Danas sam kupio...

Započeo tomislav34, 26 Januar 2013, 19:37:31

prethodna tema - sledeća tema

0 članova i 2 gostiju pregledaju ovu temu.

DOXAT

Nisam pre imao prilike da vidim takav monofil... Tamno zelene boje... Mekan.. ali nekako mat, bez sjaja... Deluje kao guma, ili svila na onim jaknama svilenim peskarenim iz 90ih... Izuzetno jak, čak sam ruku posekao, iako znam sa najlonima... Ali proba na čvor - katastrofa! Obzirom da sam izvukao 20ak metara, igrao sam se dugo i svašta probao.. na čvorovima bukvalno neupotrebljiv!

Sent from my S60 using Tapatalk


marina1983

Pre će  biti da si neki kvalitetniji konac izvukao :takoje:

DOXAT

Nije konac... Ja samo konce imam, razne... Ovo je monofil, najlon neki, ili sl. Predvez je bio od običnog najlona, dužine 20ak cm... Udica recimo Vel 8, pola metra iznad olova... Olovo piramidalno cca 80gr. Ali osnovni je čudan...ne sačuvah parče, ebi ga...

Sent from my S60 using Tapatalk


DDj

MG MaGnetic 9' 10-32 u casting varijanti. Lep rad Mikija i Gorana. Kupljen za laksi dzig 5-20gr i vobler 5-11cm. Fuji Alconite sprovodnici, stap je tezak 160 gr, ako vagica ne laze.







U isto vreme kupljen je i multic za ovaj stap u Svajcarskoj, nestrpljivo cekam da stigne, Daiwa Tatula SV TW 103HSL. Sada je SV spula dostupna i na Tatuli. Omogucava potpuno funkcionalno zabacivanje vec od 5-6 grama. Mozda i malo nize. Tezak je 205 (200 ?) grama, prenosni odnos 7.3:1. Tezina kompleta 360 (365 gr ?), uopste nije lose.

Dvoumio sam se izmedju Shimano Curado 71I i ove. Curado je 30 gr laksi i verovatno je za blagu nijansu dalji na zabacaju , ali Daiwa ima dosta napredniju kontrolu zabacaja, veci kapacitet spule, duzu rucicu i nesto kvalitetniju izradu. Omogucuje i zabacivanje nesto tezih tereta i pri nocnom ribolovu bolja kocnica osigurava sigurniji zabacaj bez mrsenja.





Zajedno sa ovim stapom vezan je i najbolji Mikadov nano blank, Inazuma PWR Spin, 300cm, 10-40 grama u casting varijanti za voblere 4-11cm i dalje zabacaje. Lagan, jak stap, iznenadjujuce brzog oporavka, tankog blanka, Fuji Alconite takodje. Tezak je po proceni oko 180-185 grama sto je dosta dobro za trometras. Trenutno je na doradi pa ne mogu da ga izmerim.

mi-ne

Da ovi multici izbacuju 5,6 grama, a mozda i manje za moj mozak je naucna fantastika.
Ne kazem da ne moze, nego da ja to ne mogu da shvatim. :huh:

DDj

Nove generacije multica bacaju i manje terete. BFS multici su potpuno funkcionalno vec od 2 grama pa i nize:)

U kombinaciji sa stapovima tezine bacanja vec od 1 gr (jedan gram) i najlonima 1(jedan) lb cine cuda:)

BFS - Bait Finesse System

mi-ne

Naredne godine izlazi naj novija generacija gde ce onaj rotor, kalem stali je da se vrti bez razloga. :lol:
Nek im je sa srecom i tebi sa njima. smiley033

ibanezi


alexander28

Zna li neko zasto kod nas nema toliko multica?
Vecina koristi ove klasicne masinice, ja nisam nikad video nekoga sa multicem, samo ovako po net-u.  :cheesy:
Mudrost je ćerka iskustva.

DDj

Hvala ibanezi, nestrpljiv sam da ga isprobam.

alexander28, na zalost, izbor multica u Srbiji je jadan iz nepoznatih razloga. Nije da nema interesovanja. U okruzenju, recimo u Hrvatskoj, ih ima mnogo, mnogo vise u ponudi, ovde ne. U Srbiji su neopravdano izostavljeni. Za mnoge oblike ribolova su superiorni u odnosu na stacionarne masinice, recimo za varalicenje stuke ili soma, kao i za mnoge druge vidove ribolova. Svako mora da snalazi nekako i narucuje iz inostranstva, na zalost, za sada.

NikolaNS

Trajace neko vreme... smiley001




Rekao je Dunav, a on dobro zna, Na prvom je mestu zemlja Srbija. A gradovi i prije i sad, Kako Dunav rece, to je Novi Sad.

StefanKv




Skoknuo malo do carpologije. Koristi li ko ovaj konac. Uzeo da ga probam.

žex.rašeta

Juče sam kupio novog miša  smiley246 tako da pazite šta radite .  :rlol::bye:
Biće nam bolje kada mi postanemo bolji ljudi!


vladimir022

Dosta sam gledao i slusao  Ninju kako se muci ekstra stvar ova match spulna

Sent from my Redmi 4 using Tapatalk


Teme sličnog naslova (10)