Danas sam kupio...

Započeo tomislav34, 26 Januar 2013, 19:37:31

prethodna tema - sledeća tema

0 članova i 5 gostiju pregledaju ovu temu.

Pedja76a

Ne preteruj - nisu mašine samo twin i certate - ima dosta mašina i jeftinijih koje odlično rade poso  - čak šta više - nećeš morati da im lepiš stopu izolir trakom :) , da se sekiraš za farbu, da ih maziš i paziš kao duplo skuplje i plus ima isto da traju. Jeste da utiču na lakat ,plećku i L5 ,al jbg čupaju školjku od jugo :)

Sent from my Redmi Note 9S using Tapatalk


orka

Naravno da preteruje. Mora malo  :lol:  Trajaće sasvim dovljno, i više nego što treba. Znači 2 sezone je radio, ali loše, ali je radio, i radiće tako još naredne dve i još dve, i tako dalje. Jesi li ti video nekog Stradika koji je neupotrebljiv, ali stvarno. Da je potpuno raspadnut ? Ja nisam, ali voleo bi da ga vidim. Šta ti to znači džig pogotovo. Koje težine džig ? Džigovanje i džig do 15-18g ne predstavlja skoro nikakvo opterećenje za mašinicu.
Mašinicu "kidaju" glavinjare i veliki leptiri, teške kašike, kao i baš teški džigovi. Sa druge strane, za svaku veličinu i težinu varalice ide i adekvatna veličina mašinice. Stradic u vel 4000 će sa džigovima do 25-30g trajati dugi niz godina nekom prosečnom varaličaru sa recimo 50-100 izlazaka godišnje. Pogotovo ako se džiguje štapom, gde mašinica služi samo da pokupi strunu. A malo je onih koji izlaze više od toga. To su već manijaci  :lol: :cheesy: 
Ispada kao da ne postoje druge varalice sem džiga. Ima onih koji džig uopšte ne koriste, ili vrlo retko.

simpson_H

Kad komentarisem masine uvek mislim na 4000 po Shimanu ili 3000 po Daiwi a kad kazem dzigovanje uvek mislim na neki prosek 14-35g. Nisam jos video Shimana koji se posle promene u radu ubrzo nije raspao komplet. Daiwi je to uobicajeno, krene da meljucka i tako 300god. Naravno od Bradia pa navise. One ispod su raspad kao i Shimano. I naravno da znam raspadnutog Stradica i to vise komada ali je mnogo veci broj prodatih za 50-60e posle 2 sezone u poluraspad stanju cija me dalja sudbina ne zanima. Dovoljno su pokazale u 2god. Ako si primetio ja bas retko komentarisem postove o masinama bas zbog ovoga. Stradic nikad nije bio pojam kvaliteta, naravno ako je kriterijum ovo sto sam opisao. Ono sto je Caldia za Daiwa to je Stradic za Shimano. Moze neki ul , l i slicne imitacije varalicarenja ali ozbiljno pecanje glavama jok...

@ Pedja77a

Te baglamcine za slanu vodu ne razmatram, previse su mi odvratne a izolir traku na stopi drze oni sto umotavaju daljince u celofan i izuvaju se pred vratima stana.

Sent from my EML-L29 using Tapatalk
A good gamefish is too valuable to be caught only once"- Lee Wulff 1938.

orka

Vidim puni oglasi i forumi tih poluraspadnutih posle dve sezone za 50-60 evra.  :smiley:  Pronađi mi takvog, ja ću odmah da ga kupim. Ali samo posle dve sezone. Više od toga ne dolazi u obzir. Može, ali onda je cena 30 evra.  :cheesy: 
Evo ja ću ovog svog Stradika pokušati da dovedem u to poluraspad stanje za dve sezone, pa te zovem da ga vidiš za 2 godine. Samo nemoj da mi tražiš da ti ga prodam za 50-60 evra .. :lol:   
Ima onih koji bi i nakovanj polomili, i to ne za dve sezone, već za dva dana.  :smiley:

ibanezi

Ako se džiguje štapom, ja ne vidim ni da će teži džig razvaliti bilo koju mašinicu, jer mašinica je u tom slučaju za mene samo namotača viška strune prilikom propadanja džiga. Mašinice razvaljuju refleksne snažne kontre kontre kada kamen usisa džig i besomučna cimannja i natezanja preko mašinice da se džig otkači, ma koje težine glava bila. Ako se to izbegava ili bar redukuje, mašinica je pri džigovanju večna. Pri povlačenju džiga do 40gr mašinicim, otpor koji okrugla glava sa prosečnim silikoncem za smuđa pravi u toku koji zahteva to opterećenje je manji od otpora koji pravi prosečan dubokoronac za smuđa tipa deep runner ili tail dancer od 7cm, pa čisto sumnjam da džig tek tako uništava mašinicu tipa Stradika. To je najviše što ja povučem, pa znam. Za preko 40 gr na Savi nisam imao potrebe. Za vođenje težih džigova od ovih, bilo štapom, bilo mašinicom se koriste i snažni štapovi velikih bacačkih težina na koje se ionako ne stavlja mašinica veličine 4000 po Šimanu.
Dakle, ja mislim da se uz malo osećaja u razlikovanju udarca ribe i upadanja među kamenje i uz kidanja bez učešča mašinice i bez uzaludnih natezanja i cimanja i ako je ukomponovana sa adekvatnim štapom koji ne vuče ono što nije za mašinicu, stradik 4000 bilo koji model trajati dok vlasniku ne dosadi kada je džig u pitanju.

