Bio sam na pecanju...🎣

Započeo Bigash, 10 Oktobar 2008, 08:40:24

prethodna tema - sledeća tema

0 članova i 6 gostiju pregledaju ovu temu.

NikolaNS

Isao na baru da napecam mamaka ali slaba vajda. Peseva nikad nije bilo a sad samo oni rade. Mada macki nije bilo dosta mesa pa je imala i prilog.  :lol:





Pa sam onda probao na varalicu i takodje slabo... Sva dobra mesta pod vodom.


Rekao je Dunav, a on dobro zna, Na prvom je mestu zemlja Srbija. A gradovi i prije i sad, Kako Dunav rece, to je Novi Sad.

DDj

Proveo dan na Gajackom Dunavcu, bezuspesno pokusavajuci da ulovim stuku. Voda je dosta visoka. Stuka je potpuno neaktivna, nekoliko varalicara i kederasa nisu uspeli da je upecaju tokom citavog dana. Na kraju dana pojavio se pijani moler, koji uhvati jednu ispod mere na metar - dva od obale na malog seda na drugi zabacaj.  :rolleyes:

Dunavac je bio dobro posecen danas. Aktivnost deverike ispod proseka, upeca se pokoja tu i tamo, nista vredno spomena. Par manjih sarana je upecano na dobro nahranjenim mestima na takmicarce. Javlja se uobicajena bela riba za taj dunavac: sabljar, deverika, krupatica, bodorka... ali je to sasvim slabo. Interesantno je da je sitan bucov veoma aktivan i dobija se kako na varalicu tako i na plovak, na crvice. Sitan smudj takodje umereno aktivan. Pojavilo se lepo jato tolstolobika u dunavcu, pokoji se i upeca.

Isprobao sam novi casting komplet. Conquest 201 odlican, vuce 8 i 10 cm kasike kao da ih nema, veoma je snazan u prenosu 4.8:1. Baca daleko, veoma gladak rad. Ja prezadovoljan. Citav dan bez mrsenja strune. Savage Custom Predator tacno onakav kako sam i ocekivao, baca dobro, lepo vodi varalicu. Zadovoljan.

Lepo proveden dan na vodi i prelep zalazak Sunca bez daska vetra posle relativno vetrovitog dana.

mountainriverfishingstyle

mrfs

laza76

Juče Tamiš kod Sefkerina, jurio štuku varalicom. Kao da bacam u bunar. Nije bilo ni bucova da se baca na sredini reke, kao što obično biva. Voda visoka, na nekim mestima nizvodno od mosta, koja inače posetim, nisam mogao ni da priđem.

Na sve to, moj ker je našao žensku i otišao za njom preko mosta, izgubio sam pola sata jureći ga.   :smiley:

Ako ništa drugo, bilo je lepo jutro koje se pretvorilo u sunčan dan pored vode.

DDj

Ponovo Gajacki dunavac i stuka na varalicu. Samo jedan nerealizovan udarac.

Uslovi za ribolov jako nepovoljni. Voda je visoka i usla je u livade, otezavajuci pristup. Suncan, topao i jako svetao dan. Voda je jos relativno topla i ima puno kedera, dunavci su sada uvek topliji od zivog toka. Ometao je i bas jak vetar koji je duvao citavog dana pravo u lice ometajuci bacanje.

Nekoliko fiderasa i ribolovaca petljasem su uspevali da upecaju po neku sitnu deveriku. Nekoliko smudjarosa na zivog kedera ostali su bez ulova, smudj se nije javljao.

Na pozitivnoj strani sve vise mi se svidja Conquest 201. I pored jakog vetra u lice citav dan bez mrsenja, Gladak rad, pun snage, dobar bacac.

Bice bolje kad malo zahladi.

