Fudbal⚽

Započeo alexdja, 10 Jun 2012, 23:07:05

prethodna tema - sledeća tema

0 članova i 2 gostiju pregledaju ovu temu.

mrjr

Tako je Simpsone. Ova pobeda greje srca zvezdaša na svim meridijanima, jer je dokaz da Zvezda može da se nosi sa evropskim kremom. Uvek je lepo pobediti Engleski tim, jer su oni majstori podcenjivanja. Istorijska je samim tim jer je prva pobeda u ligi šampiona.

Poslato sa FIG-LX1 uz pomoć Tapatoka


dragan2006



:wink: :wink: :wink:

Spojene poruke: 13 Novembar 2018, 19:20:48


dravski pecaros

Najbolji na svijetu: Luka Modrić dobio Zlatnu loptu i prekinuo dominaciju Messija i Ronalda!

:tongue: :tongue: :tongue: :clap2: :clap2: :clap2:



samo uz pametan ribolov cemo u buducnosti imati sta loviti..

Ljusa

Smesno je da Modric osvoji Zlatnu loptu. Samo mi nije jasno po kojim parametrima je on najbolji. Igra ocajno od zavrsetka Mondijala.
Od Mesija nije bolji cak ni na svojoj prirodnoj poziciji, a o ostalim aspektima igre necu ni da govorim.
Ove sezone se vidi koliko je Ronaldo bio bitan za Real. Real je vezao cak pet utakmica bez postignutog gola, a zar Modric ne bi trebao da kreira sanse i asistira?!

tiki61

Fudbaleri koji su naviše pokazali na Mundijalu su u nekoj vrsti krize, verovatno zbog fizičke i mentalne iscrpljenosti. Baš svi. Mesi je u Rusiji pokazao jedno veliko NIŠTA. A što se tiče Ronalda, u Juventusu nije mogao da se sastavi sa loptom u prvih desetak utakmica, iako ceo tim igra za njega. Modrić je u potpunosti zaslužio nagradu. Naša reprezentacija bi bila tri puta bolja da ga ima u svom sastavu.
Svi smo mi ravnopravni, ali su neki malo "ravnopravniji"!

Ljusa

Druze, nemoj da pravdas Modrica jer je Mondijal prosao pre 5 meseci. Mesi, Ronaldo, Azar, Nejmar, Kejn, Mbape, Grizman, Salah su i dalje glavni igraci u svojim klubovima i doneli su dosta bodova ove sezone, iako neki igraju za nijansu slabije nego sto se ocekuje. A kako Modric igra celu jesen, zar nije njegov posao da kreira sanse i asistira, a Real nije dao gol na PET vezanih utakmica? Tek se ove sezone vidi koliko je bitan Ronaldo, a koliko Modric za Real. Malo si preterao kad si napisao da se Ronaldo nije sastavljao prvih 10 utakmica u Juventusu. Prve tri utakmice nije postigao gol, posle toga je poceo da reseta i da, vec je poceo da obara rekorde u seriji A. On je sad mnogo podredjeniji timu nego sto je to bio slucaj u Realu. Mesi je zaista podbacio u Rusiji, ali sta je sa ostalih 60 utakmica koje je odigrao za klub? Sam je vukao Barsu do titule u Spaniji, kao Maradona Napoli. Barsa je bez njega duplo slabiji tim, kao i Real. Ljudima je dojadilo da Mesi i Ronaldo svake godine budu najbolji i to je po meni glavni razlog zasto je Modric uzeo zlatnu loptu. Sjajan je on igrac, ali daleko od najboljeg.

Meni se cini da ti podrzavas Modrica samo zato sto je Hrvat, a ti hoces da ispadnes dobar lik i mirotvorac tako sto podrzavas Hrvata. Slazem se da treba ostaviti sva sr*nja koja su se desavala u proslosti, ali ne treba navijati za Hrvatsku kao za rodjenu zemlju na Mondijalu i pogotovo ne treba dati Modricu zlatnu loptu ako nije zasluzio. Ne osudjujem te i ne napadam, samo sam stekao takav utisak za dosta ljudi koji su navijali za Hrvatsku na svetskom.

