Bio sam na pecanju...🎣

Započeo Bigash, 10 Oktobar 2008, 08:40:24

prethodna tema - sledeća tema

0 članova i 4 gostiju pregledaju ovu temu.

sona

Danas B.Gradiste rano jutros radio sitan melez na crvica predvez 25 cm.Kolicina 25 kom.
Na secerac ni da pipne. smiley033

pecalaza

Bio danas na pecanju,tačnije više izviđao..Prva destinacija je bila malo jezero u Čenti,ali je ono par mesta bilo zauzeto,a ostatak je zarastao.Skoknem do većeg jezera,a tamo na dubini od 3m jedna babuškica i jedna sunčica.Odem do plićeg dela,a tamo brdo sitnurije,došli da se sunču i mrču..Babuškice(kao šaka) imaju grbave obrazešto će reći da se tek sad mresti,pošto je donedavno voda bila niska i hladna.Mogao sam da uživam i radujem se sa sve ono malo komaraca,ali mi djavo ne dade mira,pa odem da probam na Karaš,da iščačkam nešto krupnije,jerbo sam vidoje iz busa da ima obale..Ima obale,ali mora da se zaobilazi da bi se stiglo do nje,a to baš i nije zgodno,jer su puteljke zakrčili komarci,koji su uzgredbudirečeno-dosta krupniji od onih sa jezeraca,a i ima ih više,tako da sam dobro procenio..Naravno,plovak je jedared zaigrao,ili mi se učinilo pod uticajem otrova-sve u svemu ni ripče..Odem u povratku na Vrbovski(prema Sefkerinu) i tek tamo ništa ne uhvatim,a voda stvarno lepo izgleda(blago mutna,lagan protok..).Pivo najbolje radi u Padinjaku,na okretnici.. :smiley:

Milan Veličković

Danas bio na Dunavu, nekoliko manjih smuđeva i nekoliko somića kolateralaca, ali naravno i smuđevi i somovi vraćeni da plivaju i rastu  :cheesy:







Evo i kratak snimak...


mknezevic

U nedelju isao do Dubovca prvi i poslednji put. Prava šatra. Na 100 štapova zabačenih sa obale i još toliko iz čamaca.  :grin:

matori

Juče na Drini (donji tok) sasvim solidno, 20 tak komada, skobalj, plotica i par krupnih nosara, sve na plovak, primama vreća sa starim hlebom na udicu hlebna ružica. Ja sam pecao u najgore vreme od 11h-14h , verujem da je ujutru  daleko bolje.
Ne sjakti sve što je od zlata žarom, ni sve lutalice nisu izgubljene.

NikolaNS

Danas sam pecao cak sat vremena na Dunavu i onda sam morao da bezim od komaraca. Previse ih je... Upecao sam jednog sljivara i hteo da ga dam macki, medjutim na putu do kuce komarci su pojeli ribu. :grin:
Rekao je Dunav, a on dobro zna, Na prvom je mestu zemlja Srbija. A gradovi i prije i sad, Kako Dunav rece, to je Novi Sad.

js.bobrock

Bio.. Video... Ne pobedio...
Dtd kanal , dve deverike, desetak munjova ..
Sve zivo napadaju. Zeznuo sam se sa crvima, stojali mi u frizideru, od ponedeljka,   kasno primetim da je, sem dvadesetak sve mrtvo, ne mrdaju.
Jbg.. Al nema veze, istrazio sam novo mesto..

Sent from my Moto E (4) Plus using Tapatalk


robertnfv

Bio u srbobranu,od ribe samo sitan melez i ima ga baš puno. Čudno da nema ni jednog terpana. Kažu lokalci da su mrežama pokupili sve krupnije . Bacali si neke tablete u vodu za komarce tako da nema ni jedne bele ribe. Dosta ribe pliva mrtvo i sve sitna. Kažu da su iz mlina ispuštali nešto i da ima snimak na you tube pa je i to uticalo na ribu. Takodje sam čuo da će EU finansirati sredjivanje kanala i zaštitu kako bi se tu moglo održavati evropsko takmičenje.

Takodje sam bio i u kucuri i ista situacija,samo sitan melez a za mesto mora da se dodje baš jako rano. Kažu da je najbolje mesto preko brane pa desno, tamo kao ima krupnije ribe. Dosta ima manjova.