Zoran

Bejah i ja par dana na Tisi. Verovatno poslednje višednevno pecanje ove sezone na Tisi jerbo je ogromna voda, a to se neće normalizovati dok ne krenu mrazovi i zimotinja. Pokušavao svašta nešto, ali se ispostavilo da radi jedino fider i lepa deverika, te se za to i opredelih. S obzirom na stanje vode, uopšte nisam prošao loše, šta više  :smiley: vrlo sam zadovoljan učinkom. Jes da su fideri stajali savijeni kao perece, ali je bilo dinamike.



Hranilice 60 g, na bliskom odstojanju, jedva su držale dno, pa sam morao da ih otežavam olovnim trakicama, i da promenim špulne sa tanjim najlonima jer je za ovu vodu i 0,18 predebeo. O prljavštini i granju da i ne pričam ... preterano mnogo toga ima trenutno pa povremeno veoma smeta.



Axkontra

Dtd novi sad,ulovio sam uvece i ujutro oko 50 manjova i jednu mini deveriku skoro keder.Ova stukica je malo izvukla stvar na zaledjenog kedera.



https://i.postimg.cc/FK9VDFy8/IMG-fe9fa230e8b29afbc9e7b14a95a7ac92-V.jpg

robertnfv

Polako pakovanje... Dtd Ns. Dan lepo proveden pored vode. Od 6h pa do sada.. rakijica,kafa,dorucak,pivo,dremka,pecanje... upecamo par jako sitnih deverika.. jedan manjov i 4 bodorkice... Vraceno sve.

Послато са Redmi Note 6 Pro помоћу Тапатока


pecalaza

Bio jutros na Karašu,od 6-14h i nauživao se u lepom danu,uprkos lošim vremenskim prognozama. Riba nije nešto bila preterano raspoložena za jelo,ali se iščačkalo desetak babuški i jedna deverika(oko 300gr po komadu) 90 posto ribe je došlo na baltušku,sa mirisom i bojom jagode,dok je druge mamce(crv,glista,hleb,šećerac..) ignorisala,ili tek po koji griz,pa onda ništa. Bilo je i krupatice,bodorke a i sitne babuške na crviće,te ta sitnurija i dalje ronja..Karaš je pao od prošle nedelje za minimum pola metra,a drugar mi kaže da je Tamiš u konstantnom padu

zoki80

Jutros od 10 do 13 u Slancima na malim vodama (terase) ko u bunar. Varao, varao ali nista. Momak neki pre mene imao jedno 4-5 komada ali je dosao u svitanje i otisao kada sam ja stigao. Posle produzio do Visnjice, tamo jedno 20 ribolovaca (5 na splavu) i dok sam prosetao po keju svi se spakovali osim dubinkasa.

БУЏА БАБУШКА

Nije ni posumnjala na prevaru Kaže mi "Auuuu Pajuću al si kalirao!" P. S. Tvoje mesto Mišo, samo što bi ti voda bila do guše

Poslato sa VTR-L09 pomoću Tapatoka

Поздрав за Сркија :)

Axkontra

Kucura,fider 0 bambija,kederi dve stative,ssr 7 rapala izvadila stvar 1,5 kg.Kakav dobar osecaj, steta sto nisam  kao plut.




laza76

U petak kod brane u Opovu, bucov jurio po sredini, ali nije uzimao varalicu. Voda u opadanju. Bio sam i do plaže, poplavljena je i u dubokom blatu. Na momente mi je vetar duvao čeono i ometao zabacivanje.

Kolega pored, lokalac, celo prepodne čekao šarana i belu iz čamca uz obalu, isto ništa.

Sent from my motorola one using Tapatalk


sona

Danas jezero Jamura, ja nista ostali koliko sam video par kom.Slabo radila.bice bolje sledeći put. smiley033
Jezero i ljudi ok domaćin i lepo sredjeno :ok:




mariano 81

Jutros, Šumaričko jezero od 08 do 13h. Ništa, bila 2 udarca i to je to . Bukvalno kao u bunar da zabacujem. Varaličari se žale da neće ni da pipne  iako se štuke izbacuju.

Послато са Redmi 6 помоћу Тапатока


Teme sličnog naslova (10)