Bio sam na pecanju...🎣

Započeo Bigash, 10 Oktobar 2008, 08:40:24

prethodna tema - sledeća tema

laza76 i 4 gostiju pregledaju ovu temu.

obradmiki

Bio malo do Dunava da probam stap i masinu ,ni cvrk nisam imao . Voda bistra,prolaze i brodovi a usce u Locki dunavac suvo, kao i sam dunavac koji je toliko zapusten i zasut da je to strasno













Spojene poruke: 23 Novembar 2018, 14:42:03

Danas skoknuo do neke bare tj. kubika prema Gardinovcima da malo pecam meleza,ulov slab a i kod ostalih kolega slabo. Cujem da od kolega na vodi da svako vece dolaze ribokradice i vuku mreze












bobanchek

Прошле недеље ћера и ја после таштиног ручка, скокнули до Дунава код Батајнице,  трио зандер и мепс луксос...рекох ајде да види штуку уживо, међутим ништа, шетамо бацам успут, када стаје ауто иза нас, излази лик и једно десет метара од нас почео да баца балване, гранчуге у воду.Не верујем, како се лдпе за мене, кроз главу ми пролазе слике из прошлости док сам ратовао са таквима, кажем лепо можеш само да робијаш...пита ме ћера зашто чика баца и плаши рибу,
објасним јој да се плаши да му не закачим алат.

Spojene poruke: 26 Novembar 2018, 21:18:53

Јуче све исто, само што смо "ескивирали" таштин ручак  :) ћера није могла да издржи  :) Дунав, стандардно низак водостаји, ситна киша пада, рекох не може да омане, видеће штуку уживо, бацам км узводно...ништа...не могу да верујем...Дунав...враћамо се низ воду, ја упоран, негде на пола пута удари малецна, нешто се као бори за живот, када је пришла видим да се није добро закачила, попустим, протресем и није ни излазила из воде.Показао сам ћери како се то ради   :) сада ће напунити пет година.

VladimirR

Bio sam danas do Save, da ispratim prvi sumrak, ali stanje je lose. Voda mala i bistra, tako da smatram da mu je vecernje vereme idealno kad padne mrak pa pridje u obalu.

Koji sam ja baksuz, da dobijem ulogu da glumim u pornićima, glumio bih ong muža što ide na posao!

bobanchek

Извините нисам могао да се суздржим.
Прво мало патетике...поезије или прозе?

"Прекратко смо ту..."




"Оставимо нешто и за њу."

Извештај са воде:
ушће канала Галовице у Саву, 23.10.2018 око 14:20ч.
Замарана слика са рамом, у покушају да Нађа види штуку уживо, наравно пуштена.
После сат времена, пуштена шака црвића у воду, у покушају да упеца кедера, бабушку, било шта...црвиће није имао ко да поједе.

Ако се мало боље загледамо у слику, замислимо о дешавању на терену, слична је почетку филма терминатор у будућности.



Spojene poruke: 30 Novembar 2018, 17:50:03

п.с. Наравно да сам мислио на сву нашу децу, на оне који долазе после нас, овако се римује, па рекох ајде.

VladimirR

Bili smo na pecanju i bilo nam je fenomenalno. Da je bilo smudja dogadjaj bi bio upotpunjen. Ali, osveticemo se mi njemu siguran sam!  :lol:



Koji sam ja baksuz, da dobijem ulogu da glumim u pornićima, glumio bih ong muža što ide na posao!

joshica

Haha dok ja zevam u ekran, ovaj vec nasao mesto pogledom :)


Sent from my iPhone using Tapatalk
Angler Notes / relax. enjoy. get a bite.
https://www.youtube.com/c/AnglerNotes

Mangup

Danas pored mene lik 16 komada gadjamo istu tacku lik baci niti dziguje niti nista samo drzi stap u mesto eventualno domota malo i kako odigne tako mu kuca smudj, peca na 18 grama glavu koja kuca bukvalno... imao je 7-8 sitnih 5 kilasa jednog 4.2kg i jednog preko 2kg ja neverujem ja sam promenio celu kutiju raspon glava od 18 do 11 gr klasican dzig i lerovanje nije hteo ne znam stvarno....  smiley033
Zver udara kad srce spava!

VladimirR

Danas jedan u meri na glavi od 18gr malo dalje.

