Bio sam na pecanju...🎣

Započeo Bigash, 10 Oktobar 2008, 08:40:24

prethodna tema - sledeća tema

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

alehandro

Najgori dan na pecanju ikada. Odem na Toplu Mlavu da varaličarim bucova na brboru, u prvom zabačaju mi ispadne štap iz ruke direktno gde pumpa izbacuje vodu i tako završim pecanje i pre nego sam počeo. Možda ga izvuče neki šarandžija nizvodno. I još sam i pokisao.

orka

Tisa danas..Deverika se i dalje standardno peca..Već je po malo i dosadila.. :smiley:  Uglavnom u veličini 300-600g..Takvih sam imao između 30-40 komada..Većina vraćana bez stavljanja u čuvarku.. :ok: 
To i nije neka novost,ali novost je da je moj drugar danas popodne imao jedan neverovatan ulov..Izvadio je smuđa od 7,5kg..  Fider,neki formax 3,9m. tb 120g,podvez 0,16mm i udica vel.12 ,mamac 4 crvića..Pošto nismo imali adekvatan meredov,morao sam da se spustim do vode u blato i rukom da ga izvadim..
Inače u zadnjih mesec dana je na fider imao i soma od 2,5kg na crviće i štuku od 1,5kg na kukuruz,a pre par godina je pecajući šarana na jednom jezeru u Crnoj Gori takođe na kukuruz uhvatio potočnu pastrmku od 7kg..
Više je grabljivica uhvatio na crve i kukuruz,nego na kedera.. :lol:   Rekao sam mu da obavezno mora da odigra neki loto listić. Nikad se ne zna.. :rolleyes: :cheesy:













DOXAT

Dunav malopre... satima ništa ne pipa... polako se pakujem, razgovaram telefonom i vidim feeder aqualite sa osetljivijim vrhom malo titra, kao pes da pipka... ne diram ga, zavrsavam razgovor i polako pridjem, on i dalje malo titra...uzmem u ruku, kontra - kad bam, nešto krupno... čas tamo, čas vamo... sve lepo nastelovano, razmotaj - namotaj... nikako da ga izdignem da vidim šta je... pridje polako obali, već pogledujem meredov... ali ne lezi vraze, tek tad dodje do izražaja, nije to nešto krupnije, nego nešto jako krupno... teško je po fideru zaključiti, ali ja krupniju ribu mislim da nisam imao na udici... i jaka borba, ne mogu da izdignem, da vidim šta je...i samo paf prolete mi hranilica pored glave... iscvikalo najlon tik iznad udice (zato pretpostavljam da je bilo nešto što ima zube...) ...i evo spakovah se...pizdim....pišem iz kola... 'bem mu misha...

Sent from my S60 using Tapatalk


Sale66

20-ti dan uzastopnog pecanja od kako kupih Reva :)
Bilans 15 riba,ni jedna nije pobegla sa udice (jedino dve velike stuke 3-4 kg pregrizle predvez kod camca i jedna bas veliiika riba ispravila kopcu)
Upecane ribe sve oko i preko 1-2 kg,samo jedna mala stukica penkala i jedan smudj 850 gr
Ukupno
3 smudja (850 gr,1.150 i 1.2 kg)
2 bucova
10 stuka

11 riba C&R 

Ovo je malac od veceras,upecan preko puta takmicara na mitrovackoj smudjijadi


ps:Revo je produzena ruka,nije stap :)



redhed

Danas,Neštinski dunavac.Ni da pipne.Bacao beli tvister dva sata.Vodostaj katastrofa pa se i riba izgubila.... Ni ostali nisu prošli sjajno...




obradmiki

Bio malo do Tise,da obidjemo drugarov camac i probamo malo da zabacimo na feeder . Izdrzali do 10 h i kuci ubi severni vetar a od ulova par sitnih belih i dve deverike onako lepe

DOXAT

Dunav, jutros... najzad projela mrena..

Sent from my S60 using Tapatalk


sona

Za ekipu gore svaka cast. :tongue:
Juce i danas Gornje podunavlje.Konkretno isao na stuku na zivi mamak tri pozicije levo desno i preko u trsku.Pecano od 8:00 h - 17:20 h ni da pipne.Bacao u medjuvremenu i varalicu al nista ni da pipne ni poteza ,nista nista.
Danas po vetru i vetru bacao varalicu medjutim nista, izmenjao par modela i bez poteza nista. :sad:
Vreme je za kraj sezone  :cheesy:

vladimir022

Na Borkovcu od 10 do pola 2 desetak bodorki, par regana i suncica.. vetar opet ubi

Послато са SM-G960F уз помоћ Тапатока


dragan2006

Sinoć na Savi raznoliko...nosara,plotica,mrena i klen  smiley033







Imali društvo, čak 2 gladne mačke.Jedna se pogostila krupnijom nosarom koja je crkla od gutanja udice, ostale ribe i dalje plivaju....

kundak86

Subota Dunav od 8-12h  5 manjih stukica oko 500gr i jedna oko 1300gr

Sent from my SM-J530F using Tapatalk


NikolaNS

Juce malo do Dunava, probao razne sedove i nista. Pesevi udaraju i na desetku seda...  :grin:  Zatim stavih ovog malog da vidim da SLUCAJNO nisu bandari. I nisu... :no: :lol:






Rekao je Dunav, a on dobro zna, Na prvom je mestu zemlja Srbija. A gradovi i prije i sad, Kako Dunav rece, to je Novi Sad.

djmisha77

Malo trenirali na Dunavu. Za 2 sata, 2 sljivara i 3 deverike kao i 100 krkusa.

Sent from my Redmi 4X using Tapatalk

Ja ne odlucujem da li cu ici u bitku po tome kolika je sila koja mi preti, vec po tome koliku svetinju branim.

Anker

Tisa, muvanje na sredini, vetar topao i jak




mihabg

Juce preko puta Belegisa , Munja i ja malo pecali. Dan bajka, a lopovi uredno mrezare u sred dana, nigde pecarosa ... Valjda su odustali zbog ovih bandita koji spustaju od prvog odseka , tako da ne mozes da provalis gde je sa obale !!!
Prelep bio dan , i bas komentarisemo kako 50 nas moze da stane sad na obalu... Al' dzaba kad su ovi tutumraci aktivni ko aveti u nocnim morama !!!!

Munja probao stuju i nista, a ja se smorio od pesa i sitne bele (skoro sve sto postoji u Dunavu sam  upecao u mini izdanju )
***
Jutros od 7-9h  probao sa mog camca fider, i pes me do 30m ubi ... Onda napravim dramsku pauzu  i izadjem malo pre 12h ponovo, kad je krenuo prvo zapadni, pa jugo-zapadni ... Malo je izbrckao  jezersku boju Dunava  , i krenem iz ocaja da klasicno dubinkarim fiderom (daleko , zalepljena hrana  sa crvima , i predvez metar).  Nije pretrazivanje, nego bas dubinkarenje !
Dobijem brzo (za nekih 2 sata)  12-13 mrenica za zatvor, sa najvecom oko 500g . Onda je produvao jak juzni, pa  ljuljanje  , i bezanija unutra.

Inace, probao sam i malo ozbiljnije mamce na jednom stapu, al' cabarkapa. Samo je drugi stap radio, i mrenica je uzimala iskljucivo glistu navucenu na najlon (pastrmska montaza)  i jedan crvic onako na praznu udicu.
Cim stavim snop, pes ga mazne, ili strac (3-4 straca sam upecao i jednog kapitalca od skoro  200g)
Ma nema veze, pecati se mora..bice bolje .



Teme sličnog naslova (10)