alexander28

Ja sticem utisak da se tebi bas ne dopada sto je Hrvat.  :cheesy:
Ne znam odakle vecini utisak(a i tebi) da zlatnu loptu treba da dobije napadac, ti si naveo nekoliko igraca od kojih su SVI u navali.
To mi je bas glupo, nekako su vezni i odbrambeni totalno zanemareni a to mi je bas klinacki, samo se gleda ko je dao gol.
Druga stvar, ova nagrada ne znaci da je Modric bolji igrac od Mesija ili Ronalda, za ovo se gleda i ko je sta osvojio te godine, Mesi nikad ne bi osvojio zlatnu loptu da je igrao u Levanteu. Modric je osvojio LS 3 godine za redom a godinama je glavni u vezi Reala i igra konstantno odlicno. I doveo je Hrvatsku do finala. Gledaju se i postignuti rezultati.
Mudrost je ćerka iskustva.

simpson_H

Evo ja kao izraziti neljubitelj hrvatske reprezentacije kazem da je Modric debelo zasluzio epitet najboljeg na Svetu. Prvo sto je vec godinama u top formi i na vrhunskom nivou i ovom nagradom pobedio je konacno fudbal a ne suve pare.

Nije Modriceva uloga u Realu da deli zavrsne pasove jer je on centralni vezni i to je Iscov posao. U reprezentaciji hrvatske igra vise napred. To kako sad igra Real nema nikakve veze sa Modricem, jednostavno ceo tim je ispod svog nivoa.
A good gamefish is too valuable to be caught only once"- Lee Wulff 1938.

Ljusa

Aleksandre, za mene je Hrvatska bitna kao otprilike Peru. Ni jedne ni druge niti volim, niti mrzim, vec jednostavno ne gajim nikakva osecanja prema njima.  Znam da je glupo da stalno napadaci uzimaju nagrade, ali samo ti kazem da se ove sezone vidi koliko je bitan Ronaldo, a koliko Modric za Real. Bas zato je meni ta nagrada glupa, jer se gledaju osvojeni trofeji, a mnogo manje doprinos na terenu.

Simpsone, ako je zaista najbolji, onda bi on trebalo da povuce Real napred, a ne da se stopi u sivilo kao i svi igraci, zar ne?! Tako je bar Ronaldo radio dok je bio u Realu. Drugo, Modric ima odlican pas, dribling, tehniku, kreativnost i po polaritetu je vise ofanzivan nego defanzivan sto su glavne odlike nekoga ko bi trebalo da kreira igru i namesta sanse. Trece, Isko jako malo igra ove sezone, tako da ta odgovornost treba da predje na Modrica. Po kojim parametrima je Modric bolji od Mesija, osim po trofejima i po odigranih par utakmica na svetskom? A Mesi u poslednje dve godine igra dosta povucenije, skoro pa na Modricevoj poziciji.

dragan2006

Slažem se da je Luka odličan igrač ali mislim da nije baš Top, ima boljih!
Da se ogradim, nisu baš ukusi isti ali morao je, najverovatnije, neko iz Reala da dobije epitet najboljeg na svetu. :takoje:

smiley033

alexander28

Jos jednom da kazem, ne bira se usamljeni pojedinac za ovu nagradu na osnovu svog doprinosa na terenu nevezano za ostatak tima. Bira se pojedinac koji je doprineo svom timu da da osvoji sto vise trofeja. Da li je to glupo ili ne to nisam siguran, da se ne racunaju trofeji vise bi se sve svelo na subjektivni osecaj. Nije Modric najbolji na svetu, slozicete se da su Mesi i Ronaldo bez konkurencije godinama.

2000    Португалија   Луис Фиго                   Реал Мадрид
2001    ЕНГ                   Мајкл Овен           Ливерпул
2002    Бразил           Роналдо                   Реал Мадрид
2003    Чешка           Павел Недвед           Јувентус
2004    Украјина           Андриј Шевченко   Милан
2005    Бразил           Роналдињо           Барселона
2006    Италија       Фабио Канаваро   Реал Мадрид
2007    Бразил           Кака                           Милан
2008    Португалија   Кристијано Роналдо   Манчестер јунајтед
2009    Аргентина   Лионел Меси           Барселона
2010    Аргентина   Лионел Меси           Барселона
2011    Аргентина   Лионел Меси           Барселона
2012    Аргентина   Лионел Меси           Барселона
2013    Португалија   Кристијано Роналдо   Реал Мадрид
2014    Португалија   Кристијано Роналдо   Реал Мадрид
2015    Аргентина   Лионел Меси           Барселона
2016    Португалија   Кристијано Роналдо   Реал Мадрид
2017    Португалија   Кристијано Роналдо   Реал Мадрид
2018    Хрватска           Лука Модрић           Реал Мадрид

