Danas sam kupio...

Započeo tomislav34, 26 Januar 2013, 19:37:31

prethodna tema - sledeća tema

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

skvrl

Posle deset godina novi glavni varaličarski štap i mašinica pride sve to u odličnoj originalnoj futroli za štap i mašinicu sa naramenicom ( bitno kad se ide biciklom ).
Ponovo Abu Garcia  :cheesy:  ali posle 10 godina iskustva umesto 3m 15-50 -> 2.4m 10-35, Dunav smuđ, bucov ( ne džigujem :) )
pkv-pecaroš

Danas kupio Dam nanoflex pro dužine 240 cm i 14-40 gr. Cjena smješna,ako može bacati plitkoronce i koju ssr7 to je taman za šta bih ga namjenio

gorta

Kolega nisi pogrešio uopšte,bičeš oduševljen,posedujem isti štap.Na prvi pogled deluje nežno za navedenu težinu bacanja,ali kad izađeš na vodu-totalni obrt.

pkv-pecaroš

U balansu je sa mašinicom veličine 3000 po Daiwi tj gore i je takva mašinica na sredini gornjeg rukohvata. Na suho djeluje fino,kako se ponaša na vodi ćemo znati možda već večeras

ossa

Hej, haj baš nas brige...

Vlajko 1Nisam mogao da odolim,i da za 3000 dinara ne kupim ovaj stap.Klasična toljaga😀
Na suvo,okačim nekih 50g i to lagano drži...a to mi je upravo trebalo.
Izuzetno ostar stap vršne akcije,prilikom savijanja(na suvo) ide u parabolu.Na 3m nije sampion balansa,mada nije strašno,to se lako reši.Upravo takav stap mi je trebao za glave 25-50g i silikonce 11-15cm

DDj

Konacno, stigla su dva stapa iz MG servisa posle bas neuobicajeno dugog cekanja (iz opravdanih razloga). Malo sam pojacao asortiman u malim gramazama. Kao i obicno, lep i pedantan rad.

Prvi je Sakura Trinis Micro Lure, 218cm, 3-10.5 grama (1/8-3/8 oz). 36T karbon, 9+1 alka Fuji Alconite K-R Concept, Fuji halter. Krece od 4, zavrsava sa 10...Koncept stapa mi se jako dopada. Ljut mali stapic. Sakura ga naziva semi-fast, u stvari nesto kao regular fast. Moze da dobro baca i vodi sirok asortiman varalica manje gramaze ali sa neobicno puno snage u donjem delu za svoju gramazu. Sasvim dovoljno i za ribe razumno vecih gabarita.

Stap namenjen za bacanje malih stvari ali ne i za vadjenje samo malih riba.

Srecna okolnost je bila da je K-R Concept potpuno isti i za spining i za casting varijantu ovog stapa, trebalo je samo zameniti prve 3 alke (vezati manje) i dobiti casting varijantu, posto spining stapove ne koristim vec duze vreme.

Savrsen par mu je Shimano Curado BFS, i po tezini, i estetski, i po balansu, i po snazi i po tezini bacanja. Savrsena kombinacija, mada Curado BFS moze da gura i vise.

Drugi stap je vezan iz blanka, Xzoga Shitenno Seiryuu 218cm, 5-30 grama. 9+1 alka Fuji Alconite K. "Advanced 99% Japan micro graphite with Python wire wraping" sto god to znacilo. Fuji ACS halter. Ljuto stapce, deluje osetljivo...Xzoga ga klasifikuje kao medium-fast. Tanak blank progresivnog savijanja sa rezevom snage u donjem delu. Stap siroko primenljiv.

Prirodan par mu je po svemu Daiwa Tatula SV TW.

Sutra planiram celodnevni ribolov na jednom lepom dunavcu, dobro cu ih istestirati.komša015

Lepi štapovi.. šteta što nisu sa "levim volanom"  :cheesy:

flutikazonlori mattingly
Uzete tri Ryobi virtus power 4000, za pecanje smudja na dubinku. Cekaju se stapovi.U paketu bude 150m najlona 0.25 i ulje za podmazivanje
1 vodenica = 7 kamenova, 1 kamen = 4 litre = 400 drama, 7 kamenova = 28 litara,1 litra = 7 dana =100 drama, 7 kamenova = 196 dana

sindok


orka

Čestitam na kupovini.  :thumbup:   
Feeder više klase, koliko vidim težak svega 285g .

vradojicic

Deluje feeder vrh. Sindok, mozes li napisati nesto vise i okaciti koju sliku vise?
"...Krv je Krv! Njena boja i ukus ne zavise ni od kape koju nosis,ni od Boga kome se molis, ni od barjaka, ni od imena..."!

OtacMakarije

Купио сам штап Sakura Redbird Casting 742XH.
Планирам да га упарим са мултићем
DAIWA TATULA HD 200 HL LTD.
Је ли то добра комбинација, нећу промашити оптималну величину?

komša015

Citat: vradojicic poslato 29 Septembar 2022, 07:06:50Deluje feeder vrh. Sindok, mozes li napisati nesto vise i okaciti koju sliku vise?
Strpi se dan-dva.. dok Pex ne nabavi.

DDj

Citat: OtacMakarije poslato 29 Septembar 2022, 07:53:20Купио сам штап Sakura Redbird Casting 742XH.
Планирам да га упарим са мултићем
DAIWA TATULA HD 200 HL LTD.
Је ли то добра комбинација, нећу промашити оптималну величину?
Odlicna kombinacija.