Koji sam ja baksuz, da dobijem ulogu da glumim u pornićima, glumio bih ong muža što ide na posao!

ibanezi

 E moj Mangupe, od kada ja pišem da mi je to za mene lenjova najomiljeniji način lova zimskog smuđa, a vala sam ih se i načup'o. Jedino što ja pecam na laste i sv'rmove, sa mnogo uvijanja, a bez izrazite vibracije. Izbačaj nizvodno, tok nosi i uvija varku koja propada uz tok. Ako ne udari u tom prvom propadanju kad dotakne dno i zakotrlja, dizanje i pljaaas.
Bio i ja danas na pecanju, Dubinjario fider štapom 3,3m sa kvajverom 0,5 oz i hranilicom 40 gr. Liman sa stajaćom vodom, na daljini od 20ak m izbačaj, ali s obzirom na dubinu od oko 10m, verovatno daljina 13 -14m. Klasičan zimovnik. Žeks zna o mestu o kome pričam. Mogla je i lakša hranilica, ali 30 nisam imao, a 20 predugo tone na tu dubinu. Udarci po potonuću uz stalne promašaje dok nisam uzeo štap u šake. Na prvi čvak,kontra i tu jeee. Onda sam zaređao dobre krupatice uz pokoju sitniju deveriku koju sam odmah vraćao. Izašao sa malo primame koju sam zbog stalnih udaraca potrošio za nepun sat vremena i nastavio da pecam sistemom sa praznom hranilicom. Ništa se nije promenilo, sidrenje sistema, 10 -15 sekundi i udarac. Znači krupatica i sitna deverika je legla u zimovnik! Čekam da to urade i matore deve i da doputuju plotare i skobalji iz Drine akoBogda! Sve u svemu, pecanje za uživanje koje je kvario ne mnogo snažan, ali zato baš hladan vetar. Na kraju selektovao i zamrzao za meze jedno 20ak najlepših da zovnem Raduška i  Acu Buvu za zadnje kolo LŠ. Oni pivo ponesu i gledamo Zvezdu, grickamo reš pržene ribičone i pijanduramo. Tako da sam do januara završio sa dubinkom. Kratki dani, ja sutra krećem na posao, dakle samo mogu uveče na smuđa. Pa ćemo videti.

NikolaNS

Ne pamtim kad se ovako nisam napecao. :lol: Danas od 8 do 13 pecao na jednom limanu za koji sam mislio da je zimovnik - nije.
Dubina 6 metara na 15 metara od obale, vrti voda, dole pesak i nista.
Hrana River Ace+Beet, menjao predveze, beli crv, pinkici mali, stiropor i nikako nece. Upecao dve krkuse i jednog pesa. Ocigledno da u okolini Futoga nema ni jedan zimovnik...Sto se tice fidera i Dunava zavrseno do danjeg. :smiley:
Rekao je Dunav, a on dobro zna, Na prvom je mestu zemlja Srbija. A gradovi i prije i sad, Kako Dunav rece, to je Novi Sad.

marina1983

Posle dugo vremena danas malo na vodi . Lepo proveden dan











Primetim na par različitih voda i ovu crvenu boju na površin kao neko seme  ili šta je već . Nisam to ranijih godina primećivao







vladimir022

Borkovac danas fider nula, a ni cale nije nista imao na kedera na dubinkama. Jos par ljudi bilo niko nista.
Cekamo prolece ne vredi

Послато са SM-G960F уз помоћ Тапатока


matori

Danas se jedva dovučem, kroz sneg od 50 cm, do mesta gde sam očekivao ribu. Drina odlična, hladno ali tiho, bez vetra, jednom reči idealno. Posle dva sata bezuspešne vožnje plovka odložim štap i uhvatim malo sunca.







Ne sjakti sve što je od zlata žarom, ni sve lutalice nisu izgubljene.

NSBucov

Juče oko podne na DTD Novi Sad - ispod Kisačkog mosta. Išao sam da prevarim bandara na lak pribor a uhvatio sam jednog slučajnog prolaznika - bucova od nekih 300g. Led je počeo da se hvata na širini sa severne strane. Nakon jutrošnjeg jakog minusa će verovatno da se proširi na obe strane.
Bucov Bolen Asp

mihabg

Danas smo Milance i ja skoknuli do M. Mitrovice da jurimo plojku.
Najvecu je prevario Razredni


Tesko pecanje, sa puno igrica , ali smo na kraju bili zadovoljni...
Master hranilica 80g  je pobedila danas , zbog 2 prelaza gde smo na pocetku izgubili par riba , i trebalo je prevlacenje bez kacenja , ali i bez ikakvog silovanja zbog tankih predveza i sitnih udica (14-16) . Pecali smo u zonama izmedju 55-65 m na dve daljine.
Bice jasno sa ove slike sta smo sve radili logicno i nelogicno (na slici je stap 3.9m  prolunga 0.14 i predvez 0.10 ..a duzina  )  .
Dakle bacalo se u jednom trenutku iskljucivo stojeci , i kazem ja Razrednom pecao sam klasican zig-rig , samo sa rukom na stapu.

Normalno, plotice su zavrsile gde i treba...

Prelep dan, i hvala kolegama koje su nas obisle. Prvo  nas je obradovao Dragan,  kolega iz SM koji nam je doneo picu da meznemo , pa je kolega  Zoki isto svratio na casicu razgovora , i na kraju Ibanezi kad je zavrsio posao morao je da nam se pridruzi.
Naravno da smo zavrsili na splavu uz druzenje i klopu..




Teme sličnog naslova (10)