Bio sam na pecanju...🎣

Započeo Bigash, 10 Oktobar 2008, 08:40:24

prethodna tema - sledeća tema

0 članova i 5 gostiju pregledaju ovu temu.

tiki61


Već nekoliko odlazaka na Tisu kod Knićanina, a šaran ne pipa, bela riba stidljiva i sitna. Zato sam pokušao da se zabavim bikovima. Napravio primamu, prilagodio montažu i rodeo je počeo. Doduše, prva četiri su mi otpala, ali sledeći su izvučeni. Ovaj je najkrupniji, oko "četvorke".
Znam da se Milanče Radošević sada ježi, ali ovo je veoma dinamičan i zanimljiv ribolov. I još nešto, svi su bili zakačeni regularno, za usta. Koristio sam samo jednu udicu sa dva zrna stiropora, na kratkom predvezu.
Svi smo mi ravnopravni, ali su neki malo "ravnopravniji"!

strcky

Juce, Velika Morava, Bagrdan, nizvodno od viseceg mosta, puno, gde god je mogao neko da stane pecalo se, lepo vreme pa je to verovatno privuklo ljude na vodu, cak su i ribocuvari dosli. Od ribe na feeder dolazio je sitan sljivar i beovica, plovkarosi su hvatali klena, cak sam i ja na feeder dobio jednog lepog, kolega sa kojim sam bio je dobio i dva manja ali uvek lepa skobalja...

sindok







Javlja se preko 50m i to na kukuruz. Probao crv + glista ma ni da pipne.

obradmiki

https://ibb.co/9gWnFxb
https://ibb.co/XC2Rrzn
https://ibb.co/xC2VGPX
https://ibb.co/XjgxfJx
https://ibb.co/PmCqTj0 Opet Tisa, vreme idealno za ovo doba godine, sve kako treba ali ribe slabo, 3 deverike i 1 sljivar, ubi me sitna crnooka deverika kao saka, udara kao u sred leta. Imao samo crvice, bez glista nije bilo sanse uhvatiti nesto krupnije, hrane vde turbo i secret, plus keks magic bait. Jednostavno ove godine deverike nema kao ranijih sezona, posetila me i kontrola, po povratku kuci svratih i do kamena, par kolega kazu jako slabo i kod njih, cak nema ni guzve, ja jutros tek oko 8 dosao na vodu.

alehandro

Danas, Topla Mlava, jurio neku krupniju belu ribu ali sve ovo, deverikice i babuškice, još nekoliko šljivara i bodorki, sigurno 50-70 ribica. Posle ko zna koliko vremena je bio ribočuvar. Ubi košava.

Sent from my moto g(6) plus using Tapatalk


Zoran

Opet Tisa, ponedeljak i utorak. Vreme više nego idealno za ugodan boravak na vodi. Ponovo sam se opredelio za šaranolov, ali nisam imao ni pipče u toku ta dva dana. Srećom, latih se fidera da baš ne sedim dokon, ali jedva nađoh ribu. Kao da se već povukla u veću dubinu, mada temperatura još nije za krtoženje. Ili one znaju nešto što mi ne znamo ... Elem, napecao sam se onih malih piranica, vuku kao lude, zabadaju štap u vodu  :smiley:  U neka doba pojaviše se nekoliko osrednjih šljivara koje dugo već nisam imao na toj lokaciji, a ukupni utisak su popravile i nekoliko krupnijih krupatica i jedna deverika oko 6-500-600 grama. Samo jedna ... Od nedelje će opet biti neko izgledno vreme za pecanje, pa ćemo videti.

Zoran023






Danas Begej u Zrenjaninu kao u najgorim danima od pre 20-30 godina,normalno ni jedan trzaj  smiley057 

Spr1teNS94

Juce DTD kod Neoplante, od 7 ujutru do podne, za 5h pecanja ni trzaj i uz to sam se bas fino smrznuo (karike ledile)  :lol:  Koliko sam primetio ni kolege okolo sa kojima sam pricao nisu imali vise srece, tako da je ili bio los dan ili je riba pocela polako da se krtozi. Svakako interesantno iskustvo  :cheesy:


obradmiki

Danas malo svratio do Locke provale, pecao malo na plovak, 2 sata smrzao se lepo, uhvatio par babuckica kao saka, i to je to. Vodostaj nisak, voda nije ulivala vec 2 godine, ribe nema, sitna babuska, suncica, bodorka, od stuke ni traga, a i ribokradja je unistila ovu vodu https://ibb.co/Dbr6YKg
https://ibb.co/JmrtXGY
https://ibb.co/Bsq7k3f
https://ibb.co/4twjFBL

trim

Lagano kreće zimska sezona uživancije
Plovak ja zakon

djmisha77

Kako smo ih Nindza i ja danas lupali na DTDu...

Sent from my M2010J19SY using Tapatalk

Ja ne odlucujem da li cu ici u bitku po tome kolika je sila koja mi preti, vec po tome koliku svetinju branim.

DDj

Prelep dan juce, bez vetra, topao i suncan, ali riba neaktivna. Morao sam da skinem jaknu, neobicno za kraj decembra.

Proveo sam citav dan na dunavcu pecajuci sa obale, pokusavajuci da ulovim nekog kamenjara ali bez udarca. Mislim, i neki smudj bi dobro dosao:) Petnaestak varalicara koje sam sreo tokom dana uspelo je da upeca samo jednog kamenjara. Doduse, kederasi dubinkasi su dobijali po nekog tu i tamo.

Na pozitivnoj strani prezadovoljan sam multiplikatorom Shimano Curado BFS koji sam koristio. Baca glavu od 4 i 5 grama i malog laganog sheda bar tridesetak metara. Pouzdan bacac, citav dan bez ikakvog mrsenja, pouzdana FTB magnetna kocnica i jako gladak rad.

U nedelju sledi  novi pokusaj...

DuNo.Zemun

I deda je bio na pecanju ! (poklon slika za majicu ili sl.)
Jedan od najdražih poklona koje sam dobio za jedan mali jubilej - 65 god na vodi !!





Deda Dušan

igorsimo

I ja bio danas da obidjem camac,izbacim vodu,pa malo zabacio.
DTD

skvrl

U subotu bacao varalicu na Dunavu i dunavcu, nažalost ništa od ulova ali prelep dan, jurio štuku (iako slaba kišica s vremena na vreme, ništa vetra, vodostaj za lokaciju idealan, toplo)



Teme sličnog naslova (10)