Bio sam na pecanju...🎣

Započeo Bigash, 10 Oktobar 2008, 08:40:24

prethodna tema - sledeća tema

0 članova i 12 gostiju pregledaju ovu temu.

Veliki89

Danas na dtd kanalu na takmicarskoj pisti. Deverika prakticno na svaki zabac. 1 ili 2 crvica, ma uzimala je sve. Iako su ribe sitne bas sam se napecao. Manjova u tragovima  :ok:






Zoran

Malo smo fiderisali na Tisi :)







A oprobao sam i parabolike, na koje dođoše jedna babuška od 1,3 i jedan šarančić od 1,5 kg. Već dugo na ovom mestu nisam imao toliko babuški. Jedino nema onih krupnih deverika kojih je do sada tu uvek bilo. Ali biće drugi put :)

IgorKi

Danas kanal izmedju Beceja i B.Gradista lepo radila babuska na plovak (crv,glista) i na fider na mekani pelet jagoda nekoliko krupnijih komada

alexander28

Juce, Provo na Savi - feeder: radila uglavnom sitna deverika na skoro svaki zabacaj(glista, crvici), na takmicarca jedan sarancic ispod mere, dosao na psenicu.
Svratili su na kratko jos i plotica, klen, babuska, bodorka ali sve je bilo sitno.
Mudrost je ćerka iskustva.

vukatrot

Danas Sava Beograd slabo davala ribu ali me raduje sto su naisli i ribocuvarska sluzba i recna policija i kontrolisali dozvole i plovila. Mozda sacuvamo vode.

redhed

Juče uveče na Keju u NS dva bucova po 500 gm,vraćeni u vodu (kašika,mušica).Dosta kolega ,,muva,, smuđa.Nisam primetio da je neko bio uspešan.Plovkaroši na bolonjeze uz svetleće ampule po mraku solidno love krupaticu.Na špicu kolega na lake dubinke i crva ulovio gomilu terpana,kaže ciljano ih peca....

vladimir022

Od 11 do 2 bio na borkovcu pokusavao da prevarim bandara na varku..
Do 1 sat ni pec ,al zato posle po nekoliko sitnih i malo krupnijih i jedan kapitalac od 25-30cm
Nazalost ni jednu sliku nemam hahaha

Sent from my Redmi 4 using Tapatalk


Zoran

Od utorka do danas popodne bio malo na Tisi. riba je radila lepo, ali znatno manje nego pre neki dan kada sam bio. kolega je dobio tri šarančeta, a ja sam imao jedno izvlačenje najlona i na kraju kidanje na sačekušu, dok je na fider veoma lepo radila krupna babuška i deverika, ali periodično, u kratkim cugovima. Dođu 2-3 npa sića, pa onda opet 2-3 krupne babuške pa opet sitna krupatica. Kada je okrenuo SZ vetrić, trave ni u tragovima mada, gledano u celini, nije preterano ometala pecanje. Jedino je fiderisanje na momente bilo onemogućeno zbog tepiha od trave kroz koji najlon ne može da prođe ako i uspem da zabacim preko tog pojasa od trave.
Kompletan ugođaj kvare jedino lopovi, koji sa padom mraka dolaze sa nekoliko brzih čamaca i kreće satiranje ribe na razne načine.  Strašno ...

Getafix

Juče na Tamišu kod Opova. Voda stoji, kao bara neka... ne sećam se da je ikad bila takva voda u ovom delu. Opao je Tamiš i uzvodno i nizvodno od brane. Riba se nije javljala na varalicu, osim ponekog sitnog bucovčića. Voda kao staklo, nema ni ribe na površini da malo zamreška vodu...



Daj čoveku ribu i nahranićeš ga za jedan dan, nauči ga da peca i nikad neće biti kući za večeru. :)

tiki61

Podignuta je brana u Tomaševcu. Ja sam juče bio kod Botoša. Svu vodu koja dolazi Tamišom iz Rumunije usmeravaju ka DTD kanalu.
Svi smo mi ravnopravni, ali su neki malo "ravnopravniji"!

vladimir022

Par komada od malo pre

Послато са SM-G960F уз помоћ Тапатока


Darko Daddy

Bio danas malo na dtd-u, djavolji most, katastrofa živa. Probao na crve, gliste, par vrsta kukuruza, pufi, stiropor...rezultat 4 manjova i jedan karaš porcijaš...od trave ne može da se živi...






orka

Morava,i to Velika..Prilično loš dan za pecanje.Muljavo,promenljivo,čas kiša,čas sunce,pa vetar,pa mirno..
Prva riba koju sam uhvatio bio je glavoč..Odmah mi je sve bilo jasno.Ipak, sporadično se javljala sitna mrena,a konstantno su dosađivali krkuša i glavoč,a bilo je i nekoliko šljivara.








vradojicic

Sava u Orascu, probao i iz camca na ivici kanala na 4m dubine i jacem toku i kraj jednog ostrva na dubini malo preko 2m i dosta slabijem protoku. Generalno lose, Sava u nekom blazem porastu, rekao bih, 30, 40cm u prethodnih nedelju dana. Tridesetak, vecinom plotica uz poneku nosaru i kumriju. Riba u meri ali ipak mala, 200 do 300gr uz par plotica od 400 do 500gr. Od mrene ni traga ni glasa.
"...Krv je Krv! Njena boja i ukus ne zavise ni od kape koju nosis,ni od Boga kome se molis, ni od barjaka, ni od imena..."!

sona

Danas Sirig ,solidno radilo melez ,Medjutim od crvemperki nije se moglo mrdati jedno 50 kom skoro svaki zabacaj ona ko dlan :takoje:
A je bilo lepo  :thumbup:
Mamak crvici smiley033

Teme sličnog naslova (10)