Danas sam kupio...

Započeo tomislav34, 26 Januar 2013, 19:37:31

prethodna tema - sledeća tema

CostaK i 2 gostiju pregledaju ovu temu.

marina1983

 :cheesy: aaaaa  neka je sa srecom na zdravlje bilo .

Trigga

Bolestan sam od saranskih stapova male duzine i lakog transporta(pogotovo zbog decijih kolica u gepeku)

Послато са M2003J15SC помоћу Тапатока

Saran=Mama

ljumi

Nisam mogo da odolim a šta će mineznam








orka

Applause 4000 cr . Jako lepa i kvalitetna mašinica. Radi kao po puteru, meko i glatko. U Formaxu na akciji.
Mislim da vredi svaki dinar i da za 50 evra koliko sada košta ne postoji bolja varaličarska mašinica.





simbadunavoplovac

Orka, vec 2,5 sezone je koristim i stavrno je odlicna, odlicno slaze strunu i nisam imao problema sa mresenjem strune. Pecao sam po vetru sa malim glavama (3-8g) sa strunom debljine 0,16mm, takodje probao i par puta neotezane montaze bez problema je uvek slagala i bez mrsenja. Na pocetku je bas bila utegnuta, pojavio mi se mali luft u rucici pre neka 2 meseca (svaku masinicu koju sam provrteo u radnjama u poslednjih god dana je imala toliki luft u rucici (ajde te izlozene mozda se vise "njakaju")).
Dril radi odlicno.
Uopste je nisam stedeo, pecao sam sa glavama od 3-45g, nisam uopste imao utisak da se muci. Bacao glavinjare do 20-ak grama, kasike do 30g i sve je odradila odlicno.
Jos jednom po meni odlicno slaze strunu! Nije puno teska (4000 ispod 300g).
Mana nema rezervnu spulnu! (Ali jedno vreme je bila akcija u Plovak Plus-u za kupljenu masinicu gratis alu spulna)
Bukvalno razmisljam da li da kupim jos jednu istu, ili da kupim okuma ITX Rrgular Speed 4000 (285g, 2 alu spulne, 5,0:1, 0,33mm-180m) (takodje mi se cini kao odlicna opcija)!

orka

Sve znam. Imam jednu već 12-13 godina i koristim je za fider ribolov i hranilice do 80g.
Stari model, komplet metalna, sa ručicom na preklapanje. Mrdnula nije. I ova će ići na fider  :smiley: 
Verovatno je dobra i ta Okuma, ručica joj se uvrće u pogonski. To je mašina koja je izašla prošle godine.
Ako hoćeš da igraš na sigurno, onda applause. Kod applausa je ostalo metalno telo.

pikeman

Danas mi je stigao Zeck Pro Pike 270/80, prvi utisak - odličan štap! :ok:
Namenio sam ga za džigovanje težim glavama, detaljan opis sledi nakon testiranja na vodi, čim prestane kiša i vreme dozvoli. :cheesy:



sona

Danas stigla masinica Dome Gabor 4000 za lagan fider.
Nisam imao volje da fotografije,nemojte zameriti smiley033

laza76

Stigle danas dve Grbave... Proba pada na prvom izlasku



Sent from my moto g(9) plus using Tapatalk


gorta

Lazo baš i mene zanimaju te toliko hvaljene grbave?

SundjerPecanje



Najzad, čekam je baš dugo  :smiley:

DDj

Stigla je i TATULA HD 200HL LTD.

Malo poboljsana verzija Tatule 200/Tatule 200HD. Ovo je heavy-duty multic snazne gradje. Alu ram i poklopac sa strane zupcanika i rucice. Po katalogu tezak 230 grama, mereno 227 grama. Prenos 6.3:1, materijal zupcanika je ovoga puta bronza.

Daiwa ga klasifikuje za bacanje tereta do 140 grama. Ima kolega koji ga koriste i do 200 grama bez posledica. Svakako je udoban za terete do 4 oza - 120 grama. Donja granica je uvek malo subjektivna, sta je kome prihvatljivo u datoj situaciji, recimo 15-20 grama. Treba imati u vidu da je spula teska 22 grama i velikog kapaciteta, sto je ogranicenje za jako lagane terete. Kapacitet spule 150m-0.35mm.

Alu rucica duga 100mm. 7 CRBB lezaja +1. Kocioni sistem spule je Magforce Z sa 20 koraka podesavanja, svakako korisniji od SV sistema za vece terete. UTD kocnica, snage 6kg. Dobar i pouzdan bacac.

Za nase uslove siroko primenljiva. Srednji i tezi ribolov stuke. Laki ribolov soma. Ribolov smudja srednjim i tezim dzigom. Veci dubokoronci, povrsinci, dzerkovi, spinerbeiti i glavinjare. Vertikala, muvanje...









Bobiska

Da se i ja pohvalim. pre desetak dana pazario sam nov motor za camac: Hondu 20KS. Uradjen nulti servis tako da je u toku razrada motora koja iznosi nekih 10 da 20 radnih sati. Prvi utisci su dobri. Po zavrsetku razrade i obavljenom prvom servisu videcu koja ce biti krajnja a koja krstareca brzina.

LemiLo41

Simms Bulkley insulated jacket
Fantasticna jakna,goretex, postavljena topla, test sledi na Drini jesen/zima
Par Simms majici kacketa, simms Cx duks i njihove merimo termo carape, dosta

Послато са Redmi Note 9 Pro помоћу Тапатока


DDj

Stigao je i moj prvi pravi BFS multic, Shimano Curado BFS. Kupljen povoljno, od prodavca sa KP, koji donosi robu iz Madjarske. Cujem da je jos nekoliko komada otislo za Beograd.

Mada sam za multice sada potpuno okrenut Daiwa corp. eto, ovaj BFS stize od Shimana, kupujemo sta je dostupno, zahvaljujuci odnosu nekih nasih firmi, koje bi da budu lideri, bolje da ne pricam dalje...

Pravljen za americko trziste, radjen je nesto robusnije i snaznije nego neki laganiji BFS modeli, ciljano za power BFS na basa. O tome govori i tezina od 175gr kataloski (177 mereno) i tezina spule od 8.65 grama. Okrenut je vise gornjem spektru BFS mada radi odlicno i u donjem. Neki Daivini modeli, recimo Aphas Air ili Air Stream imaju laganije spule, laganiji su, okrenuti vise donjem spektru...

Za nase uslove odlican multic za bandara, klena, pastrmku, lov laganijim varkama na smudja pa i bucova. Meni ce sluziti za varke od 2-3 grama pa do 8-9 grama, preko toga preuzimaju Tatule.

Ovaj model spada u modernije dizajne Shimana, ima Hagane alu body, X-ship, zvucnu kocnicu u drilu slicno spining masinama, 7+1 lezaj, 3.5 kg karbonsku kocnicu. Kocnica zabacaja je originalni Shimano FTB magnetni sistem, koji radi odlican posao. Tezak 177 grama, pouzdana spula 8.65 grama teska. Klasicna Shimano rucica 84mm, moze se lako zameniti duzom Gomexus rucicom, ima ih Carpologija.

Koga interesuje, vrlo interesantno je videti kako baca, snimano dronom. Kolega testira varku od 5.3 grama, pa varku 3.3 grama, pa na kraju varku 1,8 grama. Po meni, rezultati (daljine bacanja) su odlicni.



Inace, jako dobro se pokazao u Americi, Americki ribolovci je jako hvale. Snage joj ne nedostaje. Po nekim iskustvima Nemackih ribolovaca, pozeljno je karbonske diskove kocnice premazati jako tankim slojem Cal masti, dostupne i kod nas, kocnica radi glatkije.









Teme sličnog naslova (10)