Pogledajte imena timova ciji su igraci proglasavani najboljima, nigde nema Totenhem, Atletiko Madrid, Fiorentina, PSV, Porto ili tako neki solidan tim. Bez izuzetaka su to timovi koji osvajaju trofeje(tu ne racunam toliko Ligu Evrope). Ne moze najbolji igrac da dodje iz QPR-a.  :cheesy:
.
Mudrost je ćerka iskustva.

ibanezi

 Ako se gleda SV prvenstvo, red bi bio da za najboljeg bude proglašen najbolji igrač svetskog prvaka koji je usput samleo sve redom do titule za razliku od viceprvaka koji se penalima provlačio protiv objektivno slabije rejtingovanih timova od timova koje je Francuska prolazila i u finalu pretrpeo ubedljiv poraz. Ako se gleda klupski učinak, onda je to MVP lige šampiona. Modrić nije ni jedno ni drugo, ali se umulj'o i preko svetskog prvenstva i lige šampiona gde je jedan od retkih zapaženijih u oba takmičenja. Tako da je dobio nagradu za konstantnost. Nekada i tako nešto treba nagraditi, pa eto...nije greška ni što mu je dodeljeno priznanje, ne bi bila ni da nije.

tiki61

Modrić je isceđen, uostalom kao i svi fudbaleri koji su na SP imali zapaženiju ulogu. Uostalom, igrali su u kratkom periodu 3 utakmice po 120 minuta. Fizički i emotivno ispražnjen, pogotovo imajući u vidu njegove godine. Real je tim koji ima "provaljenu igru", ekipa nije osvežena, a najbolji igrači osećaju posledice kratke letnje pauze. Odigrali su poslednju klupsku utakmicu u prošloj sezoni, a posle su se trošili na SP. Nema tog igrača koji bi sam pokrenuo jednu takvu ekipu. Mislite da je Zidan glup čovek. On je shvatio da je dostignut zenit i pametno se povukao. Real mora pod hitno da debelo osveži igrački kadar.
A to što je Modrić vodio reprezentaciju jedne male zemlje do finala SP, pored trofeja u Realu je dovoljno da zasluženo osvoji titulu najboljeg fudbalera ove godine. I pitanje je da li bi tako lako izgubili u finalu SP da su imali još dan-dva da se regenerišu, iako je Francuska reprezentacija po igračima ubedljivo najjača na svetu.
Ja hrvatsku reprezentaciju ne mrzim i ne obožavam, ali mi je po mnogo čemu bliža od nekih drugih. I uvek ću, posle naših sportista, navijati za one iz okruženja u bilo kojem sportu.
Luku sam zapamtio još iz mlade reprezentacije kada su pre više od 10 godina igrali protiv nas. Još onda sam tvrdio da je mali genijalac i da će, ako ga zaobiđu povrede, postati vrhunski fudbaler. I, što je meni bitno, jedan skroman, nenametljiv momak, za razliku od ove dvojice koji su poslednjih desetak godina osvajali ovo priznanje.
Uostalom, svako ima pravo na svoje mišljenje. Uvek će biti onih koji se sa nečim slažu i onih koji se ne slažu. Ja to poštujem.
Svi smo mi ravnopravni, ali su neki malo "ravnopravniji"!

vladimir022

Za mene je iskreno Messi vrh i nema dalje..
Al realno gledano Salah je prosle sezone odskocio najvise (nije nista osvojio, ali ne znam ni zasto bi se to gledalo uopste oad je u pitanju ova nagrada)..
Covek je ima sezonu karijere i kad sad nije osvoji nagradu nece nikad..
Kakvi sve veznjaci nisu osvajali ovu nagradu, a realno u svoje vreme su je vise zasluzili nego Modric sad..  npr Snajder, Xavi, Iniesta, Pirlo itd


Послато са SM-G960F уз помоћ Тапатока


simpson_H

Za mene je Luka Jovic vrh i zapamtite za svega 5-6 god. sleduje mu ovo priznanje.

Sent from my SM-G930F using Tapatalk

A good gamefish is too valuable to be caught only once"- Lee Wulff 1938.