Послато са Redmi Note 6 Pro помоћу Тапатока


alekmio

Bilo nas je četvorica na petici, došli preko Kovilova.
Tamo kao sada bi trebalo biti ribe.
Sredivana obala, sve očišćeno, ali što se tiče ribe BUNAR !!
Dunav se prelio po profilima, biće tu pristojno ribe,
videli smo jednog sto je iz mreže vadio šarana od jedno 3,4 kiograma.

mknezevic

Juče se iščačkalo nešto na Dunavu uz veliku upornost.


Duduk

Juče malo pecao na Garaškom jezeru. I šta sad reći. Priroda prelepa, što se ulova tiče, pored 2 miliona creglana bilo i 10-15 belih koja je nekako uspela da ugrabi mamac pored one napasti. Sunce pržilo nemilosrdno i pored skrivanja ispod suncobrana izgoreh ko licna. Ma ipak bilo lepo, napunih baterije i sad se ladim s kiselim mlekom .











Послато са Redmi 7 помоћу Тапатока

Spojene poruke: 20 Jun 2019, 09:52:14

Ovo sada ispade da samo ja idem na vodu ovih dana. Elem,  juče sam imao nekih obaveza pre podne pa smo krenuli na opovački nešto posle 11 sati. Vozeći na odredište bili smo zabrinuti dal će biti neko slobodno mesto. Videvši sa Zrenjaninca da nema parkiranih vozila duž dunavca naivno smo se obradovali i zaključili da smo imali sreću zato što je radni dan. Kako smo stigli na odabrano mesto i počeli sa se raspakujemo sve nam je bilo jasno i shvatili smo zašto nema nikoga. Rojevi komaraca su se ustremili na nas kao kamikaze. Kakvi komarci to su bila krda Bengalskih tigrova koji su kidali delove mesa sa naših tela. Kakvo crno mešanje primame maži se brzo i prskaj raznim preparatima. Pa to jede bre kroz trenerku. Kad sam se vratio kući i pogledao trenerku ona sva izbušena ko milje, mogao sam komotno da je stavim na TV . E da što se ulova tiče bile dve babuškice i jedna deverikica i normalno neutvrđen broj cverglana. Redosled je bio sledeći cverglani ostaše na obali da se sunčaju ostalo nazad u vodu i pakovanje i bežanija pre pljuska.

Послато са Redmi 7 помоћу Тапатока


Trigga

Boravio prepodne na dtd kod irmova,ciljano na sarancice,gumeni kukuruz u parfemu je imao svoj debitatnski nastup u kombinaciji sa peletom u hranilici,obradovao me je jedan mali sarancic od cirka 200gr i par sitnijih trzaja vrha fider stapa i to je sve...
Lepo je biti na vodi pa kako tako

Poslato sa WAS-LX1 uz pomoć Tapatoka

Saran=Mama

js.bobrock

I ja bio juce na dtd kod Savinog Sela, slabo bilo..
Kad je pocela da radi riba oko 10:30, dobijem tri deverike, a onda krenu defile camaca, jahtica i raznih plovecih cuda, pa sve poplasise...
Regata Vode Vojvodine, posle saznam...
Upropastili mi pecanje, kupi se i kuci

Sent from my Moto E (4) Plus using Tapatalk


vladimir022

Borkovac danas na plovak mesovito.. uglavnom zeza sica, a i uopste riba uzima pipavo kao da je zima


Послато са POCOPHONE F1 помоћу Тапатока


Grof1204

Uzeleo se plovka, pa se uputih do Drine...bilo jos ribolovaca, ali uglavnom manje vise isto kod svih.
Zahtevno pecanje puno eksperimentisanja, rezultat 15-ak skobalja i plotica do 300gr koje su uzimale jako pipavo od 5h-12h, bilo i spadanja riba, ali ne mari... uzivao sam
Kasnije oko 14h naglo voda zamutila,kazu lokalci valjda zbog padavina u Loznici.
Zvezda je bas bila uprzila, i razbezasmo se uglavnom.
Sva riba vracena u vodu.
Dva vuka, jedan zavija, dok drugi odvija.

Teme sličnog naslova (10)