Bio sam na pecanju...🎣

Započeo Bigash, 10 Oktobar 2008, 08:40:24

prethodna tema - sledeća tema

olosh i 3 gostiju pregledaju ovu temu.

dragan2006

I na Savi danas,Sitnooo.Uzalud moji napori i trud da se prevari neka plojka ili da se navuce koji skobalj na gomilu plasiranih crva i bezbroj razlicitih prezentacija...


orka

Karaš kod Čente danas. Tamiški deo, od mosta 300-400m prema Tamišu, Čentanska strana. Nisam bio sigurno 7-8 godina. Uvek je tu mogla da se usred zime, pa čak i u rupama na ledu, upeca sitna bela riba i ista takva babuška. Slično je i sada. Krenuo sa plovkom, pa prešao na fider, zbog vetra i talasa. Krupatica, crnooka, špicer, i retka babuška dlanara i dosta cverglana svih dimenzija, ali uglavnom su krupni. Uvek je bio po neki, retki su bili, ali ovo sada je veliko iznenađenje za mene, i to usred zime.
Prijatno iznenađenje su smuđarci od 100-300g koji dolaze na gliste i crve. Ja sam imao dva, a uhvaćeno je koliko sam mogao da vidim sigurno 10-15 komada. Otprilike polovina je vraćena, a druga polovina koliko sam čuo biće korišćena za čorbu.  :grin:   Do vode se teško stiže jer su neki majmuni posekli topolovu šumu, sa još mladim topolama koje uopšte nisu još ni blizu stasale za seču.
Ništa nisu raskrčili, samo su gola debla izneli. Granja, panjeva, bagremca, noge da polomiš. Dolazak do vode u Rambo stilu. Naravno, na mestu koje smo odabrali dočekao me je uobičajeni ambijent, flaše, konzerve, kese, razni stakleni unučići, polomljena jupol kanta i sl. E onda sam im sve na glas je.o sve po spisku, i ovim kretenima šumarima i ovoj stoci bezrepoj koja ostavlja deponije smeća na obali. Nešto kasnije je zapaljena vatra jer je bilo prohladno zbog vetra, pa smo spalili sve što smo mogli. Šteta za tako lepu vodu koja povezuje Dunav i Tamiš, i o kojoj izgleda i dalje niko ne vodi računa.

Dva vuka

Bio sam na pecanju ...

... i ništa nisam uspio da savatam  :sad:

... ali nije ni veliki Goran Gica Radović  :cheesy:

U svakom od nas postoje dva vuka, koji se neprestano bore između sebe. Jedan je dobar, a drugi je zao. Koji vuk na kraju pobeđuje?  Onaj koga hranimo...

Poslato po golubu .... ako ga kobac ne savata

baracuda

Борча код БСК-а, feeder, црви, глисте иииии нула бодова. Избацује се крупна бабушка у трсци ја јој бацао испред носа али неће. Катише сам наравно заборавио у фрижидеру а гарант би на њих узела! Ветар убио пре подне а кад је стао кренула киша. Ћераћемо се још! Обећава канал свакако.

andricbranislav

Međeš... Od jutros ništa osim predivnog vremena... I sonarom nisam video ribu... Ni labudovi ništa nisu uhvatili pa su se nadali da ćemo im nešto dati...


Sent from my SM-G970F using Tapatalk


Veliki89

Juce bio do Backog Petrovca na takmicarskoj pisti. Izuzetno tesko pecanje iako je prosek riba bio dosta dobar. Javljala se iskljucivo deverika(crvi, gliste...nije birala). Interesantno da je pod vodom bilo poprilicno trave koja se kacila na strunu svaka 2-3zabacaja.


Axkontra

Imao Sam po 2 sata vremena juce I Dana's, bio na dtd kod novog sada, vidim da je priroda Malo zivnula, dira mamac, Ali vise glistu nego crva, imao Sam neke manjov, spala MI deverika u obali, Ali bar nesto Malo Sam imao na varku, obradovao me jedan smudjarak, Koji je vracen da poraste ili posalje starijeg ujaka.

bolenbgd

Danasnji smrzlic na Savi. Kisa+vetar+buljavke. Poneki dobar sljivar.




NikolaNS

Danas lutanje po Begecu u potrazi za ribom ali nista... :smiley:














Rekao je Dunav, a on dobro zna, Na prvom je mestu zemlja Srbija. A gradovi i prije i sad, Kako Dunav rece, to je Novi Sad.

Zoran

I ja danas bio nekoliko sati na Dunavu i iznenađujuće lepo pecao fiderom. Gomila osrednjih bodorki među kojima i par baš jako krupnih, sitnog šljivara kol'ko nećeš ali i nekoliko krupnih, i tek par krupnijih krupatica, kojih sam očekivao više po ovoj vodi i temperaturi ali je dominirala bodorka.

vladimir022

Danas taman krenuli prvi oprezni trzaji bodorke na Borkovcu, al se moralo bezati zbog kise

Послато са POCOPHONE F1 помоћу Тапатока


nesha1980



Juče,Tamiš,sitna krupatica,jedna lepa bodorka ,uglavnom na jednog pinkića....po kiši i relativno lošim uslovima.Budi se lagano iz zimskog sna.

Zoran

I danas posetio Dunav, nešto duže sam se bavio nego prošli put ali sam i malo manje upecao nego prošli put  :smiley:  Isključivo fider, crvići, lepo je radio šljivar i to baš pokrupniji, ne onako sitan kao prošli put. Ali zato nigde onih krupnih bodorki za razliku od prošli put. Svega dve. Krupatica, koju sam opet očekivao, samo jedna ... A sutra opet, ista meta isto odstojanje  :smiley:

NikolaNS

U utorak brzinski izlazak na Dunav. 10ak uznemirujuce malih crnookih sa po kojom krupaticom. Ali budi se Dunav! :smiley:


Rekao je Dunav, a on dobro zna, Na prvom je mestu zemlja Srbija. A gradovi i prije i sad, Kako Dunav rece, to je Novi Sad.

Zoran

I danas je Dunav bio izdašan  :smiley: Iako sam proveo malo više vremena na vodi a upecao malo manje ribe nego juče, ipak je bilo odlično fiderisanje, sa puno dinamike. Jes da je ubijao jak vetar nekih par sati, ali dan je bio izuzetan za biti na vodi. Mada je riba uzimala jako pipavo, ipak je bila vredna. Posebno šljivar, onako osrednji. Bilo je i prilično onih piranica u vidu kesegica, sitnih krupatica i mini šljivara, čak i nekoliko peševa ( baš kapitalci  :cheesy: ), ali i par lepih krupnih krupatica koje su me baš obradovale. jedino su one uzimale snažno i odlučno, da pomisliš na nešto golemo kad vidiš kako radi štap  :lol:

Teme sličnog naslova (10)