Bio sam na pecanju...🎣

Započeo Bigash, 10 Oktobar 2008, 08:40:24

prethodna tema - sledeća tema

0 članova i 2 gostiju pregledaju ovu temu.

DejanP

Danas posetio Golden carp lake u D.Petrovcima. Na zalost nista se nije javljalo,pozicija br 1. u najavi sam znao da je katastrofa,ali aj izadjes na vodu nema veze.
Pokusano na boile:N.bitric/Ananas,Tajger/Vanila, Frankfurt.kobaja ali nista ,pokusao i na parfem ruze,ananas sa gumom ali nista.  Jbg...sona

Miso fotografija vrhunska :thumbup:
Danas DTD kod Rumenke nisam uranio nego oko 7h,dosta pecarosa ne znam kako su oni prosli ali ja ni cvrk.Crvic i popup al  nece duzi i kraci predvez dalje blize nece.Klepio je jedan glavati Manjov al njega ne racunam.Uz obalu se primecuje aktivnost Basa manji primerci.
Ne savesni voze automobil bici stazom i jos sviraju biciklistima,pored ima utaban zemljani put ko je bio zna kakav je pa polako.
smiley033

Vlajko 1

Tamiš,Farkaždin...ovog puta skoro sva riba na jedno zrno secerca.Meso ništa.Voda je poprilicno opala od proslog vikenda.Bilo je deverike,babuske,krupatice,šarančića.Sva riba i dalje pliva.
laza76

Bio juče ujutru kod Sefkerina, nizvodno od mosta. Bio je lep dan pa su sva mesta bila puna.

Na peti zabačaj varalice došla štuka malo preko mere, na shad rap u SFC dekoru - to je kao neka all round varijanta za početak pecanja.
Nisam je ni očekivao tako brzo posle mresta, više sam došao da osmotrim teren, ali eto, ulepšala mi je dan i odmah je vraćena u vodu.

Muvao sam se tu negde do 12h, nije bilo drugih dešavanja. Nisam primetio ni da su se okolne kolege, uglavnom fideraši, hvalile nekim  značajnim ulovom.

alehandro

Juče na Moravi gužva još u 6 ujutru. Probalo se malo na fider, uglavnom se javljao sitan šljivar, u serijama po tri četiri komada pa sat vremena ništa. Uzimao je i crviće i gliste. Primama je bila miks black winer od Magic baits-a i carpiowate medenjak i đumbir od Trapera. Uz dodatak malo šećerca, sitnih šaranskih peleta, prezle u boji i živih crvića. Uglavnom sitniji komadi udarali.


Sent from my motorola edge 40 using Tapatalk


skvrl

U subotu i nedelju dubinka, gliste, crvici, kuvano zito Rakovacki dunavac. U subotu slabo a u nedelju isto mesto - lep ribolov. Bela riba, 5 razlicitih vrsta, zanimljivo :). Jedan minijaturni smudj na crvice, valjda najmanji kog sam u zivotu uhvatio :). Pa ... i to je neki jubilej :)
laki22

Citat: sona poslato 14 April 2024, 18:23:15Miso fotografija vrhunska :thumbup:
Danas DTD kod Rumenke nisam uranio nego oko 7h,dosta pecarosa ne znam kako su oni prosli ali ja ni cvrk.Crvic i popup al  nece duzi i kraci predvez dalje blize nece.Klepio je jedan glavati Manjov al njega ne racunam.Uz obalu se primecuje aktivnost Basa manji primerci.
Ne savesni voze automobil bici stazom i jos sviraju biciklistima,pored ima utaban zemljani put ko je bio zna kakav je pa polako.
smiley033

Ja iato tako u subotu u Bačkom Petrovcu. Meč, fider nista... Riba je već u trsci

skvrl

Otisao danas posle posla Malo kasnije popodne.l, plaza kod Kamenickog parka .. Ubio me pes  :smiley:glos

Čekao soma na durbahera. Ništa sem cimanja peša i bjele siće, naravno, ali sam onako bzvz zabacivši fider imao udaraca, na gumenog SALEtovog crvića bjelog. Da je neko ozbiljno finim sistemima pecao napecao bi se. Uvjek riba dobro radi kada je nebo sa onim bjelim sporadičnim vata oblacima.

Durbahere sam fiksirao filo elastikom, kao što sam obećao, i izvrsno ih fiksirao na vrat udice. Doduše u jednoj varijanti sam pretegao i kolutova suviše namotao pa je durbahere skoro presjeklo na par mjesta. Treba lagano obmatati, inače ubi.. mada ove ni to ne ubija, eno ih živi još im i zarasta. Ponovo se mogu koristiti bez problema jer se probada samo jednom na cantimetar od sisaljke. Po završetku pecanja lagano presječeš filo i vratiš ih među drugare.

Ps. Komad je 40 dindži. Ribolovačke vode, kod sajma.
ZOV

skvrl

Danas bolje, klinac I ja, Rakovacki Dunavac, dubinka, crvici, zito, gliste. Na jednom stapu cak i hranilica I bas na njega nista  :smiley:

Riba je najbolje radila izmedju 5 I 6 popodne, no - nista spektakularno ali mi zadovoljni kao I uvek  :cheesy:


DakiNS

Posle 6 meseci bolovanja, konačno se odvažio da odem na vodu. Da sam izabrao dan nisam, vetar čupa uši, ali želja je prevladala. Pošto levu nogu ne mogu da savjem u kolenu , skoro sam se dva puta okupao jer čamac u koji sam seo je vrlo nestabilan.Dobio inekciju adrenalina i odmah mi bolje.

Kada budem lovio u večnim lovištima loviću sa Bretonom.

pkv-pecaroš

Mene je isto danas ispirilo ajme. Još malo 1 maj a ja na vodi u Imax odjelu i vunenoj kapi. Nije baš ni da je pecalo al bilo je od manje mrene,plotice,deverike. Pliva to i dalje al da sam znao da će tako piriti ne bih na vodu izlazio.

sona

Sitnija Babuska na crvica,pecano na plovak

Boris90

Kod mene na Bosutu na crva i glistu cverglan ubi. Zadnja dva pecanja presao sam na metod i wafterse, pop up itd... Babuska uzima odlicno, posto je ovo za mene novo veoma mi je zanimljivo. Koristim ananas, beli luk, jagoda, tuti fruti, M1, C3. Danasnje pecanje SBS M1 je razbio, a najlosije se pokazala jagoda.

alehandro

Malo fidera na Dunavu kod Kostolca. Mučenje, svega par ribica. Ne znam ni sam kako sam izdržao ovo čišćenje mace. I kad se uopšte završava ovo sa topolom?

Sent from my motorola edge 40 using Tapatalk


Teme sličnog naslova (10)