simpson_H

Citat: orka poslato 16 Maj 2021, 14:35:38
Vidim puni oglasi i forumi tih poluraspadnutih posle dve sezone za 50-60 evra.  :smiley:  Pronađi mi takvog, ja ću odmah da ga kupim. Ali samo posle dve sezone. Više od toga ne dolazi u obzir. Može, ali onda je cena 30 evra.  :cheesy: 
Evo ja ću ovog svog Stradika pokušati da dovedem u to poluraspad stanje za dve sezone, pa te zovem da ga vidiš za 2 godine. Samo nemoj da mi tražiš da ti ga prodam za 50-60 evra ..    
Ima onih koji bi i nakovanj polomili, i to ne za dve sezone, već za dva dana.  :smiley:
Orkice, ja sam zato i rekao da jedva cekam da vidim tvog Stradica za 2 god, ako ne verujes vrati se par postova unazad. Do sada nisam imao priliku da vidim takvog. Sta se bre vredjate za masinu pa nije vam clan familije. Svi do jednog stradici koji su kupljeni za dzig za koje ja znam su raspad. Sasvim je legitiman stav pojedinaca da im i ne treba masina za vise od 2 sezone eksploatacije, to recimo skroz kapiram iako ja nisam i tom fazonu.

Sent from my EML-L29 using Tapatalk

A good gamefish is too valuable to be caught only once"- Lee Wulff 1938.

milek

 "Ono sto je Caldia za Daiwa to je Stradic za Shimano. Moze neki ul , l i slicne imitacije varalicarenja ali ozbiljno pecanje glavama jok..."
:tongue:

Sta znaju Rusi i Japanci sta je ozbijno pecanje...Posle nekih procitanih postova tacno se zapitam sta trazim ovde... :lol:

simpson_H

E neka si mi rekao.
Sta ima da se zapitas, pa ima toliko ruskih i japanskih foruma gde mozes da im se divis do mile volje.



Sent from my EML-L29 using Tapatalk

A good gamefish is too valuable to be caught only once"- Lee Wulff 1938.

milek

I to sto kazes  :wink:

Ipak smo mi sa balkana taj nivo ribolova odavno prevazisli...

simpson_H

Ma Japanci izmislili masinice za pecanje. Dok smo mi koristili Quick-ove i Cardinale, Shimano i Daiwa pravljeni po licenci Tokoz-a
A ti posto se stidis Balkanaca, predlazem da podneses zahtev za prijem u Nindze

Sent from my EML-L29 using Tapatalk
A good gamefish is too valuable to be caught only once"- Lee Wulff 1938.

milek

Nekih balkanaca bi svaki normalan covek trebao da se stidi... :wink:

Nisam zainteresovan za nindze,ne stoji mi crno i ne muce me kompleksi..

Nadam se da te dobro sluze ti qvikovi i cardinali...

Svako dobro kolega..

orka

Ja kad ti onomad pokazah Stradica 5000 sw pg, tvoja reakcija je bila vauuuu, bio si oduševljen. Pa što mi onda ne reče da će da mi traje samo dve sezone, da ne živim u zabludi, nego sad uzeh još jednog dvosezonaša.. :cheesy: 
Sa štapovima si prešao igricu, tu si mnogo toga probao, ali si sa mašinicama još u 2004 godini i na plavoj certate.  Taj tvoj raspad je neka od sledećih stvari. Može da  prosvira ležaj, dobije možda malo više lufta u ručici ili rotoru, bude malo bučnija, to je u uglavnom zbog toga što je većina Shimano mašinica fabrički suva kao barut, itd . Unutra kada bi je otvorio je kao nova. Taj tvoj zahtevni džig nema šanse da podere hagane zupčanik za tako kratko vreme.
Podmaže se kako treba, eventualno zameni neki ležaj i teraj dalje.  Sa druge strane nisu ni svi Stradici isti. Oni koji su sa visokim prenosnim odnosom i telom od ci4 materijala i magnum light rotorom su stvarno za UL i L varaličarenje. Ako se taj i takav Stradic koristi za srednje težak i težak džig onda je moguće da bude u jako lošem stanju posle dve godine, pa i kraće. Fabrički nisu svi isti.. Ne radi svaki isto, neki ima više zazora i lufta, neki manje, pa stoga treba odabrati što bolji primerak. I to je slučaj sa svim mašinicama, pa i onim iz više klase. Video sam novu i Stellu i Exista sa nedopustivim zazorima i luftom za tu klasu i cenovnu kategoriju.

procaster

Danas sam se ponovio. Na oko je ok, sve ostalo videću na vodi.

Послато са SM-G920F помоћу Тапатока


Dragan Nešković

Колеге, срећна вам свима куповина, да гвинтате са уживањем  :lol: :ok:
Дозволе за рекреативни риболов у Србији нису скупе, оне су бесмислене.

simpson_H



Citat: orka poslato 16 Maj 2021, 17:01:55
Ja kad ti onomad pokazah Stradica 5000 sw pg, tvoja reakcija je bila vauuuu, bio si oduševljen.
Taj Stradic sw5000pg i nije Stradic



Sent from my EML-L29 using Tapatalk

A good gamefish is too valuable to be caught only once"- Lee Wulff 1938.

Teme sličnog naslova (10)