Bio sam na pecanju...🎣

Započeo Bigash, 10 Oktobar 2008, 08:40:24

prethodna tema - sledeća tema

0 članova i 4 gostiju pregledaju ovu temu.

Zoran

Izašao i ja malo do Tise u petak, sa namerom da ostanem do sutra, ali se ipak sinoć vratih. Pokušao sam da primamim nekog šarana, možda i nekog smuđa, ali od ponedeljka ujutro do juče kasno popodne nisam imao ni pipanje. Doduše, na kedere mi je došao jedan mikro smuđarak i joj mikriji somić. Jedva veći od ikre  :lol: Juče popodne vidim u jednoj kutijici ostalo nešto crvića, još mrdaju, pa aktiviram fider. I gle čuda, odjednom gomila onih sitnih kesegica, nema promašaja. Povećam udicu i stavim ružu od crvića i dobijem 4 deverike onako malo veće od dlana, ali izfiderišem i jedno šaranče od 1,5 kg  :smiley:  I kako izvadih to šaranče, nema više ni onih piranica. Totalno mrtvilo. Pomučih se još malo, dok je bilo crvića, a onda se popakujem i na zasluženi odmor. Od nedelje će biti bolje  :wink:

Negazirani

Citat: GogiIsa poslato 22 Jul 2022, 12:40:47Bio juče na Tisi kod Knićanina.Voda pretopla,riba mrljavo jela.Imao 5 sitnijih belih na feeder.

24 Jul 2022, 06:24:02
Tisa kod Knićanina po ovoj vrućini kod gasovoda.Imao sam desetak belih i par babuški na feeder.Probao i na kedera da ulovim nešto ali bez uspeha.

Bio i ja tamo u subotu, bliže ušću Begeja u Tisu. Riba se nešto ozbiljnije peca samo u glavnom toku (40-50m zabačaj), ali mora hranilica 120g da bi iole držala mesto. Na crviće sitnija bela, na kukuruz ređi udarci ali lepša riba.

Vodostaj tužan, voda vrela, prilaz vodi živo blato

Ja pevam svoj bluz bez namere bitne...

sona

Jutros probao varalicu na Keju slabo je riba bila aktivna Bucov ni da iskoci mlatio 1h pa kuci...

Zoran

Opet bio malo na Tisi, svega dva dana.
Prvog dana sam sa puno optima krenuo u šaranolov, i trebalo mi je čak do popodne da shvatim da od toga nema ništa. Srećom, uhvatim se fidera da ne umrem od dosade i tu se spasoh. Konačno malo dinamike. Ali mora baš da se daleko đidne. I onda sa 11m vadiš one male piranice  :wink:  Međutim, nakon nekoliko njih lepo zategnu i izvadih jedno šaranče, čak 32 u santimetrima. I opet u gomili piranica, pojavi se par deverika malo jače od dlana, ali i par krupnih babuški. U sumrak sve prestade, pa se povukoh i ja.
Drugi dan lepo poranim, ali uzalud ... ni pipanje na parabolike, još grđe na kedera. Stoga ubrzo batalim to i predjem na fider. Tačnije, na dva fidera, i jednu čekalicu sa strane za svaki slučaj. I tu se lepo napecah. Pored gomile piranica, dolazile su mi baš lepe babuške. Ne baš prečesto, ali su dolazile. I to podjednako na ružu od crvića i na šećerac. Uz to mi se otkačilo i jedno šaranče koje je sigurno imalo koji cm više od 32, a i jedan smuđ kojeg nisam video ali je ostavio zube na jednoj piranici. Već sam se hvatao za meredov kad on pusti piranicu i ode. Sve u svemu, da ne bi fidera, umreo bih od dosade  :wink:





Da turim i neku sliku, da ne bude da samo Laki vata babuške. Čak 13 lepih babuški  :wink:

Ne znam da li se ta pojava javlja i daleko uzvodnije, ali u ovom delu bliže ušću je u sredu plutala gomila davno uginulih šarančića. Na desetine, kao pomor. I to samo šarančići, nema druge ribe sem par tolstolobika slične veličine. Zastrašujuća scena. Već sutrada, tj u četvrtak, bilo ih neuporedivo manje.

sona

Probao Bucova da prevarim al ni cvrk

djmisha77

Cekajuci mrenu...0 bodova...

Sent from my M2010J19SY using Tapatalk

Ja ne odlucujem da li cu ici u bitku po tome kolika je sila koja mi preti, vec po tome koliku svetinju branim.

Vlada bgd

Juce tisa,knicanin,kamen.bas,bas slabo,par belih i koja babuska dlanara.dok se voda malo ne ohladi ne vredi ici :grin:

GogiIsa

Bio na Tisi u Knićaninu kod gasovoda od juče popodne do danas do 10 sati.Riba slabo radila.Voda previše topla i nizak vodostaj.Mora se bacati dosta daleko i tad se upeca poneka sitna bela.

sona

Opet Bucov u pokušaju ni ni

obradovicsrdjan

Smudj radi kod Ljubicevskog mosta, 3 komada ukupno 30cm:)

Sent from my moto e(6) plus using Tapatalk


sona

Pokusao ponovo da prevarim Bucova al jednostavno nece vija kedere al varalicu nece promenio nekoliko modela al nista.

Sax

Pre 2 dana na Savi probao na kedera,parce ribe i jedan fider.Nista od desavanja.Na fider sitna bela zeza.Sava mala,ne pamtim kad je ovako niska bila.Dubina na plovnom putu 4.5m.Nisam tu pecao ali prijatelj merio dubinu pa mi rekao.

slob

Sava 50 i neki kilometar. Voda bistra skoro ko planinski potok a vruća ko sremačka bara.
Nema bucova, nema štuke, nema šarana. Za ostalo ne znam, nema žive duše da bih pitao. Izgleda svi digli ruke od pecanja. :sad:
Čeka se zahlađenje i zamućenje.  :smiley:
"Ako  nismo u stanju da nešto predstavimo brojevima, to svakako znači da je naše znanje o tome nedovoljno."
                                                          Lord Kelvin

Zaki

Vruće, vetar duvao ka lud.
Šaran došao na kukuruz, aroma šumska jagoda.
Kanal između sela Velebit i Vojvoda Zimonjić.




grga84

Tisa Titel
Ubija trava iz Begeja, nemoguce pecati
Radi sitna krupatica i protfiš u jatu

Poslato sa YAL-L21 pomoću Tapatoka


Teme sličnog naslova (10)