Bio sam na pecanju...🎣

Započeo Bigash, 10 Oktobar 2008, 08:40:24

prethodna tema - sledeća tema

ljumi, pkv-pecaroš i 3 gostiju pregledaju ovu temu.

pkv-pecaroš

 Sad došao sa Drave, htio probati malo na kedera ali je ili voda ili netko drugi bio brži pa mi odnio kantu sa kederima. Već kad sam došao malo blinkerisao i dobio jednog protfiša i to na umjetnu mušicu. Dunav ju prima pa Drava teče ko potok.

Vale


Raskoljnikov Jr.

Najzad krenuo melez (babuška) i u Srbobranu.
Brat i ja danas od 13:30 do 18:30 upecali 98 meleza, po 1 bodorku i 1 deveriku. Veličina prosečna za Srbobran, 200-300 gr. (sve ukupno 4/5 jupolke). Plus vraćeno 30-40 komada sitnijih.

Vreme je bilo predivno; vetar 1-2 ms. Forsirali smo plovke. Ja sam se taman obradovao da ću najzad moći da pecam sa mojim ultra-lakim sistemima, ali zbog obilja beovice na površini smo morali malo pojačati sisteme. Nama je danas dobitna kombinacija bila: direktaši 5 i 6 metara, najlon  Dino 0,10, plovci 1 i 1,5 gr (lakši nisu mogli zbog sitne bele po površini), udice Sasame 11 ( to su one crne, izrazito tanke, a žilave udice. Ta njihova veličina 11 je kao kod većine drugih proizvođača 14). Mamci kombinacija crvić i pola crvene gliste probodene samo na jednom mestu, po sredini. Nekoliko komada uhvaćeno i na žito i na holandske gliste. Primama sopstvene izrade: prezla od integralnog hleba, mleveno seme pržene konoplje, mleveno seme pržene soje, semenke suncokreta mlevene sa ljuskom, malo prekrupe koja je izvađena iz zamrzivača pa nije bila upotrebljiva za hranilicu, semenke lana i susama, pržene i samlevene... sve to razblaženo sa zemljom i umešano (okvašeno) sa vodom u kojoj su se kuvali i potpuno raskuvali žito, ječam i tritikal. Dakle, najjeftinija moguća primama.
Usput, još uvek se nije sva riba izmrestila. U ponekoj smo nalazili ikru i mleč.

Pozdrav  smiley033

sheemcity

Juce pre podne bio na nekom lokalnom takmicenju u pecanju sarana na plovak. Zavrsi na 5 mestu. Sarancici lepo radili, ma uzivancija :). Onda se vratih kuci i sa burazerom otisli na kanal u Deč. Uhvatili 30ak babuski ko saka. Sve u svemu dan ispunjen :)


Sent from my iPhone using Tapatalk

Oliverikus

Tisa - Knićanin
Od 6 do 9 sam izdržao na prvom kilometru, ali je vetar bio uporniji, pa ja odustao. Za to vreme, ni jednog pipanja na fider, džaba sam tražio ribu od same obale, pa do 20-tak metara dalje gde je dubina i preko 10m.

Preselim se od 9 na baru pre rampe, aktiviram osim fidera i meč štap. Dubina jadna, ali ima dešavanja. Posle sat vremena zakačim prvog cverglana na fider (tj sam se obesio). Posle krenu serijski, a među njima i 5 babuški ko dlan i više od 10 šarančića od 300 do 500g. Šarančići su vrlo borbeni, a dolazili su samo na meč štap, na crviće, i uživanje u izvlačenju je bilo   :ok: . Svi su odmah vraćeni u vodu.

Kišica je po malo slinila satima, pa me prevari oblak (nisam obraćao pažnju na nebo dok sam redom opsluživao štapove, i vadio  smiley005 ). Na kraju sam pokiso ko miš, ali vrlo zadovoljan.

Jednom, oko podne me je nadleteo avion koji kao nešto zaprašuje. Komaraca ionako nije bilo, a to čime je zaprašivao, nema miris i nije škodljivo za insekte (leteli su bez problema, nisam primetio niti jednog da mu nešto fali...).

Milan berkut

  Ja danas na DTD kod Savinog Sela na tzv triangli tj račvanju kanala . . . počeo pecati ko ljudi . . .a završio sa 6mm peletima na idici . . . keseg(ic)a proždire bukvalno sve ostalo . . .

