koji put - tresla se gora, rodio se miš. :veryangry:

obradmiki

Po starom dobrom obicaju, uprskamo gotovu stvar, i jos moramo pod pritiskom protiv Svajcaraca, tesko...

marina1983


pikeman

Osvrt na za nas najnebitniju utakmicu Svetskog prvenstva u Kataru...



x-flite

Za mene nema nikakve dileme, utakmicu je upropastio Piksi. Danas je dokazao da je nula od trenera, njegova napadacka igra po svaku cenu danas je licila na ruski rulet koji nas je ubio. Ovu danasnju utakmicu, na ovaj nacin, ne bi izgubio ni treceligaski trener. Zvezdas sam i uzivao sam u njegovim majstorijama, ali sa vođenjem utakmice on pojma nema.
Tek kad poseče i poslednje drvo, uhvati poslednju ribu i zatruje poslednju reku, beli čovek će shvatiti da ne može da jede novac.  Crveni Oblak ( poglavica Sijuksa)

orka

Imamo još jednu šansu za popravni. Valjda će biti bolje. Po meni, protiv Kameruna smo trebali da igramo sa jedim a možda čak i sa dva špica u napadu, i to Vlahović i(ili) Jović, a da Mitrović uđe u drugom poluvremenu. Bili bi neuporedivo brži i opasniji.
Mitrović je spor, slabiji je u driblingu i nije za kontre i neku brzu igru, za razliku od Jovića i Vlahovića koji bolje barataju loptom, brži su a znaju da ga metnu i glavom. Veliki je problem i taj pad u igri i loša fizička sprema pojedinaca.

ibanezi

Naravno da želim pobedu i prolaz protiv Švajcarske, ali nisam optimista. Švajcarci nisu pojedinačno bolji, nisu ni lošiji, ali su kompaktnija i disciplnovanija ekipa. Igraju bez padova i katastrofalnih grešaka, od koga su bolji, pobede, od koga su lošiji mogu da izgube, ali nikada lako i ubedljivo. Tipično Švajcarski iako je najmanje Švajcaraca u ekipi.I pobeđuju favorite na papiru bez problema ako ovi imaju neki lošiji dan ili ih malo potera baksuz. Nikad nešto naročito sjajni, nikad ni očajni, kontinuitetom ostvaruju uspehe. A naša reprezentacija ume od sjaja do očaja. Aj' opet, videćemo. Nisam bio optimista ni protiv Portugalije, pa smo pobedili uz sjajnu igru. Možda je opet neki takav ludi dan na redu posle ovih bledih izdanja.

vladimir022

Kakvi fudbalere takvi i navijaci.
Od svetskih sampiona do pljuvanja svih zivih...
Nadam se pobedi naravno u petak, a i voleo bi da ova ekipa ode i na evropsko i sto vise tezih utakmica, uigrali bi se sigurno, ima tu kvaliteta.

Sent from my RMX3370 using Tapatalk

vrobec

Kvalitet je neosporan. Zalaganje treba da bude 100% kod svakog igraca koji se nadje na terenu.

glos

Sa Kameruncima smo se već mogli nositi, lagano kao Brazilci sa nama, se proigravati.
Ali naravno od gotovog veresija je nezaobilazna činjenica.
Sve je dobro funkcionisalo do drugog poluvremena, kada se iz nekog razloga lopta iz kamerunskih 30 metara i za nas povoljnog rasporeda, nazad dodavanjem vraćala.
Valjda da se drži lopta.
Mitrović je levo u jednom momentu imao SMS-a ali je samo o sebi i golu razmišljao.  Koji nije više dao.

Zadnjoj liniji je vjerovatno rečeno da se izvuče i pri lošem pokušaju ofsajd zamke prošetaše nam do gola, iako igrom to nikako nisu mogli.
Ali eto neko vježba kombinacije.
Takođe, kod izvođenja slobodnih udaraca je trebalo pokušati po zemlji dodavanje umjesto na glavu nabacivanje, jer kao što rekoh, Kamerunci se u tome ne snalaze.
ZOV

Ljusa

Koliko selektora na pecaroskom forumu, sto se tice fudbalske struke za Srbiju nema zime...
I ja sam razocaran rezultatom utakmice :veryangry:  ali isto tako i mnogo jace ekipe od nase su dozivljavale mnogo vece neuspehe i blamaze. Brazil-Nemacka 1-7, Spanija 2014 ispada u grupi, Nemacka 2018 ispada u grupi, Argentina gubi od Saudijaca, Nemci od Japana, Portugal u sred Lisabona gubi od nas u zadnjem minutu, Italijani propustaju 2 Svetska prvenstva za redom, Englezi standardno podbacuju na svakom takmicenju... I sada kao Srbija (koja je inace fudbalska velesila i uvek u uskom krugu favorita za osvajanje svakog takmicenja...) dozivi kao tragediju remi sa Kamerunom i poraz od Brazila  :huh:
Tu smo gde smo, ovo je realan odraz naseg kvaliteta. Ku.cimo se kao da smo nivo Brazilaca, a od jakih ekipa smo dobili jedino Portugal i to na guzove.

ibanezi

 Znali smo mi i ko smo i šta smo i kakvi smo. Ali upravo selektor, igrači, država i mediji su napravili tenziju i euforiju kojoj smo mi smrtnici podlegli. E pa u slučaju da ne prođemo grupu imamo pravo i na kritiku i da budemo selektori i sve po spisku.....
 Obećana napadačka igra, hrabrost, zalaganje i protiv Brazila nema prelaska centra, a kamoli šuta na gol. Igraj fudbal, daj sve od sebe i pogini muški ako već ionako gineš. Protiv Kameruna...afrička reprezentacija protiv evropske afričke reprezentacije. Run - gun fudbal bez smisla i taktike i sa jedne i sa druge strane za užitak i podsmeh neutralnih. Prosečna, ali taktički disciplinovana evropska reprezentacija bi posle 3 : 1 dala još 3-4 komada bez da primi ijedan. Ja nisam selektor, niti fudbalski stručnjak da znam taktičke varijante, rasporede, formacije i nisam od onih koji bi da glume selektora posle utakmice ali baš zato što nisam kompetentan da budem selektor, dovoljno sam upućen da vidim da je sve bilo kao da sam upravo ja bio glavni na klupi reprezentacije.
 Ono što je dobro. Glave nas navijača su ohlađene, spušteni smo na zemlju, ne očekujemo mnogo i sad nećemo biti previše potrešeni ako ne prođemo, a s druge strane bićemo presrećni ako nas naši ipak na kraju pozitivno iznenade i onda ćemo sve oprostiti i mi njima i oni nama. :smiley: