Bio sam na pecanju...🎣

Započeo Bigash, 10 Oktobar 2008, 08:40:24

prethodna tema - sledeća tema

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

NikolaNS

Kad jesen prošara šumu, čudesnim bojama svojim,
Kad lišće padne po drumu, ti si u mislima mojim.

Jedan savršen poslepodnevni izazak.  :smiley:








Rekao je Dunav, a on dobro zna, Na prvom je mestu zemlja Srbija. A gradovi i prije i sad, Kako Dunav rece, to je Novi Sad.

dragan2006

Dobra ekipica bitisala na Savi, pa i oko nje...







Miha se malo nazire u odrazu, Stoka Nenormalna i Grof nas obišli. Hvala svima na dobroj energiji, baterije su napunjene!
:tongue:

LemiLo41

Nedelja, Drina bistra, mala 25 prava letnja. Nisam isao u zimovnike mislio sam da je jos rano, par drugara je otislo da isproba i slabo prosli skroz.
Pecao sam na daljini od nekih 55-60m hranilice 70g.
Javljao se za moj deo, tj donji tok Drine jako lep skobalj,poneka plotica i nosara.
Lepo pecanje do nekih 13h
Bistro kolege sa Drine

Poslato sa STK-LX1 pomoću Tapatoka


LemiLo41

Nedelja, Drina bistra, mala 25 prava letnja. Nisam isao u zimovnike mislio sam da je jos rano, par drugara je otislo da isproba i slabo prosli skroz.
Pecao sam na daljini od nekih 55-60m hranilice 70g.
Javljao se za moj deo, tj donji tok Drine jako lep skobalj,poneka plotica i nosara.
Lepo pecanje do nekih 13h
Bistro kolege sa Drine

Poslato sa STK-LX1 pomoću Tapatoka



Zoran

Bio par dana na Tisi, i iskoristio ovo nenadano lepo vreme za još jedan trodnevni izlazak.
Iznenađujuće lepo je radila bela na fider, u početku sitniji komadi, ali kako je vreme odmicalo, sve lepše i lepše deverike. Na kraju sam zadržao nekih 12 komada krupnijih, taman 5 kg. Na svega nekoliko kauglera koje sam uspeo da upecam dobijao sam uglavnom sitne smuđarke, samo 1 u meri i to jedva. Na fider mi je došlo i desetak mikro šarančića, u rasponu od tek 10 pa do skoro 30 cm, ali i jedan u meri sa čak 37cm. Na šaranske komplete su mi došla samo 2 komada, prvi dan 3 kg a drugi dan 3,5 kg. I to su bila jedina dva potezanja na parabolike.



Tisa je bila u stagnaciji, sa blagim porastom od par cm ali svejedno jako brza.  Tek u sredu je počela malo brže da raste i još brže da teče. Uz svu prljavštinu i granje koje je nosila, bilo je jako teško pecati, te odustah i vratih se u matičnu luku. A i lepo sam se napecao.

sona

Danas DTD stuka kom 2 duzina 500mm na kedera.

Axkontra

Dtd novi sad,vreme za mene predivno,magla a nije hladno.Lepu stuku na kedera jacu od kile i na kedera jos dva bandita.





Drill Junkie

Mislim da je doslo vreme da okacim stapove o klin  :wink:

Odem danas sa kumom na par sati da izvrtimo gume na DTD-u kako bi prevarili kojeg bandara..
On to i uspeo , dobio par komada , digao smudja i na kraju da mi se us*re u zivot dobije i slepo sarance  na sedica ..
aaa jaaa ni "čvokanj"  :cheesy:
Ovo je sasvim dovoljno da za**bava narednih par meseci  :takoje:   :bye:




First slomi ovu palmu, then I will teach you !!!

Trigga

Ciljano bandarisanje

Poslato sa rolera za boile uz pomoc kompresora

Saran=Mama

sona

Danas popodne DTD jedan manji i par belih na pola zrna kukuruza.Pecano na plovak. smiley033

БУЏА БАБУШКА

Danas Jugovo, varalica....ni čvak Neverovatno koliko mrtvo deluje voda. Ovaj pad vodostaja je totalno pasivizirao smuđa.

Poslato sa VTR-L09 pomoću Tapatoka

Поздрав за Сркија :)

Axkontra

Oprobao sam se ovaj vikend na dtd kod novog sada,juce mi je jedna stuka spala u letu sa varke,na kedere bas slabo.Danas po jedan bandit na dtd i jedan na ribarcu na kedera.Nego bucova nesto ko da nema,nema ni rauba,ja ga veceg nisam ulovio od aprila.

Spojene poruke: 15 Novembar 2020, 17:10:12


Zoran

Tisa, petak do nedelje. Prvi dan slabašno, tek poneka belka na fider, uz nekoliko šarančića akvarijumske veličine. Ali zato u subotu, uživancija. Krupne deverike i poneka krupatica i crnooka na fider. Na šaranski komplet 3 šarančeta u meri, 1,2 do 1,9 kg i gomila onih oko 20-25cm, sjajan podmladak za naredne sezone  :smiley: Čak i jedan smuđ u meri na živog kedera. Sve u svemu, sjajno pecanje. A izgleda, po prognozi, biće bar još jedan višednevni izlazak. Taman da Tisa još malo padne i izbistri se, ili da bar ne bude ovoliko brza kao sada.

dragan2006




Borba sa savskim blatom, nekoliko Vukova entuzijasta. Ribe sitne, druženje lepo.

DDj

Danas popodne sam posetio Kolubarske bare - jezera sa drugarom i proveo 3-4 sata u varalicenju stuke. Posetio sam tri bare. Lep ambijent i lepa jezerca, suncano, prelepo vreme za ovo doba godine, ali nedostaje stuka. Nekoliko varalicara je uspelo da ulovi samo jednu ispod mere. Veoma brojni kederasi su uspeli da upecaju zajedno nekoliko stukica takodje ispod mere. Koliko ja znam.

Medju lokalnim ribolovcima kruzi prica o jednoj sedmokilasici od pre neki dan. Moguce je da je nekako uspela da prezivi do sada i naraste, cak i kod nas. Mada, ulovi tezinski brzo rastu od usta do usta...

Ova jezera pamte i mnogo bolja vremena, kada je bilo puno vise ribe, poribljavalo se koliko toliko i pritisak bio manji. Kao i na vecini nasih voda po unutrasnjosti Srbije, koje se ne poribljavaju, ne cuvaju i trpe veliki pritisak ribolovaca koji nose skoro sve sto upecaju, potrebno je uloziti dosta vremena i napora da bi se upecalo bilo sta. Steta, lepa su to jezera.

Ovoga puta sam forsirao Calypso Fantome, srednjeronce i plitkoronce. Imaju dobar rad, dopadaju mi se.

Koristio sam kasting stap Daiwa Generation Black Minnow Darter  2.25m, 7-28gr,  stap dizajniran za voblere, uparen sa multiplikatorom Daiwa Tatula SV TW, 8.1:1 prenosom koji mu idealno odgovara. Vise sam nego zadovoljan. Komplet baca jako daleko, u najmanju ruku daleko kao bilo koji spining komplet. Odlicna preciznost i kontrola zabacaja - bolji je od spining masinica, odlicno vodjenja varalice, lagan komplet.

Sve najiskrenije preporuke ovog multica i citave ove Daiwa serije Tatula SV TW mladjim kolegama koji bi da probaju multiplikatore. Skoro je nemoguce napraviti mrsenje najlona sa SV sistemom sa bar malo iskustva, imam utisak da bih mogao pecati danima i nedeljama bez i najmanjeg mrsenja sa odlicnom daljinom zabacaja. Kompaktni su i lagani, vrlo udobni za koriscenje, imaju odlicne kocnice i snazni su. Kontrola zabacaja i varalice odlicni. Idealni po tezini bacanja, snazi i kapacitetu za lov smudja i laki do srednji lov stuke. Po mom neskromnom misljenju daleko superiorni u odnosu na spining masinice.

Teme sličnog naslova (10)