Orka druze, i ja sam prvi put isto kao i ti postupio, drugi put bass radio ko lud i stisno sam zube al su suze tekle od bola . . . treći put . . . odradiš to iz besa prema sebi . . . bez suza a uz sve prigodne psovke za takve prilike . . .

CostaK

3 sata bacanja oko Motela kod Apatina, malo na zivom, malo u Dunavcu...ni traga ni glasa. Al bila je fina rakijica i solidno vreme tako da je vredelo...
A Bad Day of Fishing is Better Than a Good Day of Work.

nera

Na jezeru u subotu smorili nas cverglani




Spojene poruke: 25 Maj 2015, 00:05:28

Danas pre podne lepe babuske



milan ns

Danas bio na DTD kanalu izmedju Irmova i Bačkog Petrovca.Riba je jako slabo radila tako da sam uhvatio nekih petnaestak sitnih belih manjih od šake.Veliki problem je pravila trava i plutajuća ostrva koja su baš često plivala.Sve u svemu lep dan pored vode.
Pecanje mi je opsesija.

Oliverikus

Opovački Dunavac, od zore do mraka  :cheesy:
Iskoristio sam lep dan pecajući terpane, tj znatno sam im umanjio broj  :rolleyes: , a uz njih i nekoliko babuški čisto da razbiju monotoniju.
Pecao sam na 1 fider i 1 meč štap. Prepodne je uglavnom išlo na fider, a od podne meč. Mamac: crvići i tanka glista.
Nema komaraca, put nije baš najbolji (izrovan i blatnjav), bilo je i zaglavljivanja nekih kolega (srećom, traktori čupaju...).
Ovaj dunavac je odlična alternativa za jednodnevno pecanje kada vodostaj luduje kao sad.

mihabg

Bio juce , i jos sam na vodi... doduse ne pecam sad ali samu blizu :)
Juce dva smudjarka na muvanje u obali iz vezanog camca  (od 8-10 )danas jednog 8-10 i jedno kidanje predveza 0.40  (stuka pretpostavljam) ... Vraceni smudjarci (mali 400-500 g.) Nego nema kedera u mrezici pa sam podvuko ispod grane istu, i bacao kante vode u granje da ih isteram . Dobio   5-6  i razvlacim ih 2 dana ...koncem ih uvijem malo da mi ne spadaju i ne kidaju se ...Keder ko zlato!
Za ostale vrste ribolova nema leba, mutno, nosi svasta voda, a imam utisak da je Dunavu pala temp. vode!
Varalicarci na gumice i voblere  ni popanje, a sinoc ih je bar  10 proslo.
Od juce voda malo narasla , a po prognozi jos dan , dva i ide curik!

Gremlin

Ja se juče malo provozao čamcem, nisam pecao, ali sam obišao nekoliko drugara koji su pecali od Dorćola do dalekovoda u Makišu, sledeća situacija:

Stara centrala, par kolega na gumice pecaju na kamenu na samom ulazu u marinu, kažu NE PIPA.

Ulaz u Bežanijski zimovnik, isto varaličari, isto ništa. Sava mutna, brza, nosi drvlje i kamenje.

Preko puta sajma, kolega sa marine pecao sa broda, reče "javlja se štuka", ali nije bilo realizacije.

Uzvodno od Ade Međice Sava bukvalno vuče "ostrva" koječega, sreo sam par drugara koji su se vraćali jer ne mogu da pecaju ni 5 minuta da im nešto ne pomrsi sve najlone.

Sve u svemu - slabo.

:wink:

raleak

Dunav kod Dubovca.





Danas sam bio prvi put, po recima prijatelja sa kojima sam bio skroman ulov za ceo dan feederisanja nas trojica oko 25 kg po slobodnoj proceni, radila iskljucivo babuska.


denisdezan

dunav zemuski key ,ko u bunar nece ni voblere ni gumu ni metal...
Voda brza nosi jako...

Zmaj Strasni

Bio u subotu na Kenđiji. Bacao jedno sat i po u lokvanje i pored trave na štuku i basa, ali ništa. Nikakve aktivnosti na vodi, a kanal obrastao u travu. Ogromne količine.

Teme sličnog naslova (10)