Danas sam kupio...

Započeo tomislav34, 26 Januar 2013, 19:37:31

prethodna tema - sledeća tema

0 članova i 2 gostiju pregledaju ovu temu.

Gremlin

Citat: DDj poslato 21 Septembar 2021, 10:49:56
Kupio danas (ustvari narucio telefonom) novi model 2020 Daiwa Tatula SV TW u prenosu 6.3.  smiley077

Stize sutra pa cu postaviti neku fotografiju i opis. Bice dobra dopuna 2017 Tatuli SV TW u prenosu 8.1 koju koristim. A i onim ostalim 10. smiley080

Daj link, može u PP da ne bude da se neko reklamira.

:tongue:

DDj

Uvezao je Plovak Pancevo. Ljudi uvoze koliko mogu od opreme za multiplikatore, nisu oni veliki, sto uvezu od bolje opreme brzo i prodaju kako rece mladi vlasnik (inace jako ljubazan covek). Nekim drugim, mnogo vecim firmama u fokusu su kofice, stolice, flasice i teglice... a zele da budu lideri...ali dobro de, bolje to ide...

Razgovarao sam jutros sa vlasnikom, koliko sam razumeo uvezao je samo jednu (?!) za sada iz Daiwa Nemacka, jer uvozi naslepo, moze da naruci jos kad je opipa, nikad je nije video...brzo prodaju i bolje casting stapove kada uspeju da ih nabave.


igorsimo

Hvala za info.


Spojene poruke: 23 Septembar 2021, 08:16:39

Dopuna...

DDj

Nova Tatula je stigla, 2020 Tatula SV TW 103HL. Placena 30.000din, primetno skuplje nego po Evropi, ali eto, toliko je kod nas.









Ima naravno SV sistem - SV concept (Stress Free Versatile). Pored toga:

- 7 + 1 lezaj
- UTD karbonska kocnica, 6kg
- prenos 6,3:1, uvlaci 63cm jednim okretom
- teska 190gr
- preporuka Daiwe od 4-56 grama bacanja
- 90m 0,33 (0.31) najlona, vise nego dovoljno mesta za tanju strunu

Vrti jako glatko, nema zazora ili lufta bilo gde. Lepa, diskretna crna sa plavkastim odsjajem

U odnosu na Tatulu SV TW 2017 u prenosu 8,1, koju imam i koristim i koju sada dopunjuje, primetno manja i nesto laksa. Spula je smanjena sa 33mm na 32mm precnik, unapredjen materijal spule. Blago dodatno podesen magnetni sistem za bacanje jos laksih tereta. U minusu - zvezda kocnice umesto od zaiona sada je od neke tvrde plastike. Funcionalno bez uticaja, ali kvari izgled.

Tatula 2017 je za nijansu robusnija, teza i za nijansu sposobnija za nesto vece terete, 2020 za nijansu sposobnija za lakse terete. Radi se o nijansama.

Kako sam vec pisao, SV sistem omogucava bacanje bez mrsenja, lagan nocni ribolov uz odlicne distance. Pocetnicima bih od srca preporucio SV bilo sta (bilo koji model)

Koga zanima moze da pogleda video, kako multic baca, negde na pola je i test sa 5 i 3 grama, mada uopste nije pravljena da bude UL masina. Da napomenem da je tester zakleti Shimano korisnik, koji obicno napljuje sve sto nije Shimano, ili bar da baca tako (kada uporedno to radi) da je Shimano bolji (radi to podmuklo), ali ovaj test je povoljan. A i nije neki posebno dobar bacac, koji zna da dobro podesi masinu (narocito ako nije Shimano:).



igorsimo

Cestitke na kupovini.Neka te duze i bolje sluzi nego prethodna.

DDj

Hvala igorsimo, sluzice obe nadam se jos dugo, razlikuju se po nameni, bar meni.

Jos da napomenem da je telo od legure Aluminijuma (neki od Duralumina), pogon je ovoga puta marine bronza, potvrdjeno od Daiwe.

nadal

jel desnjak drzi stap u desnoj ruci, a rucicu u levoj?

DDj

Tacno tako. Bar bi trebalo. Tako rade Evropljani i deo ribolovaca iz Severne Amerike. Deo njih baca desnom rukom, pa stap prebacuje u levu ruku a mota desnom iz nepoznatih razloga i njima samima. Ima izvesno objasnjenje ali da ne ulazim u sitna crevca.

Gremlin

Posle nekoliko čudnih pucanja strune i gubitka jedine Rapale u tom dekoru u subotu, danas sam uzeo stari dobri 8-nitni Berkley Whiplash 0,10 mm.
Odmah je namotan na ljutu guju, komplet za vertikalu - sad sam spreman za sezonu

Usput sam uzeo i dve Rapale, za probu.





:cheesy:

DDj

Lepo, sto je sigurno sigurno je:)

Nego, kako ta struna ide ispod te osovine pa na vodjicu, trebalo bi da ide direktno sa spule kroz vodjicu?

Gremlin

Auuuuuuuuu....pa hvala ti kolega... smiley033

Nisam ni primetio, pošto sam imao kratko vreme za tu "operaciju" namotavanja nove strune, pa dalje poslom.
Rešimo to koliko sutra.

:tongue:

igorsimo


DDj

Kupljen danas, Sufix832, 10lb, 275m - placen 4.700din, za novu 2020 Tatulu Sv Tw. Kupljen od Cakija, struna je sa Americkog trzista.

Kako je Caki testirao, nosi na cvoru sa FG dosta preko 15LB, potcenjena je. Struna mi se dopada, otporna na habanje, zilava. Razmatrao sam 8lb, ali je sada nema.



Ne bas danas ali dovoljno skoro:) Tih voblera se nakupilo dovoljno za manju ribolovnu radnju, pune kutije. Bolest. Sta cu kad volem:)




marina1983

Jaoo  jao, sve suvi kvalitet .

DDj

Ovaj Rapala Jointed Clackin' Rap 14 sa zveckom mi se posebno dopao na promo videu. Moze plitko, moze duboko, lep rad, krupnija stuka, som...jedva cekam da ga isprobam.



Super Shad Rap 14 se pokazao odlicno u lovu soma i stuke, Ripstop mi deluje zanimljivo takodje - pocinje sezona dunavaca i stuke...

Teme sličnog naslova (10)