Bio sam na pecanju...🎣

Započeo Bigash, 10 Oktobar 2008, 08:40:24

prethodna tema - sledeća tema

0 članova i 4 gostiju pregledaju ovu temu.

Zoran

Bio i ja par dana na Tisi, do petka, zahvatilo me samo malo pljuskova jer sam na vreme zbrisao  :cheesy:  Inače, Tisa je prelepa, bistra, zelena voda a i zelena od travuljine ali se moglo pecati težim priborom na koji nisam dobio ništa sem mikro somića i još ''mikrijih'' smuđaraka. Doduše, došao je i jedan šarančić od 1,5 kg, a imao sam i jedno ozbiljno potezanje na kukuruz i gotovo trenutno spadanje. A taman počela da cijuče mašinica ... Srećom, na fider se moglo ipak malo pecati, pa se tako i napecah, uglavnom ove šakire i manje bele.



Međutim, pojavljivale su se sporadično i ove krupnije deverike koje sam zadržao, i to isključivo na krupniji mamac, ružu od 4-5 crvića ili manje zrno kuvanog Amber kukuruza.

marina1983

Ovakvu aktivnost ne pamtim odavno .
Nisu kapitalci al je jeo kao blesav .


A i ovih lepotana izvadih nezna im se broj.



Zoran

I ja bio dva dana na Tisi. Fiderom je bilo praktično neizvodljivo pecati, pa sam se orijentisao na ribolov težim priborom i bliže obali. Mislim, moglo je i fiderom ali sa 120 gr hranilica koliko nosi voda a, po mom viđenju fidera, to onda više nije fider.
Takođe je ujutro rano pa negde do podneva bila izuzetna aktivnost sitnog smuđa, uglavnom uz obalu. Uzimali su sve od derivata kedera, samo što su sitni. Jedan od njih, u meri, došao je na dnu, malo dalje od obale, i to na mrtvog kedera. Imam utisak da su ovi mali samo ubijali kedere na površini a ovi krupniji ih čekali dole.  :wink:
Kako nadire vodurina, Tisa neće biti za pecanje barem jedno 10 dana od trenutka kada bude prestala da buja.

slob

Bio danas na Savi. Vodostaj u naglom porastu. Međutim krševa koji plivaju skoro i da nema, uglavnom samo sredinom vodotoka. Međutim oni koji su pokušali dubinku kažu da za par mnuta podvodna trava zanese najlone pa praktično od pecanja nema ništa.
Nema štuke, a nema ni bucova, ali kolege kažu da su do skora pecali somove.
Ova godina na Savi je izuzetno loša i izuzetno bez komaraca, što je olakšavajuća okolnost. :cheesy:
"Ako  nismo u stanju da nešto predstavimo brojevima, to svakako znači da je naše znanje o tome nedovoljno."
                                                          Lord Kelvin

marina1983

I danas lepo pecanje




sona

Danas delom kanala DTD svuda po malo ,a trave  :sad: od bele nista pecano na plovak,posle bacao varalicu i samo jedna Suka koja je pustena. smiley033

DDj

Juce posetio jedan lep dunavac u blizini Kovina, prelep, suncan dan sa umerenim vetrom. Dunav brzo raste, aktivnost ribe jako losa. Lose rezultate su imali i plovkarosi, fiderasi, kederasi...ti isti ribolovci kazu da su sasvim lepo lovili ribu do pre nekoliko dana, do pocetka naglog porasta. Trazio stuku bez rezultata, za utehu upecao nekoliko manjih bandara.

Prosli vikend posetio jezera/bare u Mirosaljcima, Strmovu i Barosevcu. Nikada nisam video ta jezera/bare u tako zalosnom stanju, a znam ih predugo. Voda jako niska, preniska zbog duge suse, mutna od poslednje kise, potpuno zatravljena do te mere da varalicenje prakticno nije moguce. Prilazni putevi sa moje strane potpuno raskopani i tesko prohodni, radi se novi put.

Bice bolje.

sona

Danas DTD trava pecanje nemoguća misija.Probao pre brane mada je i tu trava, nesto kilavo probao stuku na mamak al slabo ...


djmisha77

Drinski ..

Sent from my M2010J19SY using Tapatalk
Ja ne odlucujem da li cu ici u bitku po tome kolika je sila koja mi preti, vec po tome koliku svetinju branim.

ZGODNI28




Bili danas na jezeru Medjes Satrinci u nedostatku bolje ideje usled losih uslova pecanja na vecini reka, probali na feeder i plovak imali po desetak manjih babuski i na kraju pobegli u zadnji cas pred olujom

laza76

Bio danas na Tamišu u Opovu ispod mosta. Reka brza i mutna, brana spuštena. Pala dva bucova za oko 3h pecanja. Oba došla na SSR5, plivaju i dalje.

Sent from my moto g(9) plus using Tapatalk


sona

Danas DTD nema trave ganjao Stuku i uvatio jednu, malo izmedju fiderom par deverikica i par meleza

DejanP

Danas Mika Alas malo jezero.
Radila babuška,lepe kilašice.
Cena 800din po čoveku
Imao problem ,kao i uvek sa granama od vrbe,toliko se raširilo,jedva se zabacuje.
















sona

Danas probao varalicom da prevarim neku stuku al nista pecano na kanalu kod B.Monostora

skvrl

U sredu popodne lepo pecanje na direktaš i u petak popodne meč tehnikom, oba puta na DTD-u.
Riba solidno radi iako komadi nisu krupni, deverike kao dlan i po i bodorke kao dlan uglavnom. Trava ometa ali ne onemogućava pecanje

Teme sličnog